Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Ο πρόεδρος Κίνας Xi Jinping: «Η Κίνα πρέπει να προετοιμαστεί για πόλεμο στο εγγύς μέλλον» και καλεί τον κινεζικό στρατό να προετοιμαστεί στρατιωτικά και να είναι σ΄ετοιμότητα.


 Κίνα: Ο πρόεδρος Xi Jinping καλεί τον κινεζικό στρατό να προετοιμαστεί στρατιωτικά και να είναι σ΄ετοιμότητα.

«Η Κίνα πρέπει να προετοιμαστεί για πόλεμο στο εγγύς μέλλον» δήλωσε ο Xi Jinping.

Ενώ παρακολουθούσε σεμινάριο για την εθνική άμυνα και τη στρατιωτική μεταρρύθμιση στο Πεκίνο, ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Xi Jinping, προέτρεψε τον κινεζικό στρατό να επικεντρωθεί στη στρατιωτική ετοιμότητα.

Σε δήλωση που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, ο Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ είπε ότι «είναι απαραίτητο να συνοψίσουμε και να εφαρμόσουμε με ευσυνειδησία τις επιτυχημένες μεταρρυθμιστικές εμπειρίες, να κυριαρχήσουμε τη νέα κατάσταση και να κατανοήσουμε τις απαιτήσεις των καθηκόντων, να επικεντρωθούμε στην προετοιμασία για πολέμους και να έχουμε θάρρος για εξερεύνηση και καινοτομία».

Μετά την ομιλία του, ο Σι Τζινπίνγκ τόνισε ότι η Κίνα πρέπει να κάνει ένα ακόμη βήμα για τη μεταρρύθμιση και την ενίσχυση του στρατού. Σημείωσε ότι τα τελευταία δέκα χρόνια, η Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας και η Κεντρική Στρατιωτική Επιτροπή «εφάρμοσαν πλήρως τη στρατηγική της μεταρρύθμισης και της ενίσχυσης των ενόπλων δυνάμεων». »


Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, είπε, η Κίνα έχει σημειώσει ιστορικά επιτεύγματα στην εμβάθυνση της μεταρρύθμισης της εθνικής άμυνας και των ενόπλων δυνάμεων, και οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις έχουν τώρα ένα «νέο σύστημα, μια νέα δομή», ένα νέο μοντέλο και μια νέα εμφάνιση, », αναφέρει το πρακτορείο TASS.


Ανώτεροι αξιωματούχοι από την Κεντρική Στρατιωτική Επιτροπή (CMC), τη Λαϊκή Ένοπλες Αστυνομία και τις κινεζικές στρατιωτικές ακαδημίες παρακολούθησαν το σεμινάριο. Ειδικότερα, ο στρατηγός Li Zuocheng, Αρχηγός του Μικτού Επιτελείου του CMC, ο Στρατηγός Miao Hua, Επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Εργασίας του CMC, και ο Στρατηγός Zhang Shengming, Γραμματέας της Επιτροπής Επιθεώρησης Πειθαρχίας της Κεντρικής Στρατιωτική Επιτροπή, παρέστησαν στην εκδήλωση.

Η Κεντρική Στρατιωτική Επιτροπή ηγείται του Κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού και της Λαϊκής Ένοπλες Πολιτοφυλακής. Ο Xi Jinping υπηρετεί ως πρόεδρος της CMC από το 2013.


dimpenews.com