Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022

«Δεν έχουμε δικαίωμα να χάσουμε τον πόλεμο στην Ουκρανία» λέει το ΚΚ, καλεί σε γενική επιστράτευση


 Ο ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσίας χαρακτήρισε δημόσια αυτό που συντελείται στην Ουκρανία «πόλεμο», τον οποίο «δεν έχουμε δικαίωμα να χάσουμε».

Ο ηγέτης του ΚΚ της Ρωσίας Γκενάντι Ζιουγκάνοφ τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ της πολεμικής επιχείρησης της Ρωσίας απέναντι στην Ουκρανία, καλώντας σε γενική επιστράτευση.

«Σε τι διαφέρει η ειδική στρατιωτική επιχείρηση από τον πόλεμο; Την στρατιωτική επιχείρηση μπορείτε να την σταματήσετε οποιαδήποτε στιγμή. Τον πόλεμο δεν μπορείτε να τον σταματήσετε, ο πόλεμος τελειώνει είτε με νίκη είτε με ήττα. Θέλω να σκεφτείτε ότι γίνεται πόλεμος τον οποίο δεν έχουμε το δικαίωμα να τον χάσουμε», αναφέρει το κανάλι στο Telegram του ιστότοπου SOTA, επικαλούμενο δήλωση που έκανε ο Ζιουγκάνοφ κατά την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος στην Κρατική Δούμα (κάτω βουλή).


«Σήμερα η τύχη της Ρωσίας εξαρτάται από την νίκη στο Ντονμπάς, χρειάζεται γενική επιστράτευση στην χώρα, χρειάζονται εντελώς άλλοι νόμοι» είπε ο Ζιουγκάνοφ.


Όποιος μιλά για «πόλεμο» στη Ρωσία, απειλείται με δικαστική δίωξη

Οι ρωσικές αρχές επίσημα χαρακτηρίζουν τις ενέργειες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία «ειδική στρατιωτική επιχείρηση». Η λέξη «πόλεμος» που χρησιμοποιείται σ αυτό το πλαίσιο χαρακτηρίζεται «ψευδής» και μάλιστα «δυσφήμιση των ενόπλων δυνάμεων». Ως εκ τούτου, εκείνος που χρησιμοποιεί την λέξη «πόλεμος» απειλείται με δικαστική δίωξη.


Επίσης ο βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσίας Μιχαήλ Ματβέγιεφ , ο οποίος τον Φεβρουάριο είχε ταχθεί κατά της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία , πρότεινε στους συναδέλφους του βουλευτές που είναι μέλη του κυβερνώντος κόμματος «Ενιαία Ρωσία» όπως και στους επικεφαλής των περιοχών να καταταγούν εθελοντές και να πάνε να πολεμήσουν, αναφέρει ο ιστότοπος