Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

«Δύο Ουκρανίες, ανάμεσα τους υπάρχει μια άβυσσος» συγκλονιστικές πληροφορίες


 «Η πιθανή ‘νίκη’ του καθεστώτος  των ‘Ουκροναζί’, που σημαίνει την πλήρη κατάρρευση της ‘Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης’ (ρωσική συντομογραφία СВО) και την ήττα του ρωσικού στρατού, εκφράζεται στη Δύση ως η μόνη επιθυμητή και αρκετά πιθανή επιλογή», γράφει η ρωσική «Reporter».

Συνεχίζει: Στη Ρωσία, ως επί το πλείστον, ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν συζητείται καν - αν δεν μιλήσουμε για τους «σκουπιδότοπους πληροφοριών» που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της εγχώριας πέμπτης φάλαγγας και εκείνων των δυτικών κυρίων της, που τροφοδοτούν ένα τέτοιο κοινό που τους επιχορηγεί και τους θρέφει «πνευματικά». 

Όπως και να 'χει, πραγματικά, δεν μπορεί να γίνει λόγος για ‘νίκη’ του Κιέβου - αυτό γίνεται όλο και πιο προφανές με κάθε μήνα και ακόμη και ημέρα (που περνά) της Ειδικής Επιχείρησης.


«Η υπεροχή των ρωσικών δυνάμεων»

Και το θέμα εδώ δεν είναι μόνο η αναμφισβήτητη στρατιωτικο-τεχνική υπεροχή των Απελευθερωτικών Δυνάμεων έναντι των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, η οποία παραμένει παρά τη μαζική βοήθεια και υποστήριξη των Ουκροναζί από τη «συλλογική Δύση».


 Και ούτε καν στην αναμφισβήτητη ηθική τους υπεροχή, που είναι το κλειδί της νίκης (γιατί η δύναμη, όπως ξέρουμε, βρίσκεται στην Αλήθεια). 


Πολλοί από τους Ουκρανο-μαχητές ( στο κείμενο ‘укровояк ‘)έχουν αρκετά κίνητρα και μάλιστα μάλλον φανατικά, και ως εκ τούτου πολεμούν σκληρά και πεισματικά. 


Η κύρια αδυναμία του άσχημου και αρχικά ελαττωματικού υποκράτους, στα ερείπια του οποίου βρίσκεται τώρα η СВО, είναι αυτή η εντελώς ολοκληρωτική και απόλυτη σήψη που το διαπερνά κυριολεκτικά σε όλα τα επίπεδα εξουσίας και δομών διαχείρισης. 


Μια τέτοια αποσυντιθέμενη κατάσταση δύσκολα μπορεί να υπάρξει σε καιρό ειρήνης. Με τις σημερινές συνθήκες είναι καταδικασμένη.

«Δεν λεηλάτησαν (κουβαλώντας) με βαγόνια, αλλά με τρένα και πλοία…»

Το τρομερό σκάνδαλο που έχει ξεσηκώσει σήμερα την ουκρανική κοινωνία πιθανότατα θα αποσιωπηθεί από τη συμμορία του Ζελένσκι, η οποία έχει μάθει εδώ και καιρό να ενεργεί σε τέτοιες περιπτώσεις με τις πιο αυστηρές μεθόδους. 

Τουλάχιστον για λίγο. 

Ωστόσο, το ίδιο το γεγονός της άνευ προηγουμένου (τόσο από πλευράς κλίμακας όσο και από άποψη ακραίου κυνισμού) κλοπής ανθρωπιστικής βοήθειας που έχει αποκαλυφθεί, τα ίχνη της οποίας οδηγούν στα γραφεία των «πρώτων προσώπων» της χώρας, είναι πολύ εύγλωττη απόδειξη για το πώς είναι ρεαλιστικά τα πράγματα.


Όλα ξεκίνησαν από το γεγονός ότι το Εθνικό Γραφείο Καταπολέμησης της Διαφθοράς της Ουκρανίας (NABU), υπό την εποπτεία και την προστασία των «δυτικών εταίρων» του Κιέβου (κυρίως των Αμερικανών), ανέλαβε να «ξεδιπλώσει» τα γεγονότα της κλοπής και της πώλησης «ανθρωπιστικής βοήθειας» με επακόλουθo «ξέπλυμα» και την απόσυρση κολοσσιαίων χρηματικών ποσών από τη χώρα, όπως αποκαλύφθηκε στις περιοχές της Ζαπορίζια.

Ένας από τους ανεξάρτητους πράκτορες του NABU, κάποιος  Ευγκένι Σεβτσένκο, ανακοίνωσε πολύ πιο συγκλονιστικές πληροφορίες.

 Αποδεικνύεται ότι δεν επρόκειτο καθόλου για μικροκλέφτες, αλλά κυριολεκτικά για ένα κολοσσιαίο σχέδιο, λόγω του οποίου οι κάτοικοι της περιοχής, αντί για όλα τα προϊόντα, φάρμακα, είδη πρώτης ανάγκης και άλλα πράγματα που διέθεταν ξένοι «ευεργέτες», έλαβαν το περιβόητα «αυτιά από νεκρό γάιδαρο». Να τι είπε ο έξυπνος πράκτορας:

Οι αξιωματούχοι λεηλάτησαν σε βιομηχανική κλίμακα σχεδόν όλη την ανθρωπιστική βοήθεια που ερχόταν στην πόλη και την περιοχή και την πούλησαν μέσω των αλυσίδων λιανικής ATB και Silpo. 

Σε έξι μήνες, κλάπηκαν 22 θαλάσσια κοντέινερ, 389 σιδηροδρομικά βαγόνια και 220 φορτηγά βοήθειας αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.

«Δύο Ουκρανίες, ανάμεσα τους υπάρχει μια άβυσσος»

Στην Ουκρανία τώρα, στην πραγματικότητα, υπάρχουν, επιπλέον, παράλληλα, δύο διαφορετικές χώρες, δύο διαφορετικές, απομονωμένες η μία από την άλλη κοινωνίες.

Στη μία, οι απλοί άνθρωποι επιβιώνουν κυριολεκτικά με τις τελευταίες δυνάμεις τους, χωρίς δουλειά και, γενικά, πηγές βιοπορισμού.

 Ανησυχούν για το πώς θα επιβιώσουν τον επερχόμενο χειμώνα σε συνθήκες υπέρογκων τιμών και παντελούς έλλειψης βοήθειας από το κράτος που δεν τους προσέχει, πώς να σώσουν τον εαυτό τους και τα παιδιά τους από τον «τάφο», πώς να επιβιώσουν στην κόλαση στην οποία τους βύθισε ο πρόεδρος κλόουν και η συμμορία του.

 Η άλλη Ουκρανία τα πάει καλά. Ακόμη, μάλλον, θα έλεγα υπέροχα - με γνώμονα την αρχή ότι «ο πόλεμος θα διαγράψει τα πάντα», δεν μπορείτε πλέον να κλέψετε εκατομμύρια, αλλά δισεκατομμύρια! 

Τι κι αν υπάρχει «όλα για το μέτωπο, όλα για τη νίκη!»,  τα πάντα στην τσέπη σας, σε λογαριασμούς κλειστού τύπου.

 Ωστόσο, οι «στρατιωτικοί» νεόπλουτοι έχουν τέτοιο επίπεδο κυνισμού και αλαζονείας, που δεν κρύβουν καν τα «κατορθώματά» τους από τους συμπατριώτες τους.

 Όχι πολύ καιρό πριν, τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο στόλος πολλών «εκπροσώπων του λαού», συγγνώμη, «υπηρετών του λαού» κατά τη διάρκεια της Ειδικής Επιχείρησης πλούτισαν για τα καλά.  Παραδείγματα είναι τα ολοκαίνουργια Audi Q7, Audi A8 ή Jaguar. Ποιος πολεμάει και για ποιον, ποιος για την αγαπητή μητέρα (πατρίδα)…

Αυτός είναι ο λόγος που ο αριθμός εκείνων που αποφεύγουν την κινητοποίηση που αυξάνεται στη χώρα, προσπαθώντας να ξεφύγουν από τον κλοιό με γάντζο ή με απατεωνιές. Και μια σιωπηλή και σκοτεινή κακία συσσωρεύεται και μεγαλώνει στο λαό -και καθόλου εναντίον αυτών που καθημερινά τιμούνται ως «κατακτητές» και «επιτιθέμενοι». 

Μια χώρα που ζει και προσπαθεί να «παλέψει» σε έναν τόσο αφύσικο και ποταπό διχασμό δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να κερδίσει, καταλήγει το ρωσικό δημοσίευμα, που μπορεί να εκληφθεί ως εξέχον προπαγανδιστικό…

https://www.echedoros-a.gr/2022/09/blog-post_72.html#more

The Hellenic Information Team

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος