Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022

Η Ρωσία καταγγέλει ότι οι ΗΠΑ δεν εξέδωσαν βίζα σε Λαβρόφ για να παραστεί σε ΟΗΕ!

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗ!

Η Ρωσία καταγγέλει ότι οι ΗΠΑ δεν εξέδωσαν βίζα σε Λαβρόφ για να παραστεί σε ΟΗΕ!

 Ο Lavrov και μια αντιπροσωπεία Ρώσων διπλωματών δεν έλαβαν βίζα για να ταξιδέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες για να παραστούν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με έδρα τη Νέα Υόρκη.

To (Reuters) αναφέρει ότι η Ρωσία ζήτησε 56 βίζες από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να επιτραπεί στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και την αντιπροσωπεία του να ταξιδέψουν στη Νέα Υόρκη για την ετήσια συγκέντρωση των παγκόσμιων ηγετών στα Ηνωμένα Έθνη αυτόν τον μήνα, αλλά δεν έχουν λάβει καμία.

Σε επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, που υπέπεσε στην αντίληψη του Reuters την Παρασκευή, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βασίλι Νεμπένζια είπε ότι αυτό ήταν «ανησυχητικό», διότι τους τελευταίους μήνες η Ουάσιγκτον «αρνούνταν συνεχώς να χορηγήσει βίζα εισόδου» σε ορισμένους Ρώσους εκπροσώπους για άλλες εκδηλώσεις του ΟΗΕ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τις υποχρεώσεις τους ως χώρα υποδοχής των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, προσθέτοντας ότι τα αρχεία θεωρήσεων είναι εμπιστευτικά σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ, επομένως δεν μπορούν να σχολιάσουν μεμονωμένες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με τη «συμφωνία της έδρας του ΟΗΕ» του 1947, οι Ηνωμένες Πολιτείες υποχρεούνται γενικά να επιτρέπουν την πρόσβαση στα Ηνωμένα Έθνη σε ξένους διπλωμάτες. Ωστόσο, η Ουάσιγκτον λέει ότι μπορεί να αρνηθεί την έκδοση βίζας για λόγους «ασφάλειας, τρομοκρατίας και εξωτερικής πολιτικής».

Οι σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας έχουν διαρρηχθεί μετά την εισβολή της Μόσχας στη γειτονική Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

«Επεξεργαζόμαστε εκατοντάδες βίζες κάθε χρόνο για εκπροσώπους της Ρωσικής Ομοσπονδίας στις εκδηλώσεις του ΟΗΕ», είπε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, προσθέτοντας ότι οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβάλλονται το συντομότερο δυνατό για να διασφαλιστεί η έγκαιρη επεξεργασία.

«Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό λόγω των αδικαιολόγητων ενεργειών της Ρωσίας κατά της πρεσβείας μας στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της αναγκαστικής παύσης του τοπικού και εθνικού προσωπικού τρίτων χωρών, που έχουν περιορίσει σοβαρά το προσωπικό μας και επομένως την ικανότητά μας να διεκπεραιώσουμε βίζες», είπε ο εκπρόσωπος.

Ο ΟΗΕ είναι μαγαζί των ΗΠΑ αποδεδειγμένα..Ούτε τα προσχήματα… ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗ!

dimpenews.com