Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022

Μ.Ζαχάροβα: «Οι ΗΠΑ ευθύνονται για ότι πάθει η Ευρώπη – Την ώθησαν να αυτοκτονήσει»


«Όπως φαίνεται θα το πάνε μέχρι το τέλους»
Η εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα κατηγόρησε ευθέως τις ΗΠΑ ότι δημιούργησαν την ενεργειακή κρίση καθώς ώθησαν τους Ευρωπαίους προς το «αυτοκτονικό» βήμα να επιβάλουν αντι-κυρώσεις στην Ρωσία.

Με άλλα λόγια ζήτησαν από την Ευρώπη να «αυτοκτονήσει» και αυτή το έκανε καθώς «Στην ΕΕ ανήλθαν στην εξουσία πολιτικές δυνάμεις που παίζουν τον ρόλο των προβοκατόρων».

Σαφώς εννοεί κυβερνήσεις που είναι διαθέσιμες να υποταχθούν στα αμερικανικά συμφέροντα και όχι να υποστηρίξουν τα συμφέροντα των χωρών τους.

Όταν ρωτήθηκε τι πρέπει να γίνει ώστε ο αγωγός Nord Stream να τεθεί και πάλι σε λειτουργία και να στέλνει φυσικό αέριο στην Ευρώπη, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε στο Reuters:

«Ακούστε, μου κάνετε ερωτήσεις τις απαντήσεις στις οποίες γνωρίζουν την απάντηση ακόμη και τα παιδιά: αυτοί που το ξεκίνησαν πρέπει να το σταματήσουν».

Η Ζαχάροβα εκτίμησε ότι οι ΗΠΑ επεδίωκαν εδώ και καιρό να διαρρήξουν τις ενεργειακές σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών, όπως η Γερμανία, αν και η Μόσχα έχει υπάρξει για αυτές αξιόπιστος πάροχος ενέργειας επί δεκαετίες.

«Επικράτησε η κυριαρχία της Ουάσινγκτον», πρόσθεσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στο περιθώριο του Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ που πραγματοποιείται στο Βλαδιβοστόκ.

«Είναι εντελώς αυτοκτονικό, αλλά φαίνεται ότι θα το πάνε μέχρι το τέλος», κατέληξε η Ζαχάροβα.