Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Προσομοίωση βομβαρδισμού απο τους Τούρκους με UAV


Hurriyet: «Μεγάλη πρόκληση στο Αιγαίο! Η Αθήνα έστειλε αμερικανικά όπλα στα νησιά»...

 «Τα UAV των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων τράβηξαν πλάνα από την παράδοση 23 τροχοφόρων οχημάτων από την Αθήνα στη Λέσβο και 18 τροχοφόρων οχημάτων στη Σάμο», γράφει η τουρκική Χουριέτ.

Τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) που ανήκουν στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (TSK) που πετούν στο Αιγαίο Πέλαγος παρατήρησαν την αποστολή τεθωρακισμένων στρατιωτικών οχημάτων που δώρισαν οι ΗΠΑ στη Λέσβο και τη Σάμο , ελληνικά νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς (GASA), όπως σημειώνεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες που ελήφθησαν από πηγές ασφαλείας, (γράφει το δημοσίευμα) τα UAV του τουρκικού στρατού που εκτελούσαν πτήσεις αποστολής στο Αιγαίο εντόπισαν την κίνηση.

 Προσδιόρισαν ότι 2 ελληνικά αποβατικά πλοία ήταν σε πορεία προς Λέσβο και Σάμο. 

Αποκαλύφθηκε ότι τα εν λόγω πλοία παρέδωσαν στη Λέσβο 23 τακτικά τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα και 18 τακτικά τροχοφόρα τεθωρακισμένα στη Σάμο. Αξιοσημείωτο ήταν ότι τα τεθωρακισμένα ήταν μεταξύ των οχημάτων που απέστειλαν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης οι ΗΠΑ

Πηγές ασφαλείας περιέγραψαν αυτά τα γεγονότα στις 18 Σεπτεμβρίου και 21 Σεπτεμβρίου ως την πιο ξεκάθαρη ένδειξη ότι η Ελλάδα συνεχίζει να εξοπλίζει τα νησιά κοντά στην Τουρκία και να παραβιάζει το καθεστώς της GASA.

Οι πηγές, που δήλωσαν ότι προσπαθούν να τοποθετήσουν όπλα δωρεάς των ΗΠΑ, σε GASA, αξιολόγησαν αυτές τις επιθετικές ενέργειες της Ελλάδας, που είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, ενάντια στο διεθνές δίκαιο και το πνεύμα της συμμαχίας, ως «μη αποδεκτές» για τον απαιτούμενο διάλογο και καλή γειτονία.

Πηγές ασφαλείας τόνισαν ότι η Ελλάδα έχει παραβιάσει το μη στρατιωτικό καθεστώς αυτών των 2 νησιών για πολλά χρόνια και έχει αναπτύξει όπλα εκεί.

  Δήλωσαν επίσης ότι με αυτές τις τελευταίες αποστολές,  η Ελλάδα έχει αντικαταστήσει ορισμένα από τα οχήματα σε αυτά τα νησιά με τα τακτικά τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα που δώρισαν οι ΗΠΑ.

Στην αξιολόγηση που έκαναν πηγές ασφαλείας για το θέμα, αναφέρθηκε ότι στον διάλογο συζητήθηκαν τα προβλήματα της Τουρκίας και τις προσπάθειές τους να καταλήξουν σε λύση εντός του πεδίου εφαρμογής του διεθνούς δικαίου, καθώς και την πρόσκλησή τους να συναντηθούν για μια λύση.

«Η αποτυχία της Ελλάδας να παραστεί στις συνεδριάσεις παρά όλες τις προσκλήσεις και να κάνει τέτοιες προκλήσεις είναι σαφής ένδειξη του ποιος αυξάνει την ένταση και ποιος εμπλέκεται σε ασυμβίβαστες, επιθετικές και παράνομες δραστηριότητες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 hurriyet.com.tr


The Hellenic Information Team


 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος