Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

Αποκάλυψη, οι Τούρκοι έκοψαν τα νερά του Ευφράτη ήρθε η χολέρα


Επιδημία χολέρας εξαπλώνεται στη Συρία - περισσότεροι από χίλιοι ασθενείς στη Δαμασκό, το Χαλέπι και την Λατάκια
Πηγές στην τηλεόραση της Συρίας και στατιστικά στοιχεία από το Κέντρο Επιδημιολογικής Επιτήρησης και το Υπουργείο Υγείας της συριακής κυβέρνησης ανέφεραν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων χολέρας σε όλη τη Συρία ξεπέρασε τα 1.000.

Μάλιστα, την περασμένη Τρίτη, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε για την εξάπλωση της χολέρας στη Συρία. «Ο κίνδυνος εξάπλωσης της χολέρας σε άλλες περιοχές είναι πολύ υψηλός», ανέφερε.


Ιατρική πηγή από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Tishrin στη Λατάκια ανέφερε στην «Syria TV»:

«Ο αριθμός των κρουσμάτων χολέρας στη Λατάκια έχει ξεπεράσει τα 100 σήμερα και όχι μόνο 6 όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας».

Πρόσθεσε, ζητώντας να παραμείνει στην ανωνυμία, ότι τα σχολεία είναι το μεγαλύτερο επίκεντρο της επιδημίας, ειδικά δεδομένης της κακής υγιεινής στις τουαλέτες αυτών των σχολείων και της βρωμιάς των δεξαμενών νερού τους.

Γονείς σε πολλές πόλεις της Συρίας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας και των αγροτικών περιοχών της, Χαλέπι και Λατάκια, ζητούν να κλείσουν τα σχολεία λόγω έλλειψης υγιεινής και έλλειψης νερού στις σχολικές τουαλέτες καλώντας για ψεκασμό των δεξαμενών νερού με χλώριο.


Ο Διευθυντής Σχολικής Υγείας ζήτησε να γίνει εκτεταμένος ψεκασμός με χλώριο στα σχολεία, σύμφωνα με το σχέδιο που έδωσε το υπουργείο Παιδείας στην αρχή της σχολικής χρονιάς, δίνοντας έμφαση στον καθαρισμό και την καθημερινή παρακολούθηση.


Εξαπλώνεται η χολέρα στο Χαλέπι


Η Διεύθυνση Υγείας του Χαλεπίου δημοσίευσε στατιστικά στοιχεία που αποκάλυψαν ρεκόρ 800 ασθενών και 4 θανάτων ως αποτέλεσμα της εξάπλωσης της επιδημίας χολέρας.Ιδιωτικές πηγές στην πόλη του Χαλεπίου επιβεβαίωσαν στην «Suria TV» ότι ο αριθμός των ασθενών έχει αυξηθεί σημαντικά και σημείωσαν ότι τα στατιστικά στοιχεία υγείας του Χαλεπίου δεν περιλαμβάνουν ιδιωτικά νοσοκομεία, κλινικές και φαρμακεία και ότι δεκάδες κρούσματα δεν καταγράφηκαν στα κυβερνητικά νοσοκομεία, ως αποτέλεσμα πιέσεων στο ιατρικό προσωπικό.
Οι πηγές πρόσθεσαν ότι το ιατρικό προσωπικό παρέχει μόνο λίγα φάρμακα στις περισσότερες περιπτώσεις και οι ασθενείς επιστρέφουν στο σπίτι τους μέσα σε χρονικό διάστημα που κυμαίνεται από μισή έως μία ώρα, και αυτό οφείλεται στον μεγάλο αριθμό περιστατικών που ελήφθησαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Η ρύπανση των υδάτων είναι ένας από τους σημαντικούς λόγους για την εξάπλωση της επιδημίας στην πόλη, εκτός από την έλλειψη προσοχής στον καθαρισμό των λαχανικών, των φρούτων και των μολυσμένων τροφίμων που πωλούνται στα πεζοδρόμια στις γειτονιές του Χαλεπίου.Φόβος για την εξάπλωση της χολέρας στα σχολεία
Ο φόβος της χολέρας εξαπλώθηκε στην As Suwayda λόγω της άρδευσης των καλλιεργειών με λύματα


«Το σχολείο των παιδιών μου δεν έχει νερό στις τουαλέτες», είπε ο Αχμέντ αλ Ομάρ, πατέρας τριών παιδιών στο σχολείο, καταγγέλλοντας την έκκληση του υπουργείου να πληρούν οι μαθητές προϋποθέσεις που εξαρχής δεν υπάρχουν. Και αυτό συμβαίνει και με παιδιά παρόμοιας ηλικίας σε εκατοντάδες σχολεία στη Συρία.Στο Χαλέπι, μια ιατρική πηγή από το νοσοκομείο Al Razi είπε στη συριακή τηλεόραση: «Τα κυβερνητικά νοσοκομεία στο Χαλέπι είναι γεμάτα κρούσματα χολέρας , λόγω της έλλειψης ακριβών στατιστικών στοιχείων των ασθενών, των οποίων ο αριθμός έχει διπλασιαστεί, και όχι όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υγείας, που παρέχει ελάχιστη θεραπεία στους ασθενείς και τίποτα άλλο».

Ιατρικός υπάλληλος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, πρόσθεσε ότι υπάρχουν σοβαρά κρούσματα που θα μπορούσαν να χάσουν τη ζωή τους ανά πάσα στιγμή λόγω της κακής υγείας τους, η οποία επιδεινώθηκε από τη χολέρα. Σημείωσε ότι «τα περισσότερα κρούσματα στην αρχή της επιδημίας ήταν από την ύπαιθρο του Χαλεπίου και σήμερα «μας έρχονται κρούσματα χολέρας από την πόλη του Χαλεπίου».Στη Δαμασκό, η περιφερειακή διοίκηση κάλεσε τους ιδιοκτήτες δημοφιλών καταστημάτων και εστιατορίων να εφαρμόσουν και να τηρήσουν τους όρους υγιεινής για τη διατήρηση της υγιεινής και της δημόσιας υγείας, καθώς και να αποτρέψουν την προμήθεια φυλλωδών λαχανικών για τον περιορισμό της εξάπλωσης της χολέρας.

Δύο κρούσματα καταγράφηκαν επίσης στην πρωτεύουσα Δαμασκό, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, το οποίο ανέβασε τον συνολικό αριθμό των ασθενών σε 53, εκ των οποίων μόνο 7 πέθαναν.Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας της Συρίας, εξετάζει τα αίτια της έξαρσης της χολέρας σε 5 διαφορετικές περιοχές της χώρας, κάτι που δείχνει ότι η πηγή της επιδημίας δεν είναι οριστικά γνωστή.

Ως αιτίες αναφέρονται πηγές μη επεξεργασμένου νερού ή ως αποτέλεσμα κατανάλωσης μολυσμένων τροφίμων λόγω άρδευσης με ακάθαρτο νερό.

syria.tv, nziv.net,


The Hellenic Information Team


© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος