Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

WEF: «Από Σεπτέμβριο θα έχετε νέο Covid-pass – Με δείγμα αίματος και εφαρμογή της τεχνολογίας blockchain»


Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ δημοσίευσε βίντεο με το νέο Covid-pass

Την ώρα που στις περισσότερες χώρες του κόσμου (όχι στην Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη) οι πολίτες έχουν επιστρέψει στην κανονικότητα το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) σχεδιάζει το νέο Covid-pass.

Όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο που δημοσίευσε το WEF το νέο Covid-pass θα είναι με δείγμα αίματος και εφαρμογή της τεχνολογίας blockchain και θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους.

Η τεχνολογία blockchain, είναι μια ψηφιακή τεχνολογία που πρωτοχρησιμοποιήθηκε για την δημιουργία του Bitcoin και πρόκειται να εφαρμοστεί σε ένα πλήθος της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Όπως αναφέρει η wikipedia, την τεχνολογία blockchain έχουν σκοπό να την εφαρμόσουν: στην καταμέτρηση ψήφων, στην Παιδεία, στην Υγεία, στην διαφύλαξη και διαφάνεια ιστορικών, πολιτιστικών, δημοσιονομικών και άλλων αρχείων, στην πιστοποίηση προϊόντων και υπηρεσιών, στα κοινωνικά δίκτυα, ακόμα και σε τραπεζικούς, ασφαλιστικούς, και κατασκευαστικούς τομείς, αλλά και στην ειδησεογραφική διαφάνεια.

https://www.pronews.gr/kosmos/wef-apo-septemvrio-tha-exete-neo-covid-pass-me-deigma-aimatos-kai-efarmogi-tis-texnologias-blockchain/