Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Βόμβα από την Washington Post: Παγκόσμια κινητοποίηση νεοναζί, σπεύδουν στο Ουκρανικό μέτωπο


 Αποκάλυψη με εξαιρετικά ανησυχητικές διαστάσεις για όλο τον κόσμο

Σύμφωνα με κορυφαίους αναλυτές, η κινητοποίηση των ναζί είναι τέτοια που παραπέμπει στην κινητοποίηση των ισλαμιστών τρομοκρατών για να ενταχθούν στο ισλαμικό κράτος!

Η Rita Katz είναι η εκτελεστική διευθύντρια του SITE Intelligence Group και αναλύτρια θεμάτων τρομοκρατίας. Η έρευνα της δημοσιεύθηκε στην μεγάλη αμερικανική εφημερίδα και προκαλεί σοκ. Νεοναζί από όλη την Ευρώπη και όλο τον κόσμο, σπεύδουν στην Ουκρανία για να πολεμήσουν κατά των Ρώσων. Ένα εξαιρετικά ανησυχητικό στοιχείο για την επόμενη μέρα.

Διαβάστε ακόμα: Τρομακτικές αποκαλύψεις από Αμερικανίδα δημοσιογράφο για την Ουκρανία, τη CIA, το τάγμα Αζόφ και τον Ζελένσκι!

«Γεια, δύο από εμάς προσπαθούμε να βρούμε μεταφορικό μέσο να μεταβούμε από τη Γερμανία στην Ουκρανία», αναφέρει ένα μήνυμα στις 26ης Φεβρουαρίου που προωθήθηκε σε ένα δημοφιλές νεοναζιστικό διαδικτυακό φόρουμ.

«Είμαστε 3 Γάλλοι, φεύγουμε από το Στρασβούργο αύριο το πρωί με το αυτοκίνητό μας», ήρθε άμεσα η απάντηση. «Υπάρχει χώρος για 2 Γερμανούς μαχητές

Ναζί του τάγματος Αζόφ

Αυτοί είναι οι τύποι συνομιλιών που κατακλύζουν καθημερινά διαδικτυακούς χώρους των  νεοναζί και λευκών φυλετιστών από τότε που ο Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε την εισβολή στην Ουκρανία: χρήστες οργανώνουν ομάδες, σχεδιάζουν πώς να περάσουν τα σύνορα Πολωνίας-Ουκρανίας για να συμμετάσχουν στον πόλεμο κατά της Ρωσίας. Ο στόχος τους δεν είναι να υπερασπιστούν την Ουκρανία όπως την ξέρουμε – μια πολυεθνική, δημοκρατικά προσανατολισμένη κοινωνία που ηγείται ένας Εβραίος πρόεδρος. Μερικοί νεοναζί βλέπουν απλώς αυτόν τον νέο πόλεμο ως ένα μέρος για να κάνουν πράξη τις βίαιες φαντασιώσεις τους. Για άλλους, ωστόσο, η δύναμη που τους ωθεί προς τη σύγκρουση είναι ένα κοινό όραμα για ένα νεοναζιστικό κράτος. Βλέπουν την Ουκρανία ως μια χρυσή ευκαιρία για να επιδιώξουν αυτόν τον στόχο και να τη μετατρέψουν σε μοντέλο για εξαγωγή σε όλο τον κόσμο.


Οι επίδοξοι μαχητές έχουν στρατολογηθεί από ομάδες όπως η διαβόητη Azov, ένα ακροδεξιό εθνικιστικό ουκρανικό παραστρατιωτικό και πολιτικό κίνημα. Ο Αζόφ απορροφήθηκε από την ουκρανική εθνική φρουρά το 2014 και αποτέλεσε βάση για τον ψευδή ισχυρισμό του Πούτιν ότι η κυβέρνηση της Ουκρανίας διοικείται από νεοναζί. Αν και το Azov παραμένει ένα περιθωριακό κίνημα στην Ουκρανία, είναι μια πιο δημοφιλής επωνυμία μεταξύ πολλών εξτρεμιστών. Έχει καλωσορίσει ανοιχτά τους Δυτικούς στις τάξεις της μέσω ναζιστικών ιστότοπων της λευκής υπεροχής. Αυτοκόλλητα και σήματα της Αζόφ έχουν εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο: από μια τσάντα σε μια αντισυγκέντρωση νεοναζί τον Ιούλιο του 2020 στο Τενεσί μέχρι τη μοτοσικλέτα δράστη βομβιστικής επίθεσης στην Ιταλία.

Ναζιστές από όλο τον κόσμο σπεύδουν να ενταχθούν στην Αζόφ

Για να είμαστε σαφείς, δεν λατρεύουν όλοι οι ακροδεξιοί την Αζόφ, την οποία ορισμένοι θεωρούν ότι έχει δεσμούς με το Ισραήλ ή με Εβραίους χρηματοδότες. Αλλά από τότε που η ναζιστική ουκρανική οργάνωση προσκάλεσε δημοσίως ξένους μαχητές στις τάξεις της στις 25 Φεβρουαρίου, το φόρουμ της οργάνωσης στο Telegram της οργάνωσης γέμισε με μηνύματα από ναζί στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ολλανδία, τη Σουηδία, την Πολωνία και άλλες δυτικές χώρες. Φασίστες ξένων χωρών που εκδηλώνουν ενδιαφέρον για ένταξη. Νεοναζιστικές ομάδες και κανάλια σε διάφορες γλώσσες απηχούν τις εκκλήσεις της Αζόφ. Δεν έχω παρατηρήσει αυτό το επίπεδο δραστηριότητας στρατολόγησης από τότε που το Ισλαμικό Κράτος κήρυξε το λεγόμενο χαλιφάτο του το 2014 και αναζήτησε συμπαθούντες παγκοσμίως για να ενταχθούν στο πλευρό του.


Εμείς στο SITE, μια ομάδα πληροφοριών που παρακολουθεί παγκόσμιους εξτρεμιστές, έχουμε παρατηρήσει μια αύξηση της διαδικτυακής δραστηριότητας από λευκούς εθνικιστές και νεοναζί σε συνδυασμό με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Μεταξύ των εκατοντάδων ατόμων που έχουν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να ενταχθούν στο Azov τις τελευταίες εβδομάδες είναι αρκετοί γνωστοί νεοναζί. Για παράδειγμα, ο «MD», ένας Αμερικανός μέλος της ομάδας στρατολόγησης του Azov, έχει προσπαθήσει επανειλημμένα να πείσει συμπατριώτες του να ενταχθούν στο τάγμα στην Ουκρανία. «Υπάρχει κάποιος Αμερικανός που θέλει να πάει; Θα μπορούσαμε να στείλουμε μια ομάδα εκεί». Ανακαλύψαμε ότι ο MD είναι επίσης μέλος μερικών από τις πιο σαδιστικές ακροδεξιές ομάδες στο Telegram, όπου πρότεινε τη δημιουργία μιας νεοναζιστικής πολιτοφυλακής στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Ο “D”, ένα άλλο μέλος της συνομιλίας, είναι ένας αυτοαποκαλούμενος στρατιωτικός βετεράνος στη Βρετανία, ο οποίος δραστηριοποιείται σε δεκάδες φόρουμ νεοναζί στο Telegram. Όπως ο MD, έχει προσπαθεί και αυτός να δημιουργήσει τη δική του ομάδα συμπατριωτών του. «Είμαι στο Ηνωμένο Βασίλειο και ελπίζω να φύγω σε 1-2 εβδομάδες», έγραψε ο D στις 27 Φεβρουαρίου.

Αμερικανοί ναζί ήδη βρίσκονται στην Ουκρανία

Τα κίνητρα του D φαίνονταν ακόμη πιο ανησυχητικά από αυτά του MD. Έγραψε, «Τέλος πάντων, όταν φτάσω στην Ουκρανία, θα σκοτώσω επιπλέον Εβραίους τώρα όποτε τους βλέπω». Μια άλλη ανάρτηση έγραφε εν μέρει, «Μαζεύω τον εξοπλισμό μου, χαιρετίζω τον Χίτλερ, δόξα στην Ουκρανία και ας σκοτώσουμε όλοι μερικούς Εβραίους για τον Wotan!». (Ο Wotan είναι ένας θεός από τη σκανδιναβική μυθολογία, στον οποίο πολλοί ακροδεξιοί εξτρεμιστές επικαλούνται στη ρητορική και την αισθητική τους.) Ο D αργότερα ανέφερε ότι είχε σχηματίσει μια «ομάδα από το Ηνωμένο Βασίλειο» για να κατευθυνθεί στην Ουκρανία.


«Πολωνός που ζω στην Αμερική, ψάχνω να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορώ”, ανάρτησε το μέλος συνομιλίας “Z” στις 25 Φεβρουαρίου, προσθέτοντας αργότερα, “έχω εξοπλισμό που μπορώ να φέρω, από κράνη και γιλέκα όλων των ειδών». Ο Ζ είναι επίσης ενεργό μέλος πολλών νεοναζιστικών ομάδων, όπως ανακαλύψαμε. Ο ίδιος Ζ έγραψε σε μια άλλη ομάδα συνομιλίας: «Μισώ την Ουκρανία».


Όπως έγραψε ο διαχειριστής μιας δημοφιλούς γερμανικής και αγγλικής νεοναζιστικής ομάδας, ενώ προέτρεπε τα μέλη να συμμετάσχουν στην Αζόφ, «Δεν υπερασπίζομαι την Ουκρανία, υπερασπίζομαι τον Εθνικοσοσιαλισμό».


Επιπλέον, ενώ ορισμένοι λευκοί εθνικιστές έχουν εκφράσει θαυμασμό για τον Πούτιν, πολλοί δυτικοί ακροδεξιοί εξτρεμιστές αντιτίθενται στη Ρωσία, την οποία συγχέουν με την πρώην Σοβιετική Ένωση και επομένως θεωρούν κομμουνιστική. Ωστόσο, αυτή η κινητοποίηση για λογαριασμό της Ουκρανίας καθοδηγείται από κάτι περισσότερο από έναν αμοιβαίο εχθρό: Οι κινητοποιητές βλέπουν τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας ως μια σημαντική ευκαιρία για την προώθηση του λευκού εθνικισμού μέσω της στρατιωτικής δράσης. Για αυτούς, η Ουκρανία είναι μια «άμμος» για τη φασιστική οικοδόμηση κράτους, ώριμη για το είδος της ένοπλης φασιστικής εξουσίας που λαχταρούν να δουν στις δικές τους χώρες


Το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Γουάσινγκτον Ποστ

Για τους πιο ακραίους από αυτούς τους νεοναζί, το σχέδιο είναι ακόμη πιο απαίσιο. Βλέπουν την Ουκρανία ως μια ευκαιρία για περαιτέρω «επιταχυντικές» ατζέντες, που επιδιώκουν να επιταχύνουν μια κατάρρευση σε ολόκληρο τον πολιτισμό και στη συνέχεια να οικοδομήσουν φασιστικά κράτη από τις στάχτες. Αυτή η σχολή σκέψης καταδεικνύεται έντονα από τον «Σλοβάκο», τον οποίο στο SITE θεωρούμε μια από τις πιο παρεμβατικές νεοναζιστικές φωνές παγκοσμίως. Στις 25 Φεβρουαρίου, ο Σλοβάκος ανακοίνωσε ότι έφευγε από μια άγνωστη χώρα για να πολεμήσει στην Ουκρανία. «Αυτός ο πόλεμος πρόκειται να κάψει τη σωματική και ηθική αδυναμία του λαού μας, έτσι ώστε ένα ισχυρό έθνος να σηκωθεί από τις στάχτες», έγραψε. «Η δουλειά μας είναι να διασφαλίσουμε ότι οι συνθήκες θα παραμείνουν τρομερές για αρκετό καιρό ώστε να συμβεί αυτός ο μετασχηματισμός, και πρέπει να συμβεί. Το μέλλον μας διακυβεύεται και μπορεί να μην έχουμε άλλη ευκαιρία, σίγουρα όχι τόσο καλή όσο αυτή».


Εμπνευσμένος από τους Αφγανούς, ο Σλοβάκος έγραψε ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να δει τον δικό της αγώνα δεκαετιών, παρομοιάζοντάς τον με την αντίσταση στο Αφγανιστάν ενάντια στο ΝΑΤΟ ή τους Ρώσους. «Οι Αφγανοί το έκαναν για πάνω από 40 χρόνια εναντίον και των δύο αυτών δυνάμεων και τώρα έχουν τον έλεγχο της μοίρας τους», έγραψε. «Η Ουκρανία θα πρέπει να δανειστεί μια σελίδα από το βιβλίο της».


Όσο μεμονωμένη και αν φαίνεται αυτή η κινητοποίηση, πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Άλλωστε, οι ναζιστικές ιδέες έχουν προκαλέσει τρομοκρατικές επιθέσεις με πολλούς νεκρούς, όπως αυτή στη Νέα Ζηλανδία.

Φυσικά, καμία από αυτές τις εξελίξεις δεν επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του Πούτιν ότι ο πόλεμος έχει να κάνει με την «αποναζιστοποίηση» της Ουκρανίας. Ξεχάσατε το εβραϊκό υπόβαθρο του Ζελένσκι: Είναι ένας ειρωνικός ισχυρισμός για τον Πούτιν, καθώς παρέχει ασφαλές καταφύγιο σε άτομα όπως ο Rinaldo Nazzaro, ο οποίος ήταν μέχρι πρόσφατα ο ηγέτης της «Βάσης», μιας (σε μεγάλο βαθμό) αμερικανικής νεοναζιστικής οργάνωσης που βασίζεται σε κύτταρα συνδέθηκε με τρομοκρατικά σχέδια. Ο Ναζάρο φαίνεται να ζει στη Ρωσία τουλάχιστον από το 2018. Ο Πούτιν έδωσε επίσης καταφύγιο στο Ρωσικό Ιμπεριαλιστικό Κίνημα, το οποίο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ περιγράφει ότι παρέχει «παραστρατιωτικού τύπου εκπαίδευση σε νεοναζί στην Ευρώπη». Όποια αληθοφανή επιχειρήματα και αν προβάλει ο Πούτιν σχετικά με ομάδες όπως η Azov, ήταν αυτός που εισέβαλε σε μια κυρίαρχη χώρα και δημιούργησε ένα νέο πρόσφορο έδαφος αναπαραγωγής ναζιστών.

Ωστόσο, το υπό εξέταση ζήτημα δεν είναι θέμα επικύρωσης ή ακύρωσης αφηγήσεων. Το θέμα είναι η ασφάλεια — για την Ουκρανία και για τις χώρες από τις οποίες προέρχονται αυτοί οι νεοναζί εξτρεμιστές.

Από πολλές απόψεις, η κατάσταση στην Ουκρανία μου θυμίζει τη Συρία στα πρώτα χρόνια της τελευταίας δεκαετίας. Ακριβώς όπως η συριακή σύγκρουση χρησίμευσε ως τέλειο έδαφος αναπαραγωγής για ομάδες όπως η Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος, παρόμοιες συνθήκες μπορεί να επικρατούν στην Ουκρανία για την ακροδεξιά. Η Συρία έγινε πεδίο σχεδίασης και εκπαίδευσης τρομοκρατών για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στη Δύση, όπως οι επιθέσεις στο Παρίσι το 2015 και στις Βρυξέλλες το 2016.

Οι νεοναζί εξτρεμιστές που θα φτάσουν με επιτυχία στην Ουκρανία θα μπορούσαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους με νέα όπλα και εμπειρία μάχης — ή να παραμείνουν στην Ουκρανία, όπου μπορούν να επηρεάσουν περαιτέρω τους συμπατριώτες τους στο διαδίκτυο. Ακριβώς επειδή οι εξτρεμιστές βρίσκονται «κάπου αλλού» δεν τους καθιστά λιγότερο επικίνδυνους για τις χώρες από τις οποίες προέρχονται, όπως έχουμε μάθει πάρα πολύ καλά. Ανεξάρτητα από το πού διεξάγεται πόλεμος, αποτελεί πάντα ευκαιρία για τους εξτρεμιστές.

https://www.newsbreak.gr/kosmos/310564/vomva-apo-tin-washington-post-pagkosmia-kinitopoiisi-neonazi-speydoyn-sto-oykraniko-metopo/