Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

Με πλήρη επιτυχία η Ρωσία αστραπιαία, απενεργοποίησε όλα τα βιολογικά εργαστήρια των Ουκρανών - ΒΙΝΤΕΟ -


Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι όλα τα απαραίτητα για την εφαρμογή του αμερικανικού στρατιωτικού βιολογικού προγράμματος αφαιρέθηκαν από την Ουκρανία

Όλα τα απαραίτητα για την εφαρμογή του στρατιωτικού βιολογικού προγράμματος των ΗΠΑ απομακρύνθηκαν από την Ουκρανία. Αυτό ανακοίνωσε ο Igor Kirillov, Αρχηγός των Δυνάμεων Ακτινοβολίας, Χημικής και Βιολογικής Προστασίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.


Διευκρίνισε ότι το τμήμα του επικεφαλής των στρατευμάτων προστασίας NBC των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας αναλύει συνεχώς τη βιολογική κατάσταση στο έδαφος της Ουκρανίας.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία μας, υπάρχει έκτακτη περικοπή βιολογικών προγραμμάτων. Τα έγγραφα που αναλύθηκαν επιβεβαιώνουν ότι το Υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας έθεσε το καθήκον από τις 24 Φεβρουαρίου να καταστρέψει πλήρως τους βιοπαράγοντες στα εργαστήρια», είπε.

Σύμφωνα με τον Kirillov, η ανάλυση των πράξεων καταστροφής δείχνει τη δουλειά με τους αιτιολογικούς παράγοντες της πανώλης, του άνθρακα και της βρουκέλλωσης στο βιολογικό εργαστήριο Lviv, τους αιτιολογικούς παράγοντες της διφθερίτιδας, της σαλμονέλωσης και της δυσεντερίας σε εργαστήρια στο Kharkov και την Poltava.

Ο Κιρίλοφ εξήγησε τη βιασύνη με την οποία εκκαθαρίστηκαν βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία από την ανησυχία του Πενταγώνου.

«Εάν αυτές οι συλλογές πέσουν στα χέρια Ρώσων ειδικών, τότε με μεγάλο βαθμό πιθανότητας θα επιβεβαιωθεί παραβίαση από την Ουκρανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Σύμβασης για την Απαγόρευση των Βιολογικών και Τοξινών Όπλων. Δηλαδή: διεξαγωγή εργασιών για την ενίσχυση των παθογόνων ιδιοτήτων των μικροοργανισμών χρησιμοποιώντας μεθόδους συνθετικής βιολογίας», είπε.

Ο Kirillov υπενθύμισε ότι έχει δημιουργηθεί ένα δίκτυο στην Ουκρανία, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερα από 30 βιολογικά εργαστήρια. Σύμφωνα με τον ίδιο, η εταιρεία Black and Veatch, που συνδέεται με το αμερικανικό στρατιωτικό τμήμα, συμμετέχει στην υλοποίηση των έργων.

Νωρίτερα, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε την ανάπτυξη βιολογικών όπλων στο έδαφος της Ουκρανίας. Μιλάμε για ιδιαίτερα επικίνδυνα παθογόνα της πανώλης, του άνθρακα, της χολέρας και άλλων θανατηφόρων ασθενειών. Όπως σημείωσε ο Kirillov, λόγω της λειτουργίας των βιολογικών εργαστηρίων στην Ουκρανία, η συχνότητα της ιλαράς έχει αυξηθεί 100 φορές.

Ο Νικολάι Πατρούσεφ, Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, προειδοποίησε για την απειλή για την υγεία εκατομμυρίων ανθρώπων λόγω των αμερικανικών βιοεργαστηρίων που δημιουργούνται σε όλο τον κόσμο.

Τον Ιανουάριο του 2022, η Βουλγάρα δημοσιογράφος Dilyana Gaytandzhieva δημοσίευσε στοιχεία για το έργο των βιολογικών εργαστηρίων των ΗΠΑ στην Ουκρανία και τη Γεωργία. Σύμφωνα με αυτήν, εργαστηριακοί βοηθοί σε τέτοιες βάσεις μελετούν την επίδραση διαφόρων ιών στον ανθρώπινο οργανισμό.

https://tvzvezda.ru/