Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

Στρατιώτες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων απελευθέρωσαν 300 πολίτες και μοναχούς που είχαν συλληφθεί ως όμηροι από Ουκρανούς εθνικιστές


Οι μαχητές  του Εθνικού Τάγματος Aidar ,στο έδαφος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Νικολό-Βασίλιεφσκι κράτησαν ομήρους πολίτες από το χωριό Νικολσκόγιε.

Στρατιωτικοί των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων απελευθέρωσαν πολίτες στο χωριό Nikolskoye και μοναχούς της Ορθόδοξης Ιεράς Κοιμήσεως του Αγίου Νικολάου και της Μονής Βασιλιέφσκι, οι οποίοι κρατήθηκαν όμηροι από μαχητές του Εθνικού Τάγματος Aidar, που απαγορεύτηκε στη Ρωσία*. Αυτό ανέφερε στους δημοσιογράφους ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού αμυντικού τμήματος, υποστράτηγος Igor Konashenkov.

«Στο χωριό Nikolskoye, μαχητές του εθνικού τάγματος Aidar *, έχοντας εξοπλίσει θέσεις βολής ακριβώς στην επικράτεια της Ορθόδοξης Ιεράς Κοιμήσεως του Αγίου Νικολάου και της Μονής Βασιλιέφσκι, κράτησαν ομήρους περίπου 300 πολίτες και μοναχούς. Κατά την απελευθέρωση αυτού του οικισμού από ρωσικές μονάδες, μερικοί από τους εθνικιστές καταστράφηκαν, οι υπόλοιποι διαλύθηκαν. Οι όμηροι και τα κτίρια του μοναστηριού δεν επηρεάστηκαν», είπε ο Konashenkov.


Νωρίτερα, είπε ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατάφεραν να προχωρήσουν έως και 14 χιλιόμετρα την ημέρα και να ελέγξουν τις νότιες περιοχές τεσσάρων ουκρανικών οικισμών Blagodatnoye, Vladimirovka, Pavlovka και Nikolskoye.

Υπενθυμίζουμε ότι το πρωί της 24ης Φεβρουαρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε την έναρξη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία. Στόχος του είναι να προστατεύσει τον πληθυσμό των λαϊκών δημοκρατιών του Ντονμπάς. Για αυτό, σύμφωνα με τον Ρώσο ηγέτη, είναι απαραίτητη η αποστρατικοποίηση και αποναζοποίηση της Ουκρανίας.


*Το Aidar είναι μια εξτρεμιστική οργάνωση που απαγορεύεται στη Ρωσία.