Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Παγκόσμια δικτατορία made in U.S.A ,όλοι είναι ύποπτοι! Φακελώνεσαι ηλεκτρονικά επειδή σε θεωρούν ύποπτο, ΠΑΝΤΑ με τα δικά τους κριτήρια!

Διεθνής ανησυχία για την παρακολούθηση του Ίντερνετ από την αμερικανική κυβέρνηση
Η ιδιωτική ζωή και τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών κοινωνικών δικτύων στα χέρια της αμερικανικής κυβέρνησης:


 η αξιοπιστία του Twitter, το Prism και οι λόγοι για προβληματισμό. 
Σύμφωνα με δημοσίευμα του AP, το ότι η αμερικανική κυβέρνηση παρακολουθούσε συστηματικά και μαζικά χρήστες του Διαδικτύου δεν προκάλεσε ιδιαίτερες εκπλήξεις. Οι λόγος για αυτό είναι το ότι, όπως φαίνεται, οι απαιτήσεις των χρηστών για ιδιωτικότητα στη διαδικτυακή «ζωή» είναι λίγες, καθώς οι κυβερνήσεις παρακολουθούν όλο και πιο στενά τις «ψηφιακές ζωές» των πολιτών- συχνά με τη συναίνεση των εταιρειών του χώρου του Ίντερνετ.
Ακτιβιστές για την προστασία της ιδιωτικής ζωής που ανησυχούν για την παρακολούθηση της διαδικτυακής ζωής από την NSA (Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας), κάλεσαν τους χρήστες του Internet να λάβουν μέτρα ούτως ώστε να προστατεύουν καλύτερα τα ψηφιακά τους δεδομένα, τα οποία κυμαίνονται από ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μέχρι φωτογραφίες και αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα. Ωστόσο, οι περισσότεροι αποφεύγουν την κρυπτογράφηση των προσωπικών τους δεδομένων και μοιάζουν να μην προβληματίζονται για το γεγονός ότι οι διαδικτυακές ζωές τους φαντάζουν όλο και περισσότερο ως «ανοιχτά βιβλία».

Σύμφωνα με ένα από τα πολλαπλά δημοσιεύματα του Guardian αυτές τις ημέρες, η NSA έχει απευθείας πρόσβαση στα συστήματα των Google, Facebook, Apple, Skype και άλλων αμερικανικών διαδικτυακών γιγάντων. Σύμφωνα με άρθρο του Mashable, από το συγκεκριμένο αμερικανικό κυβερνητικό πρόγραμμα παρακολούθησης, το επονομαζόμενο Prism, εξαιρείται το Twitter. Αυτό το γεγονός αύξησε κατακόρυφα την προτίμηση των χρηστών κοινωνικών δικτύων στο, ήδη δημοφιλές, Twitter καθώς ξεχώρισε ως το πιο αξιόπιστο και προστατευμένο, όσον αφορά τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του, κοινωνικό δίκτυο.

 Παρόλα αυτά, σύμφωνα πάντα με το Mashable, στο Twitter δεν δημοσιεύονται ούτε μοιράζονται τόσο προσωπικά δεδομένα ή σε τόσο μεγάλο βαθμό, όπως, για παράδειγμα, στο Facebook, και αυτός μπορεί να είναι ένας λόγος για τον οποίο το Twitter δεν έτυχε της προσοχής του Prism.
Ωστόσο όλες οι εταιρείες, εκτός της Microsoft και της Yahoo, υποστηρίζουν πως δεν είχαν ξανακούσει για το πρόγραμμα Prism ποτέ πριν την αποκάλυψή του την Τρίτη. Αξίζει να σημειωθεί πως, αυτή τη στιγμή, διαφήμιση της Microsoft, φέρει το logo «Η ιδιωτική σας ζωή είναι η προτεραιότητα μας».

 Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Larry Page, και ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, αρνούνται κάθε συμμετοχή των εταιρειών τους στο κυβερνητικό πρόγραμμα παρακολούθησης, ενώ ο τελευταίος χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς των μέσων ενημέρωσης ως «αισχρούς».
Σύμφωνα με τον αμερικανικό νόμο, δεν είναι παράνομο για την NSA να συλλέγει πληροφορίες για ξένους πολίτες. Επομένως, σύμφωνα με δημοσίευμα του Wired, όταν ο πρόεδρος Barack Obama ζήτησε από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας μία λίστα με στόχους εναντίον των οποίων θα ήταν πιο πιθανό για τις ΗΠΑ να εξαπολύσουν διαδικτυακή επίθεση, η πράξη του δεν θεωρήθηκε παράνομη επειδή δεν είχε ως στόχο Αμερικανούς πολίτες. Παρόλα αυτά, η NSA παρακολουθούσε τα προσωπικά δεδομένα

Αμερικανών πολιτών, έχοντας πρόσβαση στα αρχεία της Verizon.
Σε σχετικό άρθρο, ο Economist υπενθυμίζει τους δύο κύριους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την ιδιωτική μας ζωή από κυβερνητικά, απόρρητα προγράμματα παρακολούθησης όπως το Prism. Πρώτον, επισημαίνει το ενδεχόμενο άσκησης παράνομης πίεσης, βασισμένης σε προσωπικά δεδομένα τα οποία δεν ήταν προς δημοσίευση, τα οποία μπορεί να είναι μυστικά αλλά δεν είναι παράνομα (όπως, π.χ, η μοιχεία).

Δεύτερον, υπάρχει ο φόβος της δημιουργίας ενός προτύπου λανθασμένης ενοχοποίησης το οποίο θα είναι βασισμένο σε προσωπικά δεδομένα που σε εμάς φαντάζουν ακίνδυνα προς την εθνική ασφάλεια, όμως οι υπηρεσίες ασφαλείας μπορούν να θεωρήσουν πως σχετίζονται με τρομοκρατικές ενέργειες, όπως, για παράδειγμα, το σημείο όπου βρισκόταν κάποιος μία συγκεκριμένη χρονική στιγμή.


Η παρακολούθηση της διαδικτυακής «ζωής» από την αμερικανική κυβέρνηση έχει προκαλέσει ανησυχία στους χρήστες των κοινωνικών δικτύων παγκοσμίως. Το Associated Press παραθέτει σχόλια ορισμένων από αυτούς, όπως του 26χρονου αρχιτέκτονα Jamie Griffiths που σημειώνει πως «δεν με εκπλήσσει ούτε λίγο. Το κάνουν εδώ και χρόνια. Δεν έστελνα τίποτα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αν δεν ήθελα να διαβαστεί από κάποιο πρόσωπο πέραν του παραλήπτη.» Ακόμα, ο αριστερός Κολομβιανός γερουσιαστής Alexander Lopez δηλώνει πως «Για τις Η.Π.Α., όλοι είναι ύποπτοι, ακόμα και ο πάπας!

Όλοι είναι υπό παρακολούθηση αυτές τις μέρες και αυτό θα έπρεπε να το αναλάβουν τα Ηνωμένα Έθνη». Παρόλα αυτά, σημείωσε πως δεν έχει σκοπό να κλείσει τους Google και Microsoft λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του, εφόσον θα τον κατασκοπεύουν ό,τι και να κάνει.

Ο Christopher Soghoian, ακτιβιστής σε θέματα προστασίας της ιδιωτικής ζωής, υπογραμμίζει πως «αυτό έχει δώσει στην NSA ένα πλεονέκτημα έναντι κάθε άλλης μυστικής υπηρεσίας στον κόσμο. Οι Αμερικανοί δεν χρειάζεται να 'χακάρουν', επειδή όλοι στον κόσμο στέλνουν τα δεδομένα τους σε αμερικανικές εταιρείες.» Παράλληλα, ο Αιγύπτιος blogger Hossam el-Hamalawy δηλώνει πως «το πρόβλημα είναι πως δεν υπάρχει εναλλακτική. Αν δεν χρησιμοποιείς το Facebook, ποιο είναι το εναλλακτικό κοινωνικό δίκτυο για τον χρήστη του Ίντερνετ που δεν είναι 'ειδικός' στον τομέα του ΙΤ;»
www.kathimerini.gr