Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017

Το Ισραήλ επιτίθεται με F-35 και η Συρία αμύνεται άμεσα

Κατά τη διάρκεια μιας αεροπορικής επιχείρησης με αεροσκάφος  της νέας γενιάς F-35 που παραδόθηκε στην ισραηλινή πολεμική αεροπορία, η Συρία ισχυρίσθηκε ότι  εκτόξευσε  από το έδαφος εναντίον του, πυραύλους με το σύστημα S-200.
Ισραηλινές πηγές, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα, ανέφεραν ότι δεν υπήρξε καμία επίθεση, αλλά το F-35 έπεσε σε σμήνος πουλιών κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης.
Όλες αυτές οι πληροφορίες προκάλεσαν μια νέα εικασία ότι το F-35 ανιχνεύθηκε από το ραντάρ.
Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 16 Οκτωβρίου. 
Το ισραηλινό αεροσκάφος που εισήλθε στον εναέριο χώρο του Λιβάνου, παραβίασε και τα σύνορα της Συρίας κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.
 
Το συριακό αντιαεροπορικό σύστημα κλείδωσε το  ισραηλινό αεροσκάφος και πυροδότησε.
Οι αρχές της Συρίας ισχυρίσθηκαν ότι το αεροσκάφος έπεσε μετά την πυροδότηση, ενώ το Ισραήλ ανέφερε ότι τα αεροσκάφη που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση  γύρισαν με ασφάλεια στις βάσεις τους.
Το δημοσίευμα προσθέτει ότι άρχισε ένα ‘κουτσομπολιό’ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που ανέφεραν ότι το F-35 ήταν το πρώτο που συμμετείχε εναντίον της Συρίας και αναζητείται απάντηση εάν τα ραντάρ πράγματι εντόπισαν το F-35 που  έχει το προσόν να είναι μη ανιχνεύσιμο από τα ραντάρ και εάν το χτύπησε πύραυλος της Συρίας ή έπεσε πάνω σε πουλιά.
Η ισραηλινή  πολεμική αεροπορία δεν απάντησε σε αυτές τις ερωτήσεις, σημειώνεται χαρακτηριστικά.
 
(Στοιχεία από kokpit.aero)