Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Σερβία: Ο ΥΠΑΜ καταδίκασε τις δηλώσεις του Αμερικανού αξιωματούχου

Ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας, Αλεξαντάρ Βουλίν καταδίκασε έντονα τη δήλωση του υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, Χόιτ Μπράιαν Γι, ο οποίος χθες είπε ότι η Σερβία

 «δεν μπορεί να  κάθεται σε δύο καρέλες» και  κάλεσε το Βελιγράδι να παύσει την ισορροπία μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης, όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο  Ria Novosti.
“Η δήλωση του κ. Χόιτ Μπράινα Γι, είναι μια χείριστη δημόσια και διπλωματική πίεση για τη χώρα μας και το δικαίωμά μας  να παίρνουμε ανεξάρτητες αποφάσεις.  Δεν γνωρίζω ποια θα είναι η θέση και η απάντηση του προέδρου Αλεξαντάρ Βούτσιτς, αλλά είμαι βέβαιος ότι είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την πίεση, όπως έχει πράξει μέχρι τώρα”,  είπε ο Βουλίν.
Ο ίδιος επεσήμανε ότι οι δηλώσεις αυτές δεν προέρχονται από έναν φίλο ή  κάποιον που σέβεται τη Σερβία, τις πολιτικές μας και το δικαίωμά μας να λαμβάνουμε αποφάσεις.
«Η Σερβία θα λαμβάνει τις δικές της αποφάσεις και δεν δίνει σημασία στο πόσο μεγάλοι είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι μπορούν να πάρουν αποφάσεις για εμάς», κατέληξε ο Βουλίν.
 
(  Στοιχεία από: Ria. Ru. Focus-news.net, eadaily.com )