Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

«Βόμβα» στην Αλβανία: Πρώην υπερυπουργός του Εντι Ράμα σε διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών

Πολιτική βόμβα στην Αλβανία μετά τις αποκαλύψεις τον Ιταλικών αρχών ότι ο πρώην υπέρ - υπουργός εσωτερικών της γειτονικής χώρας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, Σαημίρ Ταχίρι, εμπλέκεται σε διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και συνεργαζόταν με την Αλβανική Μαφία.
Οι Ιταλικές αρχές προχώρησαν την Δευτέρα το απόγευμα στην σύλληψη μελών της Αλβανικής μαφίας που διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών σε Ελλάδα και Αλβανία. Είχαν μπει στο στόχαστρο της αστυνομίας εδώ και μήνες για διακίνηση ποσότητας 3,5 τόνων μαριχουάνας στην περιοχή της Κατάνια.
Μέλος της σπείρας είναι και ξάδερφος του Ταχίρι από την περιοχή του Αυλώνα ο οποίος μάλιστα,  σύμφωνα με καταγγελίες του πρώην Πρωθυπουργού Μπερίσα χρησιμοποιούσε το αυτοκίνητο του εξάδελφου του Υπουργού στις μετακινήσεις του σε Ελλάδα και Ιταλία.
Στις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις που κατέγραψε ο υπερ κοριός της Ιταλικής αστυνομίας έχουν καταγραφεί σύμφωνα με πληροφορίες συνομιλίες του πρώην υπουργού και νυν υπεύθυνου για την κυβερνητική πολιτική του κόμματος Ράμα, με τους Αλβανούς μαφιόζους για διακίνηση συγκριμένων ποσοτήτων, χρηματικών ποσών και παραληπτών.
Ο ίδιος ο Έντι Ράμα μέσω κοινωνικών δικτύων δήλωσε ότι: «Θέλουμε να μάθουμε το γρηγορότερο την αλήθεια. Είναι αηδιαστικά και συγκλονιστικά τα όσα έχουν βγει από τις συνομιλίες των 2 εγκληματιών. Τον Σαιμίρ Ταχίρι τον ξέω χρόνια και έχω μόνο λόγια συμπαράστασης να πω για αυτόν. Αλλά σήμερα η Αλβανία και οι Αλβανοί θέλουν να μάθουν την αλήθεια και μόνο την αλήθεια».
Ο ίδιος ο Ταχίρι με δηλώσεις του στον Αλβανικό τύπο υποστήριξε ότι δεν έχιε καμία σχέση με την υπόθεση και ότι το μόνο του λάθος ήταν ότι πούλησε στον ξάδελφο του το αυτοκίνητο του. «Εγώ σήμερα δεν ζητάω από κανέναν ούτε να με πιστέψει αλλά ούτε και να με καλύψει δημόσια. Θα περιμένω μέχρι το τέλος να ολοκληρωθεί κάθε έρευνα. Δεν θα κάτσω με σταυρωμένα χέρια. Θέλω να διαλευκανθεί η υπόθεση.»
Πάντως οι Ιταλικές αρχές έχουν στα χέρια τους έναν ογκωδέστατο φάκελο με πολλά ενοχοποιητικά στοιχεία και αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του πρώην υπουργού ώστε να οδηγηθεί στην δικαιοσύνη. Η αντιπολίτευσει πολλές φορές έχει καταγγείλει ότι η κυβέρνηση Ράμα, έχει στενές οικονομικές σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα της περιοχής.  Η Αλβανία έχει χαρακτηριστεί πολλές φορές στο παρελθόν ως η Κολομβία της Ευρώπης και η εμπλοκή κορυφαίου υπουργού σε μια τέτοια υπόθεση προκαλεί κυβερνητικούς τριγμούς σύμφωνα με τον τύπο της γειτονικής χώρας.


Πηγή: «Βόμβα» στην Αλβανία: Πρώην υπερυπουργός του Εντι Ράμα σε διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών | iefimerida.gr