Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

«Εξω οι Τούρκοι από την Καβάλα»

Στις 25/10/2017 συζητήθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της εταιρίας Ελληνικά λιπάσματα και χημικά ELFE ΑΒΕΕ κατά της ΔΕΠΑ, με την οποία ζητεί να απαγορευτεί στη ΔΕΠΑ να διακόψει την παροχή φυσικού αερίου στις εργοστασιακές εγκαταστάσεις της Καβάλας.
Στη δίκη παρενέβησαν υπέρ της ELFE περίπου 500 εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις.

Εκείνο που προκάλεσε μεγάλη αγανάκτηση στους εργαζομένους, πέρα από το γεγονός ότι κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους από το κλείσιμο του εργοστασίου, είναι η πληροφόρησή τους βάσει δημοσιευμάτων του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου -και όχι μόνο- περί οργανωμένου σχεδίου ξεπουλήματος της βιομηχανίας λιπασμάτων σε επιχειρηματία «με τουρκικό διαβατήριο», στο οποίο συμμετέχει και η ΔΕΠΑ.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μετά το τέλος της συζήτησης των ασφαλιστικών μέτρων οι εργαζόμενοι να μεταβούν στα γραφεία της ΔΕΠΑ και να διαμαρτυρηθούν έντονα, εκφράζοντας την οργή τους και τους φόβους τους για το μέλλον του εργοστασίου που πλέον απειλείται όχι μόνο από τη ΔΕΠΑ, αλλά και από τον κίνδυνο να περάσει σε τουρκικά χέρια, με τη βοήθεια της ΔΕΠΑ, στην ευαίσθητη περιοχή της Καβάλας. Το σύνθημα που κυριαρχούσε στη διαδήλωση των εργαζομένων ήταν «έξω οι Τούρκοι από την Καβάλα».