Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

ΔΕΝ αντέχει το ΝΑΤΟ σε μια ρωσική επίθεση στην ανατολική πτέρυγα

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel στη σημερινή – σαββατιάτικη – έκδοσή του, φιλοξενεί άρθρο στο οποίο παρουσιάζεται έγγραφο της Ατλαντικής Συμμαχίας, σύμφωνα με το οποίο η τρέχουσα οργάνωση και προετοιμασία του ΝΑΤΟ, δεν επαρκεί για την ανάσχεση ενδεχόμενης ρωσικής επίθεσης στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης.

Πρόκειται για εσωτερικό έγγραφο της Ατλαντικής Συμμαχίας όπου καταγράφεται η πρόοδος στην προσπάθεια ενίσχυσης της ΝΑΤΟϊκής αποτροπής, όπου όμως αμφισβητείται η ικανότητα της ΝΑΤΟϊκής δύναμης να δράσει με ταχύτητα κι αν χρειαστεί για παρατεταμένη χρονική περίοδο.
Μετά το πέρας του Ψυχρού Πολέμου, το ΝΑΤΟ μείωσε αριθμητικά τις δυνάμεις του ενώ και η δομή υποστήριξης των συμμαχικών δυνάμεων είναι πολύ πιο μικρή, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει δυσκολίες λογιστικής υποστήριξης στην ανατολική πτέρυγα.
 
Η Συμμαχία ακούει συχνά πυκνά για τη ρωσική απειλή από μέλη και μη μέλη της, καθώς η Πολωνία, η Σκανδιναβία εν γένει και οι Βαλτικές Δημοκρατίες αν Μπορεί η ΝΑΤΟϊκή παρουσία να έχει αυξηθεί, όμως ανησυχούν πολύ και δεν το κρύβουν…