Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Τουρκικό σχέδιο εξέγερσης στη Θράκη καταγγέλλει η εφημερίδα «Δημοκρατία»

Υπό τον τίτλο «Σχέδιο εξέγερσης στη Θράκη», ο Νίκος Σταυρουλάκης στην κυριακάτικη εφημερίδα «Δημοκρατία» αναφέρεται σε εμπρηστικό άρθρο της δημοσιογράφου Κεριμέ Γιλντίζ, η οποία καλεί σε ξεσηκωμό τη μουσουλμανική μειονότητα, μιλά προκλητικά για «Έλληνα δυνάστη» και ζητά να γεννηθούν και να ανατραφούν πολλοί νέοι Αχμέτ Σαδίκ.
  
Σφυροκοπά, επικοινωνιακά, η Τουρκία την ελληνική Θράκη, γράφει ο Νίκος Σταυρουλάκης, προετοιμάζοντας μεθοδικά το έδαφος για μια πιθανή επόμενη στρατηγική κίνηση, την αποκοπή της ελληνικής ακριτικής περιοχής (όταν οι συνθήκες διαμορφωθούν) από τον ελληνικό εθνικό κορμό.
Στον τουρκικό Τύπο, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, πληθαίνουν τα ύπουλα δημοσιεύματα που αναφέρονται στη Θράκη, ενώ το τουρκικό προξενείο ενεργεί ως κράτος εν κράτει, χρηματοδοτώντας ακόμα και παιδικές εκδόσεις, γραμμένες στα τουρκικά, καθώς, όπως λέει ο Τούρκος πρόξενος Αλή Ριζά Ακιντζί για το γεγονός της έκδοσης του παιδικού περιοδικού Savlambac (σ.σ.: που θα πει κρυφτό !), τα παιδικά περιοδικά είναι πολύ σημαντικά για τη διαμόρφωση του πνευματικού κόσμου των παιδιών μας… !
Παράλληλα, συνεχίζει ο Νίκος Σταυρουλάκης, διάφοροι Τούρκοι πολιτευόμενοι διατρέχουν την Ευρώπη, περιφερόμενοι στις Βρυξέλλες και σε άλλες ισχυρές πρωτεύουσες της, διαμαρτυρόμενοι για τη δήθεν καταπίεση της τουρκικής μειονότητας στη Θράκη από το ελληνικό κράτος.
Η εφημερίδα «Δημοκρατία» επικαλείται δημοσίευμα της ιστοσελίδας tourkikanea.gr, σύμφωνα με το οποίο η δημοσιογράφος Κεριμέ Γιλντίζ, σε πρόσφατο εμπρηστικό άρθρο της κάλεσε σε εξέγερση τους «Τούρκους για τη Δυτική Θράκη», περιοχή η οποία όπως σημειώνει χάθηκε άδικα στη Συνθήκη της Λωζάννης (σ.σ.: προφανώς δεν έχει διαβάσει Ιλιάδα , όπου ο Όμηρος εμφανίζει τους Θράκες με τους αρχηγούς τους, τον Ακάμα και τον Πήρρο, που μάλλον δεν ακούγονται ως τουρκικά ονόματα)!
Η συντάκτρια, αφού ζητάει συγγνώμη από τους «Τούρκους» της ελληνικής Θράκης γιατί με τη Συνθήκη της Λωζάννης αφέθηκαν στα χέρια του Έλληνα δυνάστη, φτάνει μέχρι του σημείου να ζητά να γεννηθούν και να ανατραφούν και άλλοι πολλοί αυτονομιστές τουρκοπράκτορες στη Θράκη… «Πρέπει να αναθρέψουμε νέους Αχμέτ Σαδίκ…» σημειώνει στο κείμενο.
Η αφήγησή της αρχίζει με τις εντυπώσεις της από ένα μνημόσυνο πάνω στον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ, στο νεκροταφείο της Κομοτηνής, στο οποίο παρευρέθηκαν «Τούρκοι» από όλη τη Δυτική Θράκη, παρά τον ζεστό καιρό, όπου, όπως γράφει, ο καφές κοστίζει 5 ευρώ… . Και συνεχίζει:
Ας μη γελιόμαστε, στη Λωζάννη δεν δόθηκαν δικαιώματα στους «Τούρκους» της Δυτικής Θράκης. Εμείς ήμασταν αυτοί που είχαμε κερδίσει τη νίκη, αλλά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αφήσαμε τη Δυτική Θράκη στην Ελλάδα, της οποίας την απανθρωπιά έχουμε βιώσει.
Με τα μισόλογα του Ισμέτ Ινονού περί δημοψηφίσματος εγκαταλείψαμε στην τύχη τους τούς «Τούρκους» της Δυτικής Θράκης.
Η Ελλάδα, πιέζοντάς τους συνεχώς, κατέστησε τους «Τούρκους» μειονότητα. Και να γινόταν δηλαδή δημοψήφισμα, τι θα έβγαζε αναρωτιέται προκλητικά η Τουρκάλα δημοσιογράφος και σημειώνει:
Αυτά που έγιναν, έγιναν. Τώρα τι μας αναλογεί; Οι Δυτικοθρακιώτες έχουν οικονομικά προβλήματα.
Οι χωρικοί εργάζονται από τα μεσάνυχτα μέχρι το βράδυ αλλά δεν παίρνουν αυτό που δικαιούνται. Ο Έλληνας έμπορος τους εκμεταλλεύεται.
Η Κεριμέ Γιλντίζ καλεί τους πλούσιους της χώρας της να βοηθήσουν ενισχύοντας οικονομικά τους «Τούρκους» της Θράκης.
Οι γυναίκες έχουν υπέροχες δαντέλες (;) Ιδιαίτερα τώρα, είναι και η εποχή της μπάμιας. Εάν κοστίζουν (σ.σ.: οι μπάμιες) 1 λίρα, ας αγοράσουν (σ.σ.: οι πλούσιοι) στις 3 λίρες.
Οι εγκαταλελειμμένοι στο έλεος του Έλληνα εμπόρου χωρικοί πρέπει να ανασάνουν και να μείνουν στον τόπο τους.
Η μουσουλμάνα δημοσιογράφος χρησιμοποιεί αλυτρωτικούς υπαινιγμούς, ξεσηκώνοντας (επιλεκτικά) τους μουσουλμάνους πλούσιους να συνδράμουν…
Μιλώντας για την Ελλάδα, στο μυαλό των πλουσίων και των παραθεριστών μας έρχονται η Θεσσαλονίκη και η Καβάλα.
Κι όμως η Κομοτηνή είναι εδώ, αμέσως πίσω από τον Έβρο. Ακόμη και με ημερήσια εκδρομή μπορεί να πάει κανείς.
Οι μουσουλμάνοι πλούσιοι και οι σύλλογοι πρέπει να πηγαίνουν στην Κομοτηνή και να ψωνίζουν…
Το κρεσέντο της Κεριμέ Γιλντίζ φτάνει στο σημείο να ζητεί από τους πλούσιους να χρηματοδοτήσουν το ανάθρεμμα Τούρκων πρακτόρων.
Οι πλούσιοι μας πρέπει να δώσουν υποτροφίες σε νέους να σπουδάσουν στην Τουρκία, πρέπει να αναθρέψουν νέους Αχμέτ Σαδίκ.
Πρέπει να χαλάσουμε το παιχνίδι του Έλληνα που εξαναγκάζει σε μετανάστευση.
Το χρωστάμε αυτό σε αυτούς που δηλώνουν πως «Έμείς στην προσευχή μας πρώτα προσευχόμαστε για την Τουρκία» και οι οποίοι είχαν και μάρτυρα, τη βραδιά της 15ης Ιουλίου… (σ.σ.: εννοεί τον φωτογράφο Μουσταφά Τζαμπάζ).
Οι αντίπαλοι μας μια μέρα (24/7) πήραν τη Δυτική Θράκη (σ.σ: ημερομηνία υπογραφής της Συνθήκης της Λωζάννης) από τα χέρια μας.
Μια άλλη 24η Ιουλίου πήραν τον Σαδίκ Αχμέτ (σ.σ.: ημερομηνία που σκοτώθηκε ο Σαδίκ).
Πάλι, μια άλλη μέρα Ιουλίου, πήραν τον Μουσταφά Τζαμπάζ (σ.σ.: άσχετος υπαινιγμός, καθώς ο Μουσταφά Τζαμπάζ ήταν φωτογράφος από το χωριό Σκάλωμα Ροδόπης, που δούλευε στην τουρκική εφημερίδα Γενισαφάκ και έπεσε νεκρός από τα πυρά των κινηματιών στο πραξικόπημα στις 15/7/2016).
Και καταλήγει: Χρωστάμε συγγνώμη στην Κομοτηνή χρέος καρδιάς, χρέος ψυχής! Να κάνουμε (τα πάντα) να μας συγχωρέσουν για τη Λωζάννη…

Πλύση εγκεφάλου με έκδοση περιοδικού για τα μικρά παιδιά!

Η καλή δουλειά αρχίζει από τα αθώα παιδικά χρόνια.
Το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής ανακοίνωσε και προχώρησε στη χρηματοδότηση της έκδοσης ενός παιδικού περιοδικού με το (συμβολικό ) όνομα Κρυφτό (Saklambac)!
Στο εξώφυλλο του πρώτου τεύχους που κυκλοφόρησε (συμπτωματικά) τον Ιούλιο (σ.σ.: στα τουρκικά Temmuz ) και περιέπεσε στην αντίληψη μας παρουσιάζεται ένα παιδί που κάθεται δίπλα σε έναν κόκκινο λύκο!
Η τεχνοτροπία σχεδίαση παραπέμπει στο εξώφυλλο του γνωστού παιδικού βιβλίου του Σεντ Εξιπερί Ο μικρός πρίγκιπας , αλλά εδώ κυριαρχεί το πράσινο (μουσουλμανικό) χρώμα..
Ο ίδιος ο Τούρκος πρόξενος Κομοτηνής Αλή Ριζά Ακιντζί χαιρέτισε την έκδοση λέγοντας πως τα παιδικά περιοδικά είναι πολύ σημαντικά στη διαμόρφωση του παιδικού κόσμου, προσθέτοντας πως το γεγονός ότι έπειτα από μεγάλο διάστημα δίνεται μια τέτοια δυνατότητα είναι πολύ χαροποιό !
Οι περισσότερο εξοικειωμένοι με τις τουρκικές μεθοδεύσεις στη Θράκη (και αλλού) μιλούν για ένα μέσο που θα μπαίνει αθώα στα μουσουλμανικά σπίτια, μέσω του οποίου θα προωθείται οπωσδήποτε η τουρκική αυτονομιστική προπαγάνδα, ενώ θα χρησιμοποιείται και για τη διακίνηση κρυφών μηνυμάτων, όπως μαρτυρεί και ο τίτλος του περιοδικού, «Κρυφτό!».