Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Πούτιν κατά ΗΠΑ: Θέλουν να μας εκτοπίσουν από την ενεργειακή αγορά της Ευρώπης

Οι τελευταίες κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ κατά τη Ρωσίας αποσκοπούν στο να εκτοπίσουν τη Ρωσία από την ενεργειακή αγορά της Ευρώπης, ώστε η Ευρώπη να αγοράζει το πιο ακριβό αμερικανικό υγροποιημένο αέριο (LNG), υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την διάρκεια ομιλίας του σε συνεδρία της Διεθνούς Λέσχης «Βαλντάι» (Vladai).
  
Υπογράμμισε δε, ότι η πολιτική στις διεθνείς υποθέσεις όλο και πιο συχνά εμπλέκεται στις οικονομικές σχέσεις.
«Έτσι το πακέτο των κυρώσεων, που υιοθέτησε πρόσφατα το αμερικανικό Κογκρέσο, απροκάλυπτα έχει στόχο να εκτοπίσει την Ρωσία από τις ευρωπαϊκές ενεργειακές αγορές και να υποχρεώσει την Ευρώπη να καταναλώνει το πιο ακριβό υγροποιημένο αμερικανικό φυσικό αέριο, παρότι κι εκεί οι ποσότητες τους δεν επαρκούν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πούτιν.
»Ο Ρώσος πρόεδρος επέστησε παράλληλα την προσοχή στις προσπάθειες που καταβάλλονται να παρεμποδισθούν τα έργα κατασκευής αγωγών φυσικού αερίου νέων οδεύσεων, παρότι μια τέτοια διαφοροποίηση από λογιστική απόψεως είναι «πιο αποδοτική από οικονομικής απόψεως, πιο συμφέρουσα για την Ευρώπη, ενώ ενισχύει την ασφάλεια της».
http://www.tribune.gr/world/news/article/402032/poutin-kata-ipa-theloun-na-mas-ektopisoun-tin-energiaki-agora-tis-evropis.html