Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

«Οι ΜΚΟ κάνουν δουλεμπόριο παράνομων μεταναστών σε συνεργασία με διεθνή εγκληματικά συνδικάτα» λένε οι Ιταλοί

100.000 παράνομους μετανάστες έχουν μεταφέρει οι κάθε είδους ΜΚΟ στην ΕΕ από την Λιβύη όπως αποκαλύπτουν οι ιταλικές Αρχές ενώ εισέρχονται παράνομα στα χωρικά ύδατα της χώρας αγνοώντας τις εντολές της λιβυκής κυβέρνησης και «διασώζουν» μετανάστες τους οποίους αργότερα τους μεταφέρουν στην ιταλική χερσόνησο.
Δηλαδή οι ΜΚΟ δρουν όχι ως διασώστες στη θάλασσα αλλά κάνουν πραγματικό δουλεμπόριο σε συνέργεια με διεθνή συνδικάτα που μεταφέρουν έναντι αδράς αμοιβής μετανάστες από την Αφρική στην Ευρώπη!
Η Ιταλία εδώ και μήνες ζητάει την αποστολή πλοίων της στα χωρικά ύδατα της Λιβύης για να εμποδίζουν τους διακινητές να μεταφέρουν μετανάσες στην χώρα στην οποία έχουν φτάσει πάνω από 650.000 από το 2014 δια μέσου θαλάσσης!
Μάλιστα η Λιβύη έχει ενημερώσει ότι θα προχωρά στην «κατάσχεση» πλοίων των ΜΚΟ που περισυλλέγουν παράνομους μετανάστες
«Το Ναυτικό της Λιβύης απείλησε ότι από εδώ και πέρα θα κατάσχει τα πλοία των ΜΚΟ που κινούνται κοντά στα λιβυκά χωρικά ύδατα για να διασώζουν μετανάστες χωρίς την έγκριση των λιβυκών αρχών. Αιτία ήταν ένα επεισόδιο στο οποίο ενεπλάκησαν οι άνδρες του Ναυτικού με το πλήρωμα του σκάφους μιας γερμανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης.
Αυτή τη φορά αποφύγαμε την κλιμάκωση. Στο μέλλον, θα προχωράμε στην κατάσχεση των πλοίων των ΜΚΟ που δεν σέβονται την εθνική κυριαρχία της Λιβύης προειδοποίησε ο Αγιούμπ Κάσεμ, εκπρόσωπος του λιβυκού Ναυτικού.
Ο Κάσεμ υπενθύμισε την ανακοίνωση που είχε γίνει τον Αύγουστο περί της δημιουργίας στα ανοικτά των λιβυκών ακτών μιας περιοχής έρευνας και διάσωσης (SAR), στην οποία το λιβυκό Ναυτικό απαγόρευσε οποιαδήποτε είσοδο χωρίς εξουσιοδότηση σε ξένα πλοία, ιδίως σε αυτά των ΜΚΟ
Άνδρες της λιβυκής ακτοφυλακής πλεύρισαν το πλοίο της γερμανικής ΜΚΟ Mission Lifeline, το οποίο είχε περισυλλέξει 52 λαθρομετανάστες σε μια πρώτη επιχείρησή του μέσα στην περιοχή αυτή, κι επιβιβάστηκαν σε αυτό.
Δεν είσαστε ευπρόσδεκτοι εδώ ξεκαθάρισε ένας Λίβυος λιμενικός, όπως δείχνουν πλάνα που τα μέλη της ΜΚΟ κατέγραψαν σε βίντεο. Στο βίντεο ακούγεται επίσης ένας πυροβολισμός, προφανώς στον αέρα, ως προειδοποίηση.
Μας απείλησαν και απαίτησαν να τους παραδώσουμε τους ανθρώπους, κάτι που αρνηθήκαμε εξήγησε ο πρόεδρος της ΜΚΟ, ο Άξελ Στάγερ, στο Γαλλικό Πρακτορείο. Επρόκειτο πραγματικά για μια πράξη πειρατείας, ανέβηκαν στο πλοίο μας δίχως να ζητήσουν καμιά άδεια.
Από την πλευρά του, καταδικάζοντας για άλλη μια φορά τις εκστρατείες δυσφήμησης που διεξάγουν οι ΜΚΟ εναντίον του λιβυκού Ναυτικού, ο Κάσεμ υποστήριξε ότι το πλοίο αποπειράθηκε να διαφύγει ενώ ένας Λίβυος λιμενικός βρισκόταν ακόμη πάνω σε αυτό"
Το πρόβλημα με την Λιβύη είναι ότι έχει δύο κυβερνήσεις και είναι μια διχασμένη χώρα. Η μία κυβέρνηση στηρίζεται επίσημα από τον ΟΗΕ η άλλη όχι. Αυτή που δεν είναι αναγνωρισμένη από το διεθνή παράγοντα δεν επιτρέπει την αποστολή ιταλικών πλοίων στα λιβυκά χωρικά ύδατα.
Μάλιστα ο Abdullah Bilhaq, εκπρόσωπος του Libyan House of Representatives στο Tobruk, της εναλλακτικής «παράνομης» κυβέρνησης είχε δηλώσει τότε ότι:«Η λιβυκή Βουλή προειδοποιεί για την προσπάθεια του ιταλικού κράτους να εξαγάγει την παράνομη μετανάστευση από την περιοχή του στην λιβυκή επιρκάτεια επιστρέφοντας δεκάδες χιλιάδες παράνομων μεταναστών στην Λιβύη»!
Ένας εκ των βασικών στρατηγών της «άλλης» κυβέρνησης στο Tobruk είπε μάλιστα πως εάν έρθουν ιταλικά πλοία στα λιβυκά χωρικά ύδατα θα μπορούσε να προκαλέσει μια επίθεση από τις λιβυκές δυνάμεις (τις δικές τους προφανώς).
Τα τελευταία τρία έτη έχει διαπιστωθεί από σχετικές έρευνες Ιταλικών εισαγγελικών αρχών που έχουν ασχοληθεί ιδιαίτερα με το θέμα ότι τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι στην ουσία μεταφέρθηκαν από τη Λιβύη στην Ε.Ε μέσω ΜΚΟ.
'Ηδη από τον Ιούλιο του 2017 η Ιταλία ζητά μια ξεκάθαρη αλλαγή στάσης σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, αρχίζοντας από τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, όπως δημοσίευσε τότε η εφημερίδα του Μιλάνου Κοριέρε Ντέλλα Σέρα και ανφέρει ο Ιωάννης Μιχαλέτος στο rimse.gr 
«Οι αφίξεις μεταναστών και προσφύγων στη χώρα τους τελευταίους έξι μήνες ξεπέρασαν τις 84.000 και μέχρι το τέλος του χρόνου, ο αριθμός αναμένεται να διπλασιαστεί. Για τον λόγο αυτό -σύμφωνα με τον Τύπο- η Ρώμη επεξεργάσθηκε συγκεκριμένα αιτήματα, τα οποία και θα προβάλλει στους ευρωπαίους εταίρους.
Πρώτα απ΄ όλα, να μην πλησιάζουν στις λιβυκές ακτές οι μη κυβερνητικές οργανώσεις, όπως συμβαίνει μέχρι τώρα, ώστε να μην ενθαρρύνονται ουσιαστικά τα ταξίδια των διακινητών. Υπενθυμίζεται ότι δικαστικοί της Σικελίας έχουν εκφράσει επανειλημμένα σοβαρές αμφιβολίες για τον ρόλο μέρους των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην κεντρική Μεσόγειο.
Παράλληλα, η κυβέρνηση Τζεντιλόνι θέλει να γίνουν σαφείς οι πηγές χρηματοδότησης όλων των μη κυβερνητικών οργανώσεων και να δημοσιοποιηθεί η πλήρης λίστα των μελών τους. Και τα πλοία τους, να μην σβήνουν ποτέ το ηλεκτρονικό σύστημα που επιτρέπει τον ακριβή εντοπισμό τους.
Η Ρώμη αναμένεται να προβάλει και ένα άλλο αίτημα στη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεθαύριο, Πέμπτη, στο Ταλλίν της Εσθονίας: Να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο ο συντονιστικός ρόλος και οι δικαιοδοσίες της ιταλικής ακτοφυλακής , που ελέγχει όλες τις επιχειρήσεις διάσωσης, νότια της Σικελίας. Καθώς επίσης να αποφεύγεται η μεταφορά των διασωθέντων, από μονάδες των μη κυβερνητικών οργανώσεων σε πλωτά μέσα της ιταλικής ακτοφυλακής. «Βοηθήστε ώστε η κατάσταση να μην γίνει αφόρητη», επαναλαμβάνει ο Ιταλός πρωθυπουργός, Πάολο Τζεντιλόνι.
Και ο υπουργός εσωτερικών, Μάρκο Μινίτι, συμπληρώνει: «Η οικονομική βοήθεια προς την Λιβύη, πρέπει οπωσδήποτε να αυξηθεί, με στόχο τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών».
Κύριο ζητούμενο βέβαια παραμένει η ουσιαστική αλληλεγγύη από μέρους των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών. Εντούτοις, η Γαλλία και η Ισπανία, προς το παρόν, δεν δείχνουν πρόθυμες να ανοίξουν τα λιμάνια τους και να υποδεχθούν πλοία που μεταφέρουν σχεδόν καθημερινά ανά χιλιάδες τους «απελπισμένους της θάλασσας».
Στην Ιταλία έχουμε ήδη 68 συλλήψεις. Μεταξύ των συλληφθέντων ο επιχειρηματίας Leonardo Sacco, γνωστός εδώ και 10 χρόνια ως ο «Μίστερ Ευσπλαχνία» (mr Misericordia), λατρεμένος για το "μεγαλειώδες έργο του υπέρ των μεταναστών".
Επιπλέον η γερμανική ΜΚΟ «Sea-Watch» συνεπλάκη με σκάφος της με το λιμενικό ενός από τα τρία, πλέον, κρατίδια της πρώην Λιβύης. Η ΜΚΟ επιβίβασε 350 λαθρομετανάστες προς την Ιταλία, όπως είχε παραγγελθεί, ενώ ο εκπρόσωπος τύπου του λιβυκού λιμενικού Ayoub Qassem, που προσπάθησε ανεπιτυχώς να αποτρέψει το αλισβερίσι σχεδόν στις ακτές της Λιβύης, δηλώνει:  «Το Sea-Watch εμπόδισε τις λιμενικές αρχές μέσα λιβυκά χωρικά ύδατα να αποτρέψουν την παραλαβή μεταναστών με τη δικαιολογία πως οι μετανάστες δεν αισθάνονται ασφαλείς στη Λιβύη«.
Ο εισαγγελέας της Κατάνιας Zuccaro έδωσε σαφή στοιχεία στην επιτροπή της ιταλικής βουλής: «Από τους μετανάστες που φθάνουν στην Ιταλία μόνον ένα πολύ μικρό ποσοστό έχει δικαίωμα ασύλου, οι μεγάλη πλειοψηφία ανήκει στο παράνομο δίκτυο και γίνεται θύμα των κυκλωμάτων. Το καθήκον μου ως εισαγγελέας είναι να επισημάνω όλα αυτά. Ας αποφασίσουμε ποιους πρέπει να σώσουμε κι ας πάμε εκεί να τους παραλάβουμε εκεί εμείς χωρίς να τροφοδοτούμε το κύκλωμα μετανάστευσης».
Ο εισαγγελέας του Τράπανι Σικελίας Cartosio κλήθηκε κατεπειγόντως στην Επιτροπή της ιταλικής βουλής που συστήθηκε για αυτά τα ζητήματα και συνεδρίασε «κεκλεισμένων των θυρών«, αφού άσκησε δίωξη κι ερευνά 3 στελέχη της ΜΚΟ «Γιατροί χωρίς Σύνορα»  που πηγαινοέρχονται στη Λιβύη κι οι οποίοι έδιναν αναλυτικές οδηγίες στους πρόσφυγες για το πως να αποφύγουν και να αποκρύψουν από τις αρχές τα πραγματικά τους στοιχεία και τους λόγους που βρέθηκαν στην Ιταλία.
Επιπλέον μια έτερη ΜΚΟ που συνδέεται με το Αφγανιστάν μέσω του πρώην μισθοφόρου ιδιοκτήτης και με εμπλοκή  στην Ελλάδα το 2015-16, βρίσκεται και αυτή στο στόχαστρο των Ιταλικών και άλλων κρατών. Ομάδες δημοσιογράφων και πανεπιστημιακών ερευνητών από διάφορες χώρες της Ε.Ε. έχουν επιπροσθέτως ανακαλύψει στοιχεία για ένα δαιδαλώδες κύκλωμα ΜΚΟ οργανώσεων-φαινομενικά ασχέτων μεταξύ τους- που όμως άρχονται από κοινό συντονιστικό κέντρο επιχειρηματικής φύσεως γνωστότατου χρηματιστή.
Εν πολλοίς μπορεί να λεχθεί ότι η βιομηχανία που έχει στηθεί στο τομέα της μετανάστευσης, αρχίζει να προκαλεί έστω και καθυστερημένα το ενδιαφέρον των Αρχών σε πανευρωπαική κλίμακα ενώ πρέπει να τονιστεί ότι διακυβεύονται αρκετά δις.Ευρώ ανά έτος τόσο από επιδοτήσεις της ΕΕ και άλλων διεθνών φορέων, όσα και καθαρά εγκληματικές πρόσοδοι από τους δουλεμπόρους.
Σε όλα τα παραπάνω πρέπει να προστεθούν το τράφικινγκ, το εμπόριο οργάνων και η καταναγκαστική επαιτεία σχεδόν σε όλα τα αστικά κέντρα της Ευρώπης. Τέλος η όσμωση των εγκληματικών δικτύων,ΜΚΟ, πολιτικής διαφθοράς έχει και την αρνητική επίπτωση της στο γενικότερο αντί-τρομοκρατικό πλάνο αρκετών Ευρωπαικών κρατών που θα χάσουν πλήρως τον έλεγχο σε πολλαπλά μέτωπα εάν δεν αντιμετωπίσουν σθεναρά τη κατάσταση που δημιουργείται.» 
Επιπροσθέτως ΜΚΟ χρησιμοποιούνται ενεργά και με βάση πληθώρα δημοσιευμάτων αλλά και δικαστικών ερευνών σε εξέλιξη, σχετικά με τη  χρηματοδότηση της διεθνούς τρομοκρατίας, την κάλυψη εγκληματικών δικτύων πάσης φύσεως αλλά και την προώθηση των στρατηγικών  κρατικών δυνάμεων όπως και τη τοποθέτηση στελεχών και πρακτόρων πληροφοριών σε χώρες-στόχους όπως πολύ εύστοχα γράφει ο Ιωάννης Μιχαλέτος σε άλλο άρθρο του rimse.gr
«Λόγου χάρη στη Καταλωνία που είναι στην επιφάνεια της δημοσιότητας λόγω του αυτονομιστικού ζητήματος αλλά και της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βαρκελώνη, έχουμε τα εξής στοιχεία:
-MKO "Οργάνωση δικαιοσύνης και ελεημοσύνης"
Μαροκινή εξτρεμιστική οργάνωση που ελέγχει 15 τζαμιά στη Καταλονία. Ο πρόεδρος της οργάνωσης Noureddine Ziani, εκδιώχθηκε το 2013 από την Ισπανία λόγω προώθησης εξτρεμισμού. Ενδιαφέρον είναι ότι μέλη της οργάνωσης εισχωρούν σε αυτονομιστικές Καταλανικές οργανώσεις!
-"Jamaat Al-Tabligh"
Η διεθνής αυτή οργάνωση, διαθέτει πάνω από 1.000 μέλη στη Βαρκελώνη που αποτελούνται κυρίως από Πακιστανούς. Δίνει έμφαση τα τελευταία έτη στον προσηλυτισμό και δέχεται μεγάλα ποσά από ΜΚΟ του Πακιστάν αλλά και της Σαουδικής Αραβίας,γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της Μαδρίτης μέσω του αντίστοιχου ΣΔΟΕ της χώρας αυτής. 
-"Al Dawat"
Μία ακόμα Πακιστογενής οργάνωση με περίπου 500 μέλη στη Καταλονία, με κλειστή δομή. Διαθέτουν ισχυρούς χρηματοδότες και από τη Βομβάη και την εκεί Σουνιτική κοινότητα Ινδών. 
-"Κίνηση Σαλαφιστών Ισπανίας"
Ταχέως αναπτυσσόμενη Σαλαφιστική οργάνωση με  έμφαση στον προσηλυτισμό. Διαθέτουν αφθονία πόρων που κατευθύνεται από τη Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ και τα Η.Α.Ε.
Έχουν καταφέρει να ελέγξουν την Ισλαμική κοινότητα της Ταραγκόνας καθώς να διαθέτουν άνω των 1000 μελών στη Καταλανών, δίνοντας έμφαση στην ίδρυση βιβλιοπωλείων αλλά και στη συνεχή προπαγάνδα υπέρ πολυποίκιλων τζιχαντιστικών οργανώσεων στη Συρία με κυριότερο το "Ισλαμικού Κράτος".
Βρίσκονται στη διαδικασία δημιουργίας γκετοποιημένης περιοχής στον αστικό ιστό της Βαρκελώνης και στη συγκρότηση της λεγόμενης "Αστυνομίας της Σαρίας". 
Στο γειτονικό Κοσσυφοπέδιο, έχουν αναπτυχθεί δεσμοί και σχέσεις που επιδρούν όχι μόνο στην περιοχή αλλά και ευρύτερα.
Στην Αίγυπτο το ηγετικό στέλεχος της Μ.Α. εκεί, ο "Safet Hegazy", αποτελεί το πρωταρχικό "λομπίστα" των συμφερόντων της Πρίστινα στη Μέση Ανατολή, επί πληρωμή.
Τον Οκτώβριο του 2011 μάλιστα είχε επισκεφτεί την Πρίστινα και συναντήθηκε με όλη τη τοπική ηγεσία, μεταφέροντας της μηνύματα της ηγεσίας της Μ.Α. και του Μόρσι,όπως και συμφωνώντας για την σύσφιξη των σχέσεων Καίρου-Πρίστινας. Στις συναντήσεις παρευρέθηκαν και Τούρκοι όπως και Βόσνιοι φίλα προσκείμενοι κύκλοι. Βεβαίως συζητήθηκαν και επιμέρους θέματα τακτικής φύσεως και μελλοντικής συνεργασίας. 
Ο συγκεκριμένος Αιγύπτιος, γεννηθείς το 1963, είναι γνωστός εξτρεμιστής διεθνώς και μάλιστα του απαγορεύεται η είσοδος στη Μεγάλη Βρετανία. Το 2013 συνελήφθη στο Κάιρο από τη νέα στρατιωτική κυβέρνηση και εν συνεχεία βρίσκεται υπό δικαστική επιτήρηση και διώξεις.
Αξιοσημείωτο είναι ότι συνεργαζόταν στενά στα πλαίσια της Μ.Α. με τον "Mohamed Beltagy", ο οποίος ήταν ο βασικός συντονιστής του περιβόητου στολίσκου της Γάζας το 2010, ενώ πρόσφατα καταδικάστηκε σε 20 έτη κάθειρξη από τις Αιγυπτιακές Αρχές. Οι δύο προαναφερόμενοι διατηρούσαν άριστες σχέσεις με το Τουρκικό πολιτικό κατεστημένο του κόμματος ΑΚΠ.
Επιπροσθέτως το Κοσοβάρικο Ισλαμικό κόμμα "LISBA", αποτελεί ένα σημαντικό βραχίονα της Μ.Α. στην περιοχή που διαμορφώθηκε κατά τη διάρκεια της "Αραβικής Άνοιξης"μεταξύ 2011-2012 και χρηματοδοτήθηκε αδρά από το Κατάρ και τη Τουρκία. Οι ηγέτες του, ονόματι "Arsim Krasniqi" και "Fuad Ramiqi" συνδέονται με την οργάνωση-ΜΚΟ ομπρέλα "Muslim Forum of Kosovo" που αποτέλεσε την πρώτη διείσδυση της Μ.Α. στο Κόσοβο και το κόμβο συνεννόησης με τους κύκλους αυτού του δικτύου στη Βοσνία,στο Σάντζακ της Σερβίας (Ράσκα)και τα Σκόπια. 
Εν συνεχεία και κρυφίως όλοι αυτοί συνέδραμαν στο να δημιουργηθεί κλίμα αποστολής Τζιχαντιστών στις τάξεις της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Νούσρα στη Συρία που αποτελεί το μακρύ χέρι πρωτίστως του Κατάρ στη Μέση Ανατολή. 
Προσέτι το προαναφερθέν Forum, είναι συνδεόμενο με την οργάνωση-ΜΚΟ (ωσαύτως της Μ.Α.) που ονομάζεται "European Muslim Network" και καθοδηγείται από το γνωστότατο λόγιο των Αδελφών Μουσουλμάνων τον "Tariq Ramadan" που είναι απόγονος του ιδρυτή της Μ.Α. του "Hassan al Banna". 
Ο Ramadan μισθοδοτείται από το Εμιράτο του Κατάρ με υπαλληλική σχέση ως διευθυντής του κέντρου ερευνών της Ντόχα "Research Centre of Islamic Legislation and Ethics". Αποτελεί το βασικό σύνδεσμο της Μ.Α. με το Δημοκρατικό κόμμα των ΗΠΑ και το Βρετανικό κράτος, ενώ είναι "κόκκινο πανί"για το Ρεπουμπλικανικό κόμμα των ΗΠΑ και τους Γάλλους συντηρητικούς. 
Επιπλέον όλοι οι προαναφερόμενοι συνδέονται με τον Ιμάμη που εδρεύει στο Κατάρ , ονόματι Yusuf Al-Qaradawi του οποίου απαγορεύεται η είσοδος σε ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία. Ο ίδιος είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας "IslamOnline" που εδρεύει στο Κατάρ και χρηματοδοτείται από το ίδρυμα "Al-Balagh Cultural Society" και κατά βάση ελέγχεται προσωπικώς από τον εκεί Εμίρη. 
Επίσης ο Κοσοβάρος Αλβανός "Ramiqi" και αυτός είχε πάρει μέρος στο στολίσκο της Γάζας το 2010 με Τουρκική χρηματοδότηση, ενώ φρόντιζε την ενίσχυση της Τουρκικά-υποκινούμενης ΜΚΟ " Association for Culture, Upbringing and Education" που και αυτή αποτελεί κύκλο της Μ.Α. στην περιοχή.
Παρόλο που αυτή η οργάνωση μαζί με τις "Kosova Aid Development" & "Al agl AI Islami" έπρεπε να έχουν κλείσει λόγω πίεσης της Ε.Ε. για προώθηση της τρομοκρατίας στην Μέση Ανατολή,παρόλα αυτά λειτουργούν κανονικότατα και αποτελούν ένα ακόμα κύκλωμα στα ευρύτερα πλοκάμια της Μ.Α. στα Βαλκάνια.
Σε ευρύτερο Ευρωπαικό πλαίσιο, Η Μουσουλμανική Αδελφότητα (Μ.Α) λειτουργεί παγίως, μέσω ενός πολυπλόκαμου δικτύου οργανώσεων που σχετίζονται με φιλανθρωπικά, θρησκευτικά και ακαδημαϊκά κέντρα.  Οι ΜΚΟ αποτελούν το ζωτικό χώρο αλλά και τη βέλτιστη πρακτική για την Μ.Α.
Τη σημερινή εποχή εάν και η ύπαρξη της θεωρείτε νόμιμη σε πλείστες χώρες, εξακολουθεί να διώκεται είτε αμέσως είτε εμμέσως στη Ρωσία, Ισραήλ μεταξύ των άλλων και συμμετέχει ενεργά στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας, ενώ σαφέστατα εξυπηρετεί σχεδιασμούς πολιτικό-θρησκευτικής υφής όπως το πρόγραμμα του οποίου άρχεται ο Εμίρης του Κατάρ, η παρούσα κυβέρνηση της Αιγύπτου και δεκάδες συνεργαζόμενοι θρησκευτικοί ηγέτες που αποβλέπουν ευθέως στον εξισλαμισμό κρατών, κυρίως στην Ευρώπη.
Παρακάτω παρουσιάζονται συνοπτικά οι κυριότερες οργανώσεις της Μ.Α που λειτουργούν ως "Ομπρέλα" για χιλιάδες μικρότερες ομάδες στην Ευρώπη. Το κέντρο συντονισμού είναι το Λονδίνο και στην περιοχή των Βαλκανίων το Σεράγεβο σε συνδυασμό με την Κωνσταντινούπολη.
•  Forum for European Muslim Youth and Student Organizations (FEMYSO) . Η οργάνωση αυτή αντιπροσωπεύει 42 εθνικές και διεθνείς ομάδες φοιτητών και νέων και εδρεύει στις Βρυξέλλες, όπου αποτελεί επισήμως ομάδα "Λόμπινγκ" της Ε.Ε
•  Federation of Islamic Organizations in Europe (FIOE). Η οργάνωση αυτή λειτουργεί ως κέντρο διαχείρισης 22 εθνικών ομάδων ανά την Ευρώπη. Έχει κεντρικά γραφεία στο Leicestershire της Βρετανίας και γραφεία στις Βρυξέλλες όπου και αυτή διεξάγει "Λόμπινγκ". Στην Ελλάδα διασυνδέεται με το Ελληνό-Αραβικό μορφωτικό κέντρο του Μοσχάτου Αθηνών. 
•  Union of Islamic Organizations in France (Union des Organisations Islamiques de France
   (UOIF). Η οργάνωση αυτή συντονίζει 200 μικρότερες ομάδες και διευθύνει 250 τζαμιά στη Γαλλία, εκ των οποίων είναι ιδιοκτήτης των 30 εξ'αυτών. Εδρεύει πλησίον του προαστίου του Αγίου Διονυσίου στο Παρίσι και στην πραγματικότητα αποτελεί παράρτημα του FIOE.
•  Germany's Central Council of Muslims in Germany (Zentralrat der Muslime in Deutschland -
   ZMD) Islamic Society of Germany (Islamische Gemeinschaft Deutschland - IGD) and Milli
   Görüş (Islamische Gemeinschaft Milli Görüş). Οι τρεις αυτές οργανώσεις στη Γερμανία, αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα όσμωσης και συνεργασίας Αραβικού Σουνιτικού Ισλάμ και Τουρκικού. 
Η ZMD έχει 20.000 μέλη και εδρεύει στη Κολωνία. Εάν και αρχικά αποτελούσε οργάνωση με ποικιλία μελών, τα τελευταία έτη έχει προσχωρήσει ως επί το πλείστον στη Μ.Α.
Η  IGD εδρεύει ομοίως στη Κολωνία, έχει ισχυρότερους δεσμούς με την Μ.Α και μέλη της κατά καιρούς έχουν εμπλακεί σε εξτρεμιστικές δράσεις.
Η Milli Görüş  είναι Τουρκική οργάνωση με περίπου 300.000 μέλη και συνδέεται πλέον της Μ.Α και με το κυβερνών κόμμα ΑΚΠ της Τουρκίας. Η Γερμανία αποτελεί πλέον το κατεξοχήν γεωγραφικό χώρο όπου λαμβάνει ανοιχτά χώρα η συμμαχία Σουνιτών Αράβων που ελέγχονται από την Μ.Α με το Τουρκικό κράτος όπως αυτό εξελίσσεται πολιτικά με τη διακυβέρνηση Ερντογκάν. 
•  Italy's Union of the Islamic Communities and Organizations in Italy (Unione delle Comunita' ed
   Organizzazioni Islamiche in Italia).
Η οργάνωση αυτή εδρεύει στη Ρώμη και έχει έντονη διασύνδεση με τους Μ.Α της Συρίας - Κατ'αντιστοιχία στη Βρετανία υπάρχει έντονη επιρροή Αιγυπτίων και στη Γερμανία Τούρκων-.
Λόγω του ότι το συντονιστικό κέντρο της Μ.Α εδρεύει στη Βρετανία, οι κάτωθι οργανώσεις αποτελούν τις πλέον ενεργές το τελευταίο διάστημα και σχετίζονται άμεσα με τα τεκταινόμενα της "Αραβικής Ανοίξεως" συμπεριλαμβανομένων και των συγκρούσεων στη Συρία. 
•  British Muslim Initiative (BMI), Centre for International Policy Studies, European Council for Fatwa and Research, Federation of Student Islamic Societies (FOSIS), Institute for the Study of Human Sciences, Institute of Islamic Political Thought, Interpal, Libyan Islamic Group, Mashreq Media Services, Muslim Aid, Muslim Welfare Trust, Palestine Return Centre, Palestine Times, Union of Good.
Επίσης to School of Oriental and African Studies (SOAS) του Λονδίνου θεωρείτε το κατεξοχήν  ακαδημαϊκό κέντρο της Μουσουλμανικής αδελφότητας παγκοσμίως.
Το Κατάρ αποτελεί εδώ και μια 15ετία, το κύριο χρηματοδότη της Μ.Α παγκοσμίως, όπως επίσης και κύριο προπαγανδιστικό στήριγμα μέσω του διεθνούς τηλεοπτικού σταθμού "Αλ Τζαζίρα" που ωσαύτως εδρεύει στο Λονδίνο. Σε αδρές γραμμές υπολογίζεται ότι οι ποικίλες χρηματοδοτήσεις ανέρχονται σε 3 δις. Δολάρια ανά έτος, εκτός από έκτακτες ανάγκες.
Αξίζει να αναφερθεί με εμφατικό τρόπο ότι η παρουσία είτε "Ανατολικών" είτε "Δυτικών" ΜΚΟ με πρόσχημα το μεταναστευτικό ιδίως στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη Θεσσαλονίκη πρέπει να αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα των Αρχών ασφαλείας και πληροφοριών καθότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στην πλήρη "ντε φάκτο" και μελλοντικά "ντε γιούρε" αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης που θα επηρεάσει όλες τις χώρες από το Κόλπο και το Σουέζ έως το Δούναβη. 
Ως τούτου είναι προφανές ότι υλοποίηση σχεδίων που βασίζονται στην αναδιανομή γεωπολιτικών σφαιρών επιρροής περνούν σε τακτικό επίπεδο από την εξάπλωση δικτύων ΜΚΟ που εξυπηρετούν, τη συλλογή πληροφοριών, τη στρατολόγηση συνεργατών , την προετοιμασία υποδομών για τυχόν μελλοντική διεξαγωγή δολιοφθορών όπως και για την εξάσκηση προπαγάνδας, παροχή δωροδοκιών, αλλά και της επιβολής πολιτικών κρατών διαμέσου της λεγόμενης "μαλακής ισχύος".»
Προκύπτουν πολύ σοβαρά ζητήματα για τον ρόλο των ΜΚΟ καθώς αν κάποιος τα δει όλα αυτά από ψηλά φαίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια για εισβολή στην Ευρώπη αλλοδαπών και αλλόθρησκων με σκοπό την ορισιτκή πληθυσμιακή και πολιτισμική αλλοίωσή της.
Το ερώτημα είναι ποιος κρύβεται πίσω από αυτά; Και γιατί τα κράτη είναι ανίσχυρα να τον εντοπίσουν και να τον εξουδετερώσουν; Εκτός τελικά αν είναι πάρα πολλοί και ελέγχουν εδώ και πολλά χρόνια τις δομές της πλειοψηφίας των ανεπτυγμένων κρατών.
Η Ελλάδα και η Ευρώπη κινδυνεύουν και ο δυτικός χριστιανικός πολιτισμός έχει τεθεί στο «εκτελεστικό απόσπασμα»