Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΟ ΤΟΥΡΚΟΑΛΒΑΝΙΚΟ ΤΟΞΟ - Οι ΗΠΑ ενισχύουν τις ένοπλες δυνάμεις της Αλβανίας με τεθωρακισμένα οχήματα MRAPs

 
Η αμερικανική κυβέρνηση δώρισε σήμερα 37 τεθωρακισμένα οχήματα MRAPs για να χρησιμοποιηθούν από τις ένοπλες δυνάμεις της Αλβανίας, στο πλαίσιο της συλλογικής άμυνας του ΝΑΤΟ.

Στην τελετή αυτή συμμετείχαν ο Αλβανός υπουργός Άμυνας Olta Xhaçka, ο Chargé d’Affaires της πρεσβείας των ΗΠΑ στα Τίρανα, η Leyla Moses-Ones και ο Αλβανός Γενικός Διευθυντής Προσωπικού, Bardhyl Kollçaku.
«Αυτό το πακέτο σημαίνει περισσότερες δυνατότητες για εμάς και περισσότερες κοινές αποστολές, αλλά μεταφράζεται επίσης σε περισσότερη ασφάλεια για τη χώρα και τη συμμαχία», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας της Αλβανίας, Olta Xhaçka.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας στα Τίρανα δήλωσε ότι επαίνεσε τον ρόλο της Αλβανίας στην περιοχή, τονίζοντας ότι το Υπουργείο Άμυνας και Ενόπλων Δυνάμεων έχει διαδραματίσει βασικό ρόλο στην ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της άμυνας.
«Αυτή η νέα τεθωρακισμένη ικανότητα θα ενισχύσει την εσωτερική άμυνα της Αλβανίας, θα ενισχύσει τη νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ και θα παράσχει κρίσιμη μαχητική δύναμη στο ΝΑΤΟ που μπορεί να αναπτυχθεί για την υποστήριξη των παγκόσμιων επιχειρήσεων. Είναι ένα ακόμη παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η Αλβανία ενισχύεται ως περιφερειακός ηγέτης στα Βαλκάνια.
Υπό την εξαιρετική ηγεσία του υπουργού Xhacka και του στρατηγού Kollcaku, η επικοινωνία και η συνεργασία μεταξύ των δύο στρατευμάτων μας δεν ήταν ποτέ ισχυρότερη. Ενώ η παράδοση αυτών των οχημάτων σηματοδοτεί την ολοκλήρωση μιας φάσης της συνεργασίας μας, είμαστε ενθουσιασμένοι για το μέλλον και τη δυνατότητα να συνεργαστούμε με πρόσθετους τρόπους για να ενισχύσουμε τις χωρικές, εναέριες και θαλάσσιες δυνατότητες της Αλβανίας.
Είναι πραγματικά μια συναρπαστική στιγμή να είμαι στρατιώτης, ναύτης ή αεροπόρος στις Αλβανικές Ένοπλες Δυνάμεις», είπε η Moses-Ones.

(πηγή:ΙΒΝΑ)

https://www.viadiplomacy.gr/i-ipa-enischioun-tis-enoples-dinamis-tis-alvanias-me-tethorakismena-ochimata-mraps/