Δευτέρα, 29 Απριλίου 2019

Η Τουρκία εξοπλίζεται σαν αστακός με ρωσικά όπλα ενάντια στη Δύση

 
Αποφασισμένη φαίνεται πως είναι η Τουρκία να επεκτείνει τους εξοπλισμούς της από τη Ρωσία, ενώ γνωρίζει ότι με αυτό τον τρόπο
υποδαυλίζει τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ.
  
Όπως μεταδίδει το ρωσικό Sputnik, η Τουρκία ενδιαφέρεται για όπλα της Ρωσίας, πέρα από τα συστήματα αεράμυνας S-400 που έχει παραγγείλει από τον Δεκέμβριο του 2017, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας που ασχολείται με τις εξαγωγές προϊόντων, τεχνολογιών και υπηρεσιών που σχετίζονται με την άμυνα Rosoboronexport, Αλεξάντρ Μιχέεβ.
Ο ίδιος προσέθεσε ότι η Άγκυρα ενδιαφέρεται και για άλλα συστήματα αεράμυνας, καθώς και αντιαρματικά όπλα.
Επίσης, επεσήμανε ότι οι δύο χώρες έχουν επίσης πολλές κοινοπραξίες με στόχο την ανάπτυξη νέων υπερσύγχρονων αεροσκαφών και ελικοπτέρων, μονάδων για τεθωρακισμένα οχήματα και για τη συντήρηση του εξοπλισμού που είχε προηγουμένως πωληθεί στην Άγκυρα.
Τόνισε ακόμη ότι λόγω του «εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ των πολιτικών ηγεσιών» των δύο κρατών, η Ρωσία και η Τουρκία κατάφεραν να αποτρέψουν τις προσπάθειες των ξένων αντιπάλων να παρέμβουν στη διμερή στρατιωτική τους συνεργασία.
Η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν συμφωνία για την προμήθεια του σύστηματος αεράμυνας S-400 τον Δεκέμβριο του 2017.
Η Άγκυρα έχει διαμηνύσει ότι η υπόθεση έχει κλείσει, με τις ΗΠΑ να προχωρούν, πριν από λίγο διάστημα, στο «πάγωμα» της παράδοσης εξοπλισμού που σχετίζεται με τα F-35 στην Τουρκία.
Ο εξοπλισμός της Τουρκίας με ρωσικά όπλα ερμηνεύεται ως προετοιμασία της για αποστασία από το δυτικό στρατόπεδο, που περνά μέσα από τη στρατιωτική της απεξάρτηση.

https://www.tribune.gr/world/news/article/573908/i-toyrkia-exoplizetai-san-astakos-me-rosika-opla-enantia-sti-dysi.html