Τρίτη, 30 Απριλίου 2019

Η στιγμή που ρωσικές ειδικές δυνάμεις εισβάλλουν σε κρησφύγετο του ISIS (βίντεο)

 
Άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας της Ρωσίας εισέβαλαν σε σπίτι στην ευρύτερη περιοχή της Μόσχας. Συνέλαβαν επτά τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και κατάσχεσαν οπλισμό.
Βίντεο από την μεγάλη επιχείρηση των ρωσικών δυνάμεων ασφαλείας για την εξάρθρωση πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους στη Μόσχα, έδωσε στη δημοσιότητα η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB).
Άνδρες της Εθνικής Φρουράς της Ρωσίας, που αποτελεί την «ελίτ» των στρατιωτικών, μαζί με δυνάμεις ασφαλείας του υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων, πραγματοποίησαν επιδρομή σε σπίτι που υπήρχαν πληροφορίες ότι είναι κρησφύγετο τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.
Στο βίντεο φαίνονται οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων να εισβάλλουν στο κτίριο, να ακινητοποιούν και να συλλαμβάνουν τους υπόπτους, ενώ δείχνει και τον οπλισμό που βρέθηκε μέσα στο σπίτι.

Συνελήφθησαν επτά ύποπτοι, οι οποίοι σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας, σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος. Μεταξύ των συλληφθέντων, είναι Ρώσοι πολίτες αλλά και άνδρες από την Κεντρική Ασία και το Νότιο Καύκασο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πυρήνας του ISIS υπό την ηγεσία ξένων υπηκόων εξαρθρώθηκε στη Μόσχα
Οι δυνάμεις ασφαλείας κατάσχεσαν οπλισμό και βιβλία θρησκευτικού περιεχομένου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εν λόγω ομάδα δραστηριοποιείται στη Ρωσία από το Νοέμβριο του 2016 κάνοντας προπαγάνδα υπέρ της τρομοκρατίας και στρατολογώντας νέα μέλη. Οι αρχές εκτιμούν ότι ενδέχεται να ευθύνονται για ένοπλες ληστείες σε διάφορα μέρη της Ρωσίας. Φέρονται να έχουν επαφές με ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις.
https://sputniknews.gr/kosmos/201904303222782-rosikes-dinameis-syllipseis-isis/