Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Η ρωσική πρεσβεία απαντά στον Μπ. Μενέντεζ: Δεν είναι ακριβώς αυτό η ανάμειξη στα εσωτερικά της Ελλάδας;

 
Απάντηση στις αναφορές του Αμερικανού Γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ σχετικά με την εξέλιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αν ολοκληρωθεί η αγορά των πυραύλων S-400, έδωσε η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα.
Με ανάρτησή της στο twitter κάνει λόγο για υποδείξεις του Αμερικανού γερουσιαστή προς την Ελλάδα ως προς το ποιοί πρέπει να είναι οι φίλοι της.
Αναλυτικά:
«Αμερικανοί γερουσιαστές πάλι δίνουν σε άλλους μαθήματα ηθικής, αυτή τη φορά με θέμα: «Με ποιες χώρες να κάνεις φιλία και με ποιες όχι». Δεν είναι ακριβώς αυτό η ανάμειξη στα εσωτερικά της Ελλάδας;
Ο πραγματικός στόχος των ΗΠΑ δεν είναι να μην αποκτήσει η Τουρκία σύγχρονα μέσα αεράμυνας, αλλά να τα πάρει η Άγκυρα από την Αμερική  (Patriot, F-35). Όλα τα υπόλοιπα δεν είναι τίποτα παρά κινήσεις εντυπωσιασμού.
Η Ρωσία, παρά τις παράνομες κυρώσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ, παραμένει ανοιχτή στη διεύρυνση της στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας με την Ελλάδα.
Η πώληση στην Τουρκία των S-400 δεν στρέφεται εναντίον τρίτων.
Οι ρωσικές θέσεις για την περιοχή παραμένουν αμετάβλητες: υπέρ του Διεθνούς Δικαίου και κατά των ενεργειών που προκαλούν ένταση. Τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας η Ρωσία, σε αντίθεση με κάποιες άλλες χώρες, θεωρεί θεμελιώδους σημασίας για επίλυση κάθε είδους διαφοράς».