Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Κάποιοι στην Ευρώπη μιλάνε για Συνθήκη Σέγκεν όταν απο πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες δεν γνωρίζουν καν το ποινικό τους μητρώο

 
 
Τις πρώτες επιχειρήσεις απέλασης παράτυπων μεταναστών, οι οποίες προκάλεσαν έντονες διαμαρτυρίες στις κοινότητες των μεταναστών, υπερασπίστηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. 
«Η καταστολή εγκληματιών λαθρομεταναστών δεν είναι παρά η εφαρμογή της προεκλογικής υπόσχεσής μου» έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος. «Μέλη συμμοριών, έμποροι ναρκωτικών και άλλοι απελαύνονται!» πρόσθεσε.
Την περασμένη εβδομάδα πολλές εκατοντάδες άνθρωποι που δεν έχουν νόμιμα έγγραφα συνελήφθησαν και απελάθηκαν σε επιχειρήσεις της υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνείων (ICE), ιδίως στο Λος Άντζελες, τη Νέα Υόρκη, το Σικάγο και το Όστιν του Τέξας. Οι ομοσπονδιακές αρχές δεν έχουν ανακοινώσει τον ακριβή αριθμό των συλληφθέντων. Όμως πολλοί Δημοκρατικοί ζητούν από την κυβέρνηση να δώσει περισσότερες πληροφορίες γιατί φοβούνται ότι η καταστολή αφορά και ανθρώπους που δεν έχουν ποινικό μητρώο.
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι οι επιχειρήσεις που διεξήχθησαν την περασμένη εβδομάδα ήταν πιο διευρυμένες από εκείνες που είχε διατάξει η κυβέρνηση του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. «Είναι αλήθεια ότι οι επιχειρήσεις αυτές διεξάγονται κάθε χρόνο. Όμως φέτος λάβαμε νέα και σημαντικότερα μέτρα για να απελάσουμε τους εγκληματίες αλλοδαπούς» εξήγησε ο σύμβουλος του προέδρου Τραμπ, Στίβεν Μίλερ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Fox.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

https://www.naftemporiki.gr/story/1204155/yperaspizetai-tis-apelaseis-egklimation-lathrometanaston-o-tramp