Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

debka: Λευκορώσοι και Βορειοκορεάτες μηχανικοί πυραύλων σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν στην αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ κατά Masyaf στη Συρία.

 
Σύμφωνα με πηγές δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών τα ισραηλινά αεροπορικά χτυπήματα σκότωσαν και τραυμάτισαν
 εκτός από Ιρανούς και Σύριους και πολυάριθμους ειδήμονες πυραύλων ξένους που πάρθηκαν για στόχο από τον ισραηλινό στρατό στις 13 Απρίλη στο Κέντρο Μελετών και Ερευνών στη συριακή πόλη Masyaf. Αυτοί οι μηχανικοί είχαν για ρόλο να θέσουν σε επίπεδο τους ιρανο-συριακούς πυραύλους.
Μεταξύ αυτών βρίσκονταν Λευκορώσοι βιολόγοι κι Βορειοκορεάτες εργαζόμενοι σε διάφορους τομείς του μεγάλου βιομηχανικού συμπλέγματος που βρίσκεται έξω από το Masyaf, στα δυτικά της Συρίας.
Αυτές οι πηγές αποκαλύπτουν ότι ενώ το Ισραήλ ήδη είχε επιτεθεί στο συγκρότημα η επίθεση μαζικοποιήθηκε κι αντίθετα με ότι συνέβη στο παρελθόν κατέστρεψε την πλειοψηφία των εγκαταστάσεών του. Στόχευσε τους τομείς εργασίας για να τεθούν σε επίπεδο συριακοί πύραυλοι εδάφους και της Hezbollah, την παραγωγή στερεού καυσίμου για αυτούς τους πυραύλους και τα τμήματα που εστιάζουν στην εγκατάσταση νέων εργαλείων τηλεκατεύθυνσης για βελτίωση της ακρίβειάς τους.
Οι Βορειοκορεάτες μηχανικοί εργάζονταν στην παραγωγή στερεού καυσίμου ενώ οι Λευκορώσοι ήταν στη δούλεψη του Οργανισμού Τεχνολογικών Βιομηχανιών Συρίας. Πίσω από αυτόν τον φαντεζί τίτλο κρύβεται μια οργάνωση εξειδικευμένη στην άρση του αμερικάνικου embargo κι αυτού του ΟΗΕ κατά της εργασίας ειδικευμένου προσωπικού στη συριακή στρατιωτική παραγωγή και την πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού στο « ‘καθεστώς »‘ Assad. Η πλειοψηφία των Λευκορώσων που εργάζονται στο Masyaf διοχετεύθηκαν από την Belvneshpromservice, της οποίας οι στρατιωτικοί δεσμοί με Δαμασκό ανέρχονται σε πολλά χρόνια.
Στις 27 Μαρτίου το Ισραήλ χτύπησε τα κέντρα διοίκησης και τα μαγαζιά όπλων εκ νέου εγκατεστημένα από Ιράν στο Χαλέπι ενώ οι Λευκορώσοι ήταν στη δούλεψη
του Οργανισμού Τεχνολογικών Βιομηχανιών Συρίας.
dimpenews.com