Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Το... διαστημικό υποβρύχιο του Πούτιν

 
 
Το υποβρύχιο «Belgorod» φέρει πυρηνικές τορπίλες-drones που έχουν ισχύ κατά 130 φορές μεγαλύτερη (!) από της Χιροσίμα
Το «Belgorod», το «μεγαλύτερο υποβρύχιο του κόσμου», όπως το χαρακτηρίζουν ήδη τα μέσα ενημέρωσης της Δύσης, ετοιμάζεται να βγάλει στις θάλασσες η Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν! Ενα υπερσύγχρονο και πανίσχυρο όπλο βάρους 14.700 τόνων, το οποίο θα φέρει έως και έξι τορπίλες-drones καθοδηγούμενες από συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, με πυρηνικές κεφαλές που έχουν ισχύ μεγαλύτερη κατά 130 φορές από την ισχύ της βόμβας που έπληξε τη Χιροσίμα! 
Οι ειδικοί σε θέματα υποβρυχίων έχουν εκφράσει μάλιστα τους φόβους τους για το γεγονός ότι οι τορπίλες αυτές -που αποκαλούνται «Poseidon» ή «Kanyon»- μπορούν να εκραγούν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας με στόχο να προκαλέσουν ένα ραδιενεργό τσουνάμι απειλώντας παράκτιες πόλεις με κύματα ύψους έως και 100 μέτρων! Αλλωστε και ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει ισχυριστεί παλαιότερα ότι οι τορπίλες «Ποσειδώνας» του νέου υποβρυχίου μπορούν να καταστρέψουν παράκτιους στόχους σε απόσταση έως και 10.000 χλμ.

Οι τορπίλες-drones του υποβρυχίου «Belgorod» (το μήκος του οποίου φτάνει τα 184 μέτρα και το πλάτος τα 18,2 μέτρα) σχεδιάστηκαν για να παρακάμπτουν τις νατοϊκές υποβρύχιες άμυνες καθώς κινούνται προς τους στόχους τους -πόλεις, ναυτικές βάσεις ή αεροπλανοφόρα- οπουδήποτε στην Ευρώπη ή στις ΗΠΑ. Πόσο σοβαρά αντιμετωπίζουν τις νέες εξελίξεις οι ΗΠΑ φάνηκε από τις δηλώσεις πρώην συμβούλου του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος παραδέχθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, σύμφωνα με το Fox News, ότι υπάρχουν «γνήσιες ανησυχίες» για το ρωσικό όπλο. Ο Kρίστιαν Γουίτον, πρώην ανώτερος σύμβουλος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, είπε ότι μια υποθαλάσσια έκρηξη τορπίλης-drone του υποβρυχίου θα μπορούσε να δημιουργήσει «ένα κύμα και μάλιστα λίαν ραδιενεργό», αλλά επειδή το νερό θα απορροφούσε πολλή ενέργεια η καταστροφή από το κύμα αυτό θα ήταν μικρότερη από εκείνη που θα προκαλούσε ένα απευθείας πλήγμα της βόμβας.