Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

H Tουρκία προσπαθεί να κατοχυρώσει τους χάρτες της Μεσογείου

 
Μεγάλη επιχείρηση της Τουρκίας με πλοία, ελικόπτερα και 260 άνδρες κοντά στις ακτές της Λιβύης
Το Τουρκικό Ναυτικό αναπτύσσει παρουσία κοντά στις λιβυκές ακτές, ακριβώς βόρεια της Τρίπολης, όπου οι δυνάμεις του Khalifa Haftar και των LNA του επιχειρούν για ν΄ανακτήσουν. Το Υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας ανέφερε ότι πρόκειται για επιχείρηση διακίνησης ναρκωτικών σε διεθνή ύδατα με στόχο την κατάσχεση πλοίου που ταξίδεψε από την Τουρκία με 5 τόνους ναρκωτικών/μαριχουάνα.
Η Τουρκία υποστηρίζει τους GNA.
To Yπ. Εσωτερικών της Τουρκίας ανέφερε πως στο πλαίσιο της επιχείρησης Ενότητα που οδηγήθηκε στα Διεθνή Ύδατα περί τους 5 τόνους κάνναβις υπό μορφή σκόνης κατασχέθηκαν.
Σύμφωνα με το ανακοινωθέν του μια ομάδα ναρκο-διακινητών που δραστηριοποιούνται σε πολλές χώρες ,ταυτοποιήθηκε από τις αστυνομικές αρχές της Τουρκίας.
Με το πλοίο τους « Pervin Ogullari », με σημαία τουρκική, οι ύποπτοι πέτυχαν να πάρουν ναρκωτικά απόΜαρόκο, Μαυριτανία και Αλγερία αφότου εγκατέλειψαν τη Σμύρνη στις 5 Φλεβάρη.
Σύμφωνα με λεπτομέρειες της έρευνας που διεξήχθηκε οι διακινητές μοίραζαν τα stocks των ναρκωτικών σε μικρά καράβια ψαράδων στα διεθνή ύδατα πριν σταλούν στα τουρκικά χωρικά ύδατα και στη συνέχεια εισέλθουν στην τουρκική αγορά.
Μετά από αυτές τις πληροφορίες οι ομάδες τουρκικής αστυνομίας, χωροφυλακής και λιμενικού εξαπέλυσαν τη Δευτέρα την « Επιχείρηση Ενότητα » στα διεθνή ύδατα.
Κινητοποιήθηκαν πλοία και ελικόπτερα και συνολικά μετείχαν στην επιχείρηση 230 άνδρες. Το φορτίο κατασχέθηκε και το 6μελές πλήρωμα του « Pervin Ogullari » αλλά κι 7 άλλοι ενεχόμενοι συνελήφθηκαν. aa
dimpenews.com