Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Ενεργός ο UCK στα Βαλκάνια!

Με δελτίο τύπου, που εστάλη σε  αλβανικό έντυπο των Σκοπίων, ο «Ushtrisë Çlirimtare Kombetare- UÇΚ»-  «Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός», ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση με δύο ρουκέτες στις 28 Οκτωβρίου στο κυβερνητικό κτήριο της πόλης των Σκοπίων.
Η ανακοίνωση σημειώνει ότι ‘η επίλεκτη μονάδα «Χασάν Πρίστινα» με μια συντονισμένη  δράση χτύπησε το κυβερνητικό κτήριο’.
Στο κείμενο των τρομοκρατών αναφέρεται ότι επιλέχθηκε η ώρα της επίθεσης να μην έχει κίνηση στο δρόμο και υπάρξουν θύματα.
Ως λόγος της επίθεσης αναφέρεται η μη εφαρμογή της Συμφωνίας της Οχρίδας, η καταπίεση που υπόκεινται οι Αλβανοί και «ο φόβος από τον οποίο διακατέχονται  οπουδήποτε και αν βρίσκονται είτε στο δρόμο είτε στο σχολείο».
Επίσης, σημειώνεται ότι «η ευρω-ατλαντική ενσωμάτωση της περιοχής θα οδηγήσει σε ευημερία. Θέλουμε όμως να μοιραζόμαστε με ισότητα τα δικαιώματα στην ελευθερία και να έχουμε ίδιες ευκαιρίες», γράφει η πολιτική δήλωση του UCK.
 
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr