Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Ερχονται οι S-300 στην Συρία!

Από το καλοκαίρι του περασμένου έτους είχε γίνει πολλή συζήτηση μεταξύ της Δαμασκού και της Μόσχας για την παράδοση στη Συρία, του αντιπυραυλικού συστήματος S-300.
Τώρα, σημειώνει η ‘αλ Χαντάθ’, το θέμα έρχεται πάλι στο τραπέζι των συζητήσεων, όπως ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Ουαλίντ αλ Μοαλέμ , ο οποίος πρόσθεσε ότι η Δαμασκός, θα πάρει σύντομα τους S-300 καθώς και άλλα όπλα ποιότητας από τη Ρωσία.
Σύμφωνα με την αραβική ιστοσελίδα, ο αλ Μοαλέμ έκανε αυτή τη δήλωση σε συνέντευξή του στην αραβική εφημερίδα «Τα Νέα» [ ‘αλ Αχμπάρ’] τονίζοντας ότι είναι  ένας άμεσος μελλοντικός στόχος της κυβέρνησής του.
Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι αυτό επιτείνεται από τη Συρία, για να βρίσκεται σε ετοιμότητα σε κάθε αλλαγή που πιθανόν θα προκύψει στις ΗΠΑ, μετά τη νίκη των Ρεπουμπλικάνων και το ενδεχόμενο πιέσεων στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.
Πρόσθεσε ότι οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους, τώρα εισβάλουν στη Συρία για να χτυπήσουν τα κέντρα των τρομοκρατών του ‘ισλαμικού κράτους’ και αυτό πραγματικά εφαρμόζουν. 
Το αντιπυραυλικό σύστημα S-300 θα εξασφαλίσει, ενδεχομένως,  τη χώρα,  σε περίπτωση αλλαγής της αμερικανικής πολιτικής ως προς  τη Συρία, είπε ο Μοαλέμ.