Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Chuck Hagel: "Να ετοιμαστούν οι ΗΠΑ για ατελείωτους πολέμους - Μια Νέα Τάξη Πραγμάτων δημιουργείται"

ΟΜΟΛΟΓΙΑ-ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΥΠΑΜ - "ΞΕΚΙΝΗΣΕ" ΤΟΝ Γ' ΠΠ;
Οι Ηνωμένες Πολιτείες «πρέπει να είναι έτοιμες για μια καινούργια εποχή–την εποχή των ατέλειωτων πολέμων»! Πρόκειται για δήλωση που την έκανε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τσακ Χαγκελ μάλιστα λίγες μόνο μέρες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές της 4ης Νοεμβρίου τις οποίες ο Λευκός Οίκος χαρακτηρίζει «κρίσιμες για την πορεία (της Αμερικής) σε ένα συνεχώς αναταρασσόμενο κόσμο» και κηρύσσοντας ουσιαστικά την έναρξη ενός Γ' ΠΠ.
Δεν παρέλειψε όμως να μιλήσει και για την Νέα Τάξη Πραγμάτων, αν και ο ίδιος γνωρίζει πόσο αρνητική επίδραση επιφέρει το άκουσμα και μόνο αυτής της φράσης.
«Έχω τη γνώμη ότι ζούμε σε καιρούς ιστορικούς και καθοριστικούς», δήλωσε ο υπουργός. Και πρόσθεσε: «Βλέπουμε μια νέα τάξη πραγμάτων να δημιουργειται–την μεταπολεμική, την μετασοβιετικη. Και προβάλουν πολλά ερωτήματα, κυρίως από τον αμερικανικό λαο. Ποιος είναι ο ρόλος της Αμερικής σε αυτόν τον καινούργιο κόσμο που βρίσκεται σε εξέλιξη; Πρέπει να έχουμε έναν ρόλο; Τι θα ήταν σωστό να γίνει;»
Τονίζοντας ότι η Αμερική ως παγκόσμιος ηγέτης «θα συνεχίσει να εμπλέκεται σε απειλές του εξωτερικού και στο ορατό μέλλον» απέναντι στην διεθνή τρομοκρατία και τα τυραννικά καθεστώτα ο κ. Χαγκελ δεν έκρυψε ότι αυτό «συνιστά μακρόχρονη εμπλοκή»της Αμερικής σε «συνεχόμενη πολεμική δράση». Δεν αποκάλυψε όμως πώς θα αντιμετωπίσει αυτές τις απειλές.
Η παραδοχή ότι αναδύεται μια Νέα Τάξη Πραγμάτων δέιχνει ότι τα νεοταξίτικα κέντρα εξουσίας της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ δεν κρύβονται πλέον και φανερώνουν τους σκοπούς τους διότι είναι αποφασισμένα να κυριαρχήσουν στον πλανήτη προκαλώντας αιματοχυσίες πέραν κάθε νοσηρής φαντασίας.
Δείχνει ότι η "Αραβική Άνοιξη" και η ουκρανική κρίση είναι μόνο η αρχή σειράς πολέμων. Μοναδικό εμπόδιο στους τρελούς σχεδιασμούς των νεοταξικών κέντρων στέκει η Ρωσία του Β.Πούτιν, και αυτός είναι ο λόγος που ΕΕ και ΗΠΑ οι κατεξοχήν εκφραστές της ΝΤΠ προσπαθούν να την υποτάξουν οικονομικά για να μειώσουν την στρατιωτική της δύναμη. Προς ώρας αποτυγχάνουν, και η Ρωσία προσπαθεί να αφυπνίσει και άλλες ισχυρές χώρες του πλανήτη να συμμαχήσουν μαζί της εναντίον του αμερικανικού δολαρίου, διότι εάν η Μόσχα "πέσει" θα έρθει μετά η σειρά τους, πρώτα η Κίνα και μετά τα υπόλοιπα BRICS.
Θα ζήσουμε μια μακρά περίοδο "σκότους" με την Ελλάδα να βρίσκεται στο μεταίχμιο των εξελίξεων, κυριολεκτικά στην πρώτη γραμμή.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr