Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Αμερικανικό προτεκτοράτο η Ουκρανία, δάνεια και άλλα πολλά

Το Κίεβο δέχτηκε να ανοίξει στη χώρα τις μυστικές φυλακές της CIA με αντάλλαγμα χρηματική βοήθεια από τις ΗΠΑ
Η χρηματοδότηση των δράσεων για την ενίσχυση της αμυντικότητας της Ουκρανίας το ποσό των οποίων με το διάταγμα του Προέδρου της Ουκρανίας Πιότρ Ποροσσένκο πρέπει να αποτελεί τουλάχιστον 3% του ΑΕΠ. Θα πραγματοποιείται, μεταξύ άλλων, και με τα μακροπρόθεσμα αμερικανικά δάνεια.
Η σχετική συμφωνία επιτεύχθηκε στις διαπραγματεύσεις που γίνονταν από τον Αύγουστο μέχρι το ν Οκτώβριο στο υψηλό διμερές επίπεδο, μετέδωσε η έγκυρη πηγή στο πρακτορείο Kryminform.
Ως αντάλλαγμα οι αρχές της Ουκρανίας είναι έτοιμες να εγκαταστήσουν μερικές μυστικές φυλακές στο έδαφος της χώρας, στις οποίες θα βρίσκονται κρατούμενοι οι μαχητές του ισλαμικού κράτους και του Λεβάντε.
Όπως επιμένουν οι Ουκρανοί Υπουργοί των δυνάμεων ασφαλείας, σε τέτοιου είδους φυλακές επίσης θα μεταφέρονται πρόσωπα χωρίς την ουκρανική υπηκοότητα, κατηγορούμενα για την προστασία της Νοβορωσίας.
Η αναγκαιότητα της εμφάνισής νέων μυστικών φυλακών προέκυψε, εφόσον έκλεισαν μερικά τέτοια ιδρύματα σε μια σειρά από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.
Ως χώροι για εγκατάσταση τέτοιου είδους φυλακών εξετάζονται μερικά σωφρονιστικά ιδρύματα που βρίσκονται σε κεντρικές και δυτικές περιοχές της Ουκρανίας. Την παρούσα στιγμή στις φυλακές αυτές κρατούμενοι βρίσκονται οι μαχητές της λαϊκής επιστράτευσης που περιμένουν την ανταλλαγή με τους αιχμάλωτους Ουκρανούς στρατιώτες.
Για να ελαχιστοποιηθεί η δυνατότητας διαρροής πληροφοριών, σε τέτοιου είδους φυλακές θα ετοιμαστούν τμήματα με ειδική προστασία και θα τα υπηρετεί ένα ειδικό τμήμα στη σύνθεση του Υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας. Τα πρόσωπα που κρατούνται σε τέτοιου είδους φυλακές, θα βρίσκονται σε μονόκλινα δωμάτια υπό τον συνεχή παρακολούθηση με βίντεο έως ότου αποφασιστεί η περαιτέρω μοίρα τους.
Μαζί με τους τρομοκράτες στις φυλακές αυτές θα κρατούνται και πρόσωπα που δεν έχουν ουκρανική υπηκοότητα και είναι ύποπτα ως συμμετέχοντες στην προστασία της Νοβορωσίας, καθώς και με όσους οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν τη θέληση «να ασχοληθούν» χωρίς ιδιαίτερη δημοσιότητα. Τώρα το νομικό καθεστώς αυτών των ανθρώπων δεν έχει προσδιοριστεί πλήρως. Μετά τη δημιουργία αυτών των ειδικών φυλακών θα εμφανιστεί και η δυνατότητα της φυλάκισης των προσώπων αυτών για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να τους επισυνάψουν καμία κατηγορία.
Εικάζεται ότι η ενεργή ανίχνευση και η μετέπειτα μεταφορά των μισθοφόρων στις ειδικές φυλακές θα αρχίσει αμέσως μετά την επίσημη ολοκλήρωση των διαδικασιών ανταλλαγής των αιχμαλώτων.
Την παρούσα στιγμή η Ουκρανία μπορεί να δεχτεί μέχρι 150 κρατούμενους, όμως με το πέρας του χρόνου ο αριθμός τους μπορεί να αυξηθεί.