Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Βλέπε Ελλάδα να μαθαίνεις...Αποτέλεσμα διαφθοράς της ιστορίας, της παράδοσης, των ηρώων και των εορτών η αστική σύγκρουση και διάσπαση της Ουκρανίας

Κύριλλος: Κάλεσε τους Ρώσους να τηρήσουν την ενότητα σε συνθήκες εξωτερικής πίεσης
Η τραγική κατάσταση η οποία δημιουργήθηκε στην Ουκρανία, αφορά πρώτα από όλα το γεγονός ότι οι Ουκρανοί έχουν χάσει την κοινή αντίληψη της δικής του ιστορίας, δήλωσε ο πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος, εγκαινιάζοντας την Τρίτη τη συνεδρίαση της Παγκόσμιας Ρωσικής Λαϊκής Συνόδου το βασικό θέμα της οποίας είναι "Ενότητα της ιστορίας, ενότητα της Ρωσίας, ενότητα του λαού ".
"Ο λαός που χώρισε στην αντίληψη της δικής του ιστορίας, γίνεται ανίκανος να τηρήσει την ενότητα. Η ενότητα και η παράδοση ως μια δύναμη που παραδίδει, μεταξύ άλλων, τις αξίες και το πολιτιστικό κωδικό του έθνους, είναι ένας απαράβατος όρος για να τηρήσει η κοινωνία σε οποιαδήποτε ιστορική περίοδο την ενότητα και την ακεραιότητά του.

Αυτό τον τραγικό χωρισμό ο οποίος γίνεται, όταν οι άνθρωποι χάνουν την κοινή αντίληψη της ιστορίας του, και ο οποίος οδηγεί στο σχίσμα και προκαλεί την αστική σύγκρουση, παρατηρούμε σήμερα στην Ουκρανία ",  υπογράμμισε ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Κατά τη γνώμη του, η διάλυση του μετασοβιετικού περιβάλλοντος αφορά πρώτα από όλα το γεγονός ότι δεν τηρήθηκε μια σταθερή τάξη που να βασιζόταν σε μια αμοιβαία αντίληψη και αμοιβαίο σεβασμό των ανθρώπων που ανήκουν σε διάφορους πολιτισμούς.

"Όσοι θεωρούν τον εαυτό τους νικητές στον ψυχρό πόλεμο, εμπνέουν σε όλους ότι ο δρόμος της ανάπτυξης που επέλεξαν, είναι σωστός και, πέραν τούτου, είναι ο μόνος δυνατός δρόμος για την ανθρωπότητα. Κυριαρχώντας στο παγκόσμιο περιβάλλον, επιβάλλουν στον κόσμο τη δική τους αντίληψη της οικονομίας και του κρατικού μορφώματος, προσπαθούν να καταπιέσουν την αποφασιστικότητα να υπεράσπισης αξιών που διαφέρουν από τις δικές τους αξίες και τα ιδανικά τα οποία σχετίζονται με την ιδέα της καταναλωτικής κοινωνίας ", θεωρεί ο Ρώσος Πρωθιεράρχης.

Ακριβώς για το λόγο αυτό ο ρωσικός λαός σήμερα πρέπει να προσέχει ιδιαίτερα και να τηρεί την ιστορική ενότητα της Ρωσίας, τόνισε ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. "Ούτε στιγμή δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή η ενότητα δεν μπορεί να διασφαλίζεται μόνο με τη βία.

Η σταθερή βάση της, πρώτα από όλα, πρέπει να γίνει η πνευματική και ηθική ενότητα των ανθρώπων που μένουν στη χώρα. Η ενότητα του λαού αναπόσπαστα συνδυάζεται με την ενιαία αντίληψη της κοινής του ιστορίας, με τον σεβασμό προς κοινούς ήρωες, με την διατήρηση κοινών μνημείων, με τους κοινούς εορτασμούς των επετείων των νικών, με την κοινή λύπη τις ημέρες των τραγωδιών ", κατέληξε ο Πατριάρχης Κύριλλος.