Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Πλήρη αποτυχία 'η σαγιονάρα με το καλάσνικοφ', οι στρατηγοί της Δύσης δεν το κατάλαβαν ποτέ;

 Το ανοργάνωτο «μπουλούκι» των αντικαθεστωτικών δεν έχει καμία τύχη
Ο πόλεμος στην Συρία έλαβε μια νέα τροπή μετά την ήττα των αντικαθεστωτικών από το Μέτωπο αλ Νούσρα. Τώρα όλα τα βλέμματα συγκεντρώνονται στο Χαλέπι, όπου οι αντικαθεστωτικοί θα δώσουν τον έσχατο αγώνα, τόσο κατά των ισλαμιστών του Μετώπου αλ Νούσρα, όσο και κατά των δυνάμεων του Μπασάρ αλ Άσαντ.
ΠΗΓΗ: http://www.al-monitor.com/
(Το άρθρο υπογράφεται με ψευδώνυμο, αφού ο συντάκτης-αναλυτής φέρεται να ζει στο Χαλέπι…)ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Παντελής Καρύκας
Θα αφεθούν και πάλι οι αντικαθεστωτικοί να συντριβούν, όπως έγινε στο Ιντλίμπ ή θα βοηθηθούν; Κι αν ναι πως και από ποιον; Αν οι Γάλλοι και οι Τούρκοι βρουν τον τρόπο, μπορεί τελικά να διασωθούν. Φαίνεται όμως πως οι ΗΠΑ έχουν εντελώς ξεγράψει τους αντικαθεστωτικούς συμμάχους τους.
Η υποστηριζόμενη από τη Δύση, την Τουρκία και τις χώρες του Κόλπου συριακή αντιπολίτευση, που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη, δεν έχει καμία αποδοχή και επιρροή στην Συρία. Η αντιπολίτευση απέτυχε στρατιωτικά, αλλά απέτυχε και πολιτικά, αδυνατώντας στις υπό τον έλεγχό της περιοχές, να επιβάλει στοιχειωδώς την τάξη.
Το ανοργάνωτο «μπουλούκι» των αντικαθεστωτικών δεν έχει καμία τύχη έναντι των οργανωμένων τζιχαντιστών ή των τακτικών δυνάμεων του καθεστώτος, στηριζόμενο αποκλειστικά στην εξωτερική βοήθεια.
Αν προηγουμένως δεν θεραπευτούν όλες αυτές οι αδυναμίες των αντικαθεστωτικών, το να τους εξοπλίσει η Δύση θα είναι αντιπαραγωγικό και επικίνδυνο, αφού είναι δεδομένο πως τα όπλα που θα τους δοθούν, θα καταλήξουν στους ισλαμιστές. Εξοπλίζοντας του αντικαθεστωτικούς είναι σαν να εξοπλίζεις τους τζιχαντιστές.
Η αναβίωση μιας στρατηγικής που θεαματικά απέτυχε στο παρελθόν, ελπίζοντας πως θα λειτουργήσει σε βάθος χρόνου, είναι ουτοπικό και καταστροφικό για τον συριακό λαό που υποφέρει, εδώ και τόσο καιρό. Η αποδυνάμωση των αντικαθεστωτικών θα οδηγήσει στην εκμηδένιση της δυτικής και τουρκικής πολιτικής στην Συρία.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον και οι Τούρκοι και η Δύση επιμένουν να τους υποστηρίζουν. Ωστόσο, η συντριβή τους είναι ζήτημα χρόνου, καθώς αυξάνει η ισλαμιστική επιρροή. Κατά συνέπεια, το μόνο λογικό συμπέρασμα είναι όχι όπλα στους αντικαθεστωτικούς. Μην τροφοδοτείτε την κόλαση.