Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

Απειλεί με πύραυλο Satan-2 σε χώρες του ΝΑΤΟ ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας διαστήματος


 Ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας διαστήματος Roscosmos εκτόξευσε άγριες απειλές κατά τη διάρκεια της νύχτας, σχετικά τον ρωσικό υπερηχητικό πύραυλο «Satan-2» εναντίον των χωρών του ΝΑΤΟ μετά τον αποκλεισμό του Ρώσου ΥΠΕΞ για το ταξίδι του στη Σερβία.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ αναγκάστηκε να ακυρώσει την επίσκεψή του αφού η Βουλγαρία, η Βόρεια Μακεδονία και το Μαυροβούνιο -τρεις χώρες του ΝΑΤΟ γύρω από τη Σερβία- έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους στο αεροσκάφος του, εξοργίζοντας το Κρεμλίνο.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, Ντμίτρι Ρογκόζιν, απάντησε στην κίνηση λέγοντας ότι ενώ η Βουλγαρία, η Ρουμανία και το Μαυροβούνιο μπορούσαν να σταματήσουν το αεροπλάνο του, δεν θα σταματήσουν έναν πύραυλο Sarmat 208 τόνων, 15.880 mph – γνωστός και ως Satan-2.

Έγραψε στο Twitter: «Ξέρετε τι είναι τόσο καλό για τον Sarmat [βαλλιστικός πύραυλος];

«Δεν θα ζητήσει πτητική άδεια από Βούλγαρους δειλούς, εκδικητικούς Ρουμάνους και Μαυροβούνιους – που πρόδωσαν την κοινή μας ιστορία».

Το ίδιο θα ισχύει και για τους Σουηδούς που ετοιμάζονται να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, ανέφερε ο ίδιος.

https://www.Ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας διαστήματος Roscosmos εκτόξευσε άγριες απειλές κατά τη διάρκεια της νύχτας, σχετικά τον ρωσικό υπερηχητικό πύραυλο «Satan-2» εναντίον των χωρών του ΝΑΤΟ μετά τον αποκλεισμό του Ρώσου ΥΠΕΞ για το ταξίδι του στη Σερβία. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ αναγκάστηκε να ακυρώσει την επίσκεψή του αφού η Βουλγαρία, η Βόρεια Μακεδονία και το Μαυροβούνιο -τρεις χώρες του ΝΑΤΟ γύρω από τη Σερβία- έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους στο αεροσκάφος του, εξοργίζοντας το Κρεμλίνο. Ο επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, Ντμίτρι Ρογκόζιν, απάντησε στην κίνηση λέγοντας ότι ενώ η Βουλγαρία, η Ρουμανία και το Μαυροβούνιο μπορούσαν να σταματήσουν το αεροπλάνο του, δεν θα σταματήσουν έναν πύραυλο Sarmat 208 τόνων, 15.880 mph – γνωστός και ως Satan-2. Έγραψε στο Twitter: «Ξέρετε τι είναι τόσο καλό για τον Sarmat [βαλλιστικός πύραυλος]; «Δεν θα ζητήσει πτητική άδεια από Βούλγαρους δειλούς, εκδικητικούς Ρουμάνους και Μαυροβούνιους – που πρόδωσαν την κοινή μας ιστορία». Το ίδιο θα ισχύει και για τους Σουηδούς που ετοιμάζονται να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, ανέφερε ο ίδιος.


militaire.gr/apeilei-me-pyraylo-satan-2-se-chores-toy-nato-o-epikefalis-tis-rosikis-ypiresias-diastimatos/