Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Αποκάλυψη Independent: 20,000 ξένοι μισθοφόροι πολεμούν στο πλευρό του Ζελένσκι!


 Οι 3,000 είναι Βρετανοί!

Η έγκυρη βρετανική εφημερίδα Independent κάνει μία ακόμα αποκάλυψη που καταρρίπτει το αφήγημα της «ηρωϊκής ουκρανικής αντίστασης»

εγείροντας πλέον σοβαρά ερωτηματικά για το τι πραγματικά θέλει ο λαός της Ουκρανίας…


Περίπου 3.000 Βρετανοί στρατιώτες πολεμούν στην Ουκρανία εναντίον των ρωσικών δυνάμεων, σύμφωνα με γεωργιανό διοικητή που επιβλέπει επιχειρήσεις στις οποίες συμμετέχουν ξένοι μαχητές.


Ο Mamuka Mamulashvili, ο διοικητής της Γεωργιανής Λεγεώνας, είπε ότι περίπου 20.000 ξένοι μαχητές βοηθούν τα ουκρανικά στρατεύματα με σχεδόν το ένα έβδομο από αυτούς να προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο. Μιλάμε για ένα ιλιγγιώδες νούμερο αναφορικά με το σύνολο των Ουκρανών που φέρονται να συμμετέχουν στις μάχες, στο πλευρό του Ζελένσκι.


Η Γεωργιανή Λεγεώνα, μια στρατιωτική μονάδα υπό ουκρανική διοίκηση, αποτελεί το μεγαλύτερο ποσοστό ξένων μαχητών στην Ουκρανία. Οι Βρετανοί στρατιώτες αποτελούν τη δεύτερη μεγαλύτερη εθνοτική ομάδα και οι μισθοφόροι των ΗΠΑ είναι η τρίτη.


Ο Mamuashvili, ο οποίος ίδρυσε τη μονάδα όταν ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες στην ανατολική Ουκρανία το 2014, είπε στο Sky News ότι το 70 με 80% των ξένων μαχητών αρχικά πέρασαν από τη μονάδα του. Αλλά οι περισσότεροι προσχωρούν στη Διεθνή Λεγεώνα επειδή αναζητά μεγαλύτερη εμπειρία μάχης.


Παρά τους ισχυρισμούς του διοικητή, ο ακριβής αριθμός των Βρετανών στην Ουκρανία είναι αβέβαιος. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δεν παρακολουθεί τον αριθμό των Βρετανών στρατιωτών που πολεμούν στην Ουκρανία και δεν είναι σαφές εάν η εθνικότητα των ξένων νεοσύλλεκτων καταγράφεται από την Ουκρανία.


Ένας πρώην Βρετανός στρατιώτης την περασμένη εβδομάδα έγινε ο δεύτερος υπήκοος του Ηνωμένου Βασιλείου που σκοτώθηκε πολεμώντας στην Ουκρανία. Ο Τζόρνταν Γκάτλεϊ, 24 ετών (φωτό) πυροβολήθηκε στο Σιεβιεροντόνετσκ, μια πόλη κλειδί για τις προσπάθειες της Ρωσίας να προχωρήσει στην ανατολική Ουκρανία.


Δύο ακόμα βρετανοί μαχητές που αιχμαλωτίστηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις στη Μαριούπολη καταδικάστηκαν σε θάνατο. Οι στρατιώτες κατηγορήθηκαν ως «μισθοφόροι» μετά από μάχη με ουκρανικά στρατεύματα.


Ο Aiden Aslin και ο Shaun Pinner ήταν και οι δύο μέλη τακτικών ουκρανικών στρατιωτικών μονάδων που πολεμούσαν στη Μαριούπολη. Καταδικάστηκαν για δράση για βίαιη κατάληψη της εξουσίας σε δικαστήριο στην αυτοαποκαλούμενη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ


Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου κατήγγειλε τη δίκη ως «απάτη» και είπε ότι οι Βρετανοί ήταν νόμιμα μέλη του ουκρανικού στρατού και θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται ως αιχμάλωτοι πολέμου. Γεγονός φυσικά που είναι δύσκολο να γίνει πιστευτό.


Την ίδια ακριβώς αντιμετώπιση έχουν και τα μέλη του τάγματος Αζόφ τα οποία συλλαμβάνονται από τους Ρώσους. Δεν πρόκειται να αντιμετωπιστούν ως αιχμάλωτοι πολέμου, σε αντίθεση με τα μέλη των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

https://www.newsbreak.gr/kosmos/342270/apokalypsi-independent-20-000-xenoi-misthoforoi-polemoyn-sto-pleyro-toy-zelenski/