Σάββατο 4 Ιουνίου 2022

Ήρθε η ώρα να εκπληρώσει τα σιωνιστικά του σχέδια -Vid-


« Δεν χρειάζεται να είσαι εβραίος για να είσαι σιωνιστής» διευκρίνισε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ

Τζο Μπάιντεν: Είμαι « σιωνιστής» αυτή είναι η αλήθεια



« Ναι, είμαι σιωνιστής χωρίς να είμαι όμως εβραίος αυτή είναι η πραγματικότητα» διευκρίνισε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο πλαίσιο της ομιλίας που εκφώνησε στο Παγκόσμιο Σιωνιστικό Συνέδριο στην Νέα Υόρκη.

Μπάιντεν αναφερόμενος στην ομιλία του στο μέλλον των Αμερικανό-ισραηλινών σχέσεων στην περίοδο της προεδρίας του Τραμπ , είπε ..

«Δεν αναμένω καμία σημαντική αλλαγή στις σχέσεις των ΗΠΑ με το Ισραήλ στη νέα περίοδο. Και εάν ακόμα υπάρχει μία τέτοια πρόθεση που δεν υπάρχει , το Κογκρέσο αλλά και ο Αμερικανικός λαός δεν είναι δυνατόν να το επιτρέψει ποτέ να συμβεί κάτι τέτοιο».

Ο αντιπρόεδρος της Αμερικής Μπάιντεν στην ομιλία του επίσης διευκρίνισε ότι ο ίδιος είναι σιωνιστής και πρόσθεσε πως για είναι κάποιος σιωνιστής δεν χρειάζεται να είναι εβραίος. Στον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ απονεμήθηκε το βραβείο του « Τέοντορ Χερτσλ» πνευματικός πατέρας και ιδρυτής του σιωνισμού.

Οι Ισραηλινές πηγές δεν τρέφουν και μεγάλες ελπίδες για το μέλλον των Αμερικανό-ισραηλινών σχέσεων οσο ο Μπάιντεν.

Στην έκθεση που προετοιμάσθηκε από τους εμπειρογνώμονες του Ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών που αναλύουν την πολιτική που θα εφαρμόσει ο Τραμπ στην Μέση Ανατολή , σημειώθηκε..

«Οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο Τραμπ κατά την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας δείχνουν σαφώς πως δεν θα ακολουθήσει μια σταθερή πολιτική στο θέμα της διαφωνίας που υπάρχει ανάμεσα στο Ισραήλ και στην Παλαιστίνη».

Στην έκθεση η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Haaretz επισημάνθηκε ότι, η ισραηλινό-παλαιστινιακή διαφωνία δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πρώτα θέμα που θα ασχοληθεί ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ».

« Δεν νομίζουμε ότι ο Τραμπ θα ακολουθήσει μια σταθερή στάση στην ισραηλινό-παλαιστινιακή διαφωνία .Απο την μία πλευρά υποστηρίζει τα σχέδια ανοικοδόμησης των εβραϊκών οικισμών και από την αλλη υπόσχεται ότι θα μεταφέρει την πρεσβεία των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ. Επίσης ενώ αναφέρει ότι, οι εμπλεκόμενες πλευρές πρέπει να αναζητήσουν μία λύση στην διαφωνία και από αλλη κηρύσσει ότι θα είναι η ουδέτερη πλευρά. Ο Τραμπ που είναι ένας επιχειρηματίας δεν ¨θεωρεί» την περιοχή της Μέσης Ανατολής σωστή επενδυτική επιλογή».