Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

''Το επικίνδυνο της Τουρκίας'' να γίνεται αποδεκτή απο τις μεγάλες δυνάμεις για την συνεισφορά της στην Ισλαμοτρομοκρατία


 
Διοίκηση καταυλισμού Αλ Χολ: Η Τουρκία χρησιμοποιεί τρομοκράτες για να εκβιάσει άλλες χώρες

Η διοίκηση του στρατοπέδου Χολ, ανατολικά της Χασάκα, στη βόρεια Συρία, όπου κρατούνται γυναικόπαιδα τζιχαντιστών και οπαδοί του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), δήλωσε την Τρίτη ότι η νέα πιθανή τουρκική στρατιωτική εισβολή αποδεικνύει ότι η Τουρκία δεν είναι μόνο υποστηρικτής της τρομοκρατίας, αλλά και ο πρώτος χορηγός της.


Σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση του στρατοπέδου ανέφερε ότι η Τουρκία υποστηρίζει τρομοκρατικές οργανώσεις μέσω δικτύων εκπαίδευσης και στρατολόγησης και αποστολής τους σε χώρες της Μέσης Ανατολής, του Καυκάσου, της Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας, καθώς η Τουρκία χρησιμοποιεί αυτές τις ριζοσπαστικές ομάδες για να εκβιάσει άλλες χώρες.


Η διοίκηση του στρατοπέδου προειδοποίησε για τον κίνδυνο των τουρκικών απειλών, που ανοίγουν το δρόμο στις τρομοκρατικές οργανώσεις να αναδιοργανωθούν, ειδικά στον καταυλισμό της Αλ Χολ.


Η δήλωση ανέφερε ότι η νέα επίθεση στη βόρεια Συρία θα προκαλούσε ανθρωπιστική καταστροφή.


Ο καταυλισμός Χολ στεγάζει χιλιάδες οικογένειες του ISIS.


Οι δολοφονίες έχουν αυξηθεί στον καταυλισμό πρόσφατα, ειδικά στον τομέα των Ιρακινών.


Η διοίκηση του στρατοπέδου καταδίκασε τη διεθνή σιωπή απέναντι στις απειλές της Τουρκίας για έναρξη νέας στρατιωτικής επιχείρησης στη βορειοανατολική Συρία με το πρόσχημα της δημιουργίας της «ζώνης ασφαλείας».


Η διοίκηση καλεί τις εγγυήτριες χώρες (Ρωσία και Αμερική) να αναλάβουν πλήρως τις ευθύνες τους σχετικά με την περιοχή.


Η Τουρκία και οι υποστηριζόμενες από την Τουρκία φατρίες της ισλαμιστικής φιλοτουρκικής αντιπολίτευσης που έχουν συγκροτήσει τον λεγόμενο Συριακό Εθνικό Στρατό (Αλ Τζαΐς Αλ Ουατάνι Ας Σούρι), έχουν βάλει πρόσφατα στο στόχαστρο πολλά χωριά στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπίου, την Κομπάνι, την Άιν Ίσσα και τη βόρεια Χασάκα, προστίθεται στην ανακοίνωση.


Οι τουρκικοί βομβαρδισμοί προκάλεσαν νέο κύμα εκτοπισμού.


Περίπου 200 οικογένειες εκτοπίστηκαν προς διαφορετικούς καταυλισμούς στη βορειοανατολική Συρία, ενώ άλλες κατευθύνθηκαν σε πόλεις όπως η Χασάκα.


Η ανθρωπιστική κρίση στην περιοχή αυξάνεται, σημειώνεται στην ανακοίνωση.


Το στρατόπεδο Χολ, 45 χλμ. ανατολικά της πόλης Χασάκα, φιλοξενεί 56.775 άτομα. Η πλειονότητα τους είναι Ιρακινοί.


Χιλιάδες σύζυγοι και παιδιά ξένων νεκρών τζιχαντιστών και κρατουμένων μελών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) ζουν σε ειδικό τμήμα εντός του καταυλισμού.


Στεγάζει επίσης χιλιάδες εσωτερικά εκτοπισμένους Σύρους, σύμφωνα με τα πρόσφατα ληφθέντα στατιστικά στοιχεία.

https://www.tribune.gr/world/news/article/819646/dioikisi-kataylismoy-al-chol-i-toyrkia-chrisimopoiei-tromokrates-gia-na-ekviasei-alles-chores.html