Σάββατο 4 Ιουνίου 2022

Σχέδιο φτωχοποίησης των Ανατολικών ευρωπαϊκών κρατών κυρίως ορθοδόξων και τώρα πόλεμος και σφαγές [ΦΩΤΟ]


ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ Ομαδική εκτέλεση τουλάχιστον 3 Ορθόδοξων μοναχών και μιας μοναχής της Λαύρας Κοίμησης της Θεοτόκου του Sviatohirsk στην περιοχή του Ντόνετσκ από ουκρανικό στρατό, Αζόφ και Δεξιό Τομέα! Σοβαρά τραυματίες κι άλλοι μοναχοί! ΦΩΤΟ
Μοναχοί Ομολογητές μάρτυρες στο Ντόνετσκ. Ομαδική εκτέλεση Ορθόδοξων μοναχών από Ουκρανοναζί. Τους εκτέλεσαν εν ψυχρώ Ουκρανοί στρατιωτικοί και ναζιστές παραστρατιωτικοί του Αζόφ και του Δεξιού Τομέα.. 
Ο ουκρανικός στρατός δολοφόνησε τουλάχιστον 3 μοναχούς της Λαύρας της Κοίμησης της Θεοτόκου του Sviatohirsk στην περιοχή του Ντόνετσκ και μια μοναχή. 4 μοναχοί νεκροί κι άλλοι νοσηλεύονται σοβαρά τραυματίες.

Είναι μια πολύ σημαντική μονή που βρίσκεται αμφιθεατρικά χτισμένη στις όχθες του ποταμού Donets κοντά στη μικρή πόλη Sviatohirsk στο Ντονμπάς. Αρκετοί μοναχοί σκοτώθηκαν πριν 2 μέρες από τον ουκρανικό στρατό στη Μονή αυτή σύμφωνα με πολλές αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα και σήμερα παρουσία του Μητροπολίτη Sviatohirsk Αρσενίου έγινε η ομαδική κηδεία τους. Στις εικόνες διακρίνονται τουλάχιστον 3 φέρετρα με σωρούς. Η μονή είναι δικαιοδοσίας Πατριαρχείου Μόσχας.

Είναι μάρτυρες Ομολογητές τους ζήτησαν να προσχωρήσουν στην ΝΑΤΟικη σχισματική ”εκκλησία” που σύστησε με εντολή ΗΠΑ ο Βαρθολομαίος κι αρνήθηκαν προτίμησαν το μαρτύριο. Διωγμοί πρωτοφανείς κατά πιστών και κλήρου της Ορθόδοξης Εκκλησίας υπό Δικαιοδοσία Μόσχας που δικαιολογούν τον τακτικό ελιγμό Ονούφριου για μερική αυτονόμηση..

Τέλος Μάϊου διακινούνταν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αγωνιώδης ανάρτηση για την τύχη των μοναχών. Ενημερώνει ότι στη Λαύρα Svyatogorsk, οι ντόπιοι αναφέρουν ότι μαχητές από το Δεξιό Τομέα και το ναζιστικό τάγμα Azov επιχειρούν εκεί. Απαιτούν από τους μοναχούς να απαρνηθούν την πίστη τους και να γίνουν σχισματικοί. Όλοι απειλούνται με εκτέλεση!

Boban Devecherski:
“Ζητώ τις ιερές προσευχές σας για τη σωτηρία της Λαύρας του Sviatohirsk, στην περιοχή του Ντόνετσκ !!!” Με αγάπη και εγκάρδια ευγνωμοσύνη, μον. Τζελικαβέτα. Αδερφοί και αδερφές! Από τη Λαύρα Svyatogorsk, οι ντόπιοι αναφέρουν ότι μαχητές από το Δεξιό Τομέα και το ναζιστικό τάγμα Azov επιχειρούν εκεί, κατάσχεσαν τηλέφωνα και υπολογιστές για αλληλογραφία με τους Ρώσους, ένας ιερομόναχος σχεδόν πυροβολήθηκε όταν βρήκαν κάτι. Απαιτούν να απαρνηθούν την πίστη τους και να γίνουν σχισματικοί. Όλοι απειλούνται με εκτέλεση! Παρακαλούμε προσευχηθείτε στους Αγίους Προστάτες του Αγίου μοναστηριού-σ’ Υπεραγία Θεοτόκο και το Θαυματουργό Νικόλαο, όποιος μπορεί! Διαδώστε αυτές τις πληροφορίες όσο το δυνατόν ευρύτερα, παρακαλώ, για χάρη του Χριστού, επειγόντως!!!”

Απαρηγόρητος ο πνευματικός τους πατέρας Μητροπολίτης Αρσένιος του Sviatohirsk που χάνει τόσο άδικα και τραγικά 3 νέους μοναχούς. Αναλύεται σε αναφιλητά κατά τη νεκρώσιμη ακολουθία που έγινε με συμμετοχή σύσσωμης της αδελφότητας που είναι σοκαρισμένη. Τους χειροτόνησε μοναχούς ασχολήθηκε με αυτούς και πίστευε πως κάποια στιγμή εκείνη θα τον κατευόδωναν ποτέ δεν πίστευε ότι εκείνος θα είχε αυτό το τραγικό καθήκον.

Στη Λαύρα Svyatogorsk, 3 μοναχοί σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα βομβαρδισμού, ένας ακόμη πέθανε στο νοσοκομείο. Η μια ήταν μοναχή. Συνολικά 4 μοναχοί νεκροί.
Την 1η Ιουνίου, στις 13:30, έγινε βομβαρδισμός της Λαύρας Σβιατογκόρσκ με τραγικές συνέπειες. Αρκετές οβίδες εξερράγησαν απευθείας στα κελιά του 3ου και 4ου κτιρίου. Αυτή τη στιγμή, τα αδέρφια και οι αδελφές που μετακόμισαν στη Λαύρα από την κατεστραμμένη σκήτη Θεομήτορος, βρίσκονταν στα κελιά μετά το φαγητό, προετοιμαζόμενοι για την κατανυκτική αγρυπνία της εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου. Τους σκότωσαν ενώ ετοιμάζονταν για τη γιορτή της Ανάληψης.

Ως αποτέλεσμα του χτυπήματος, σκοτώθηκαν ο κοσμήτορας της Λαύρας, Αρχιμανδρίτης Γαλακτίων (Vuychenko), ο μοναχός Aριστοκλής (Khvoshchina) και η μοναχή Varvara (Kisel, με καταγωγή από τη Volhynia).

Μάρτυρες οι μοναχοί

Γαλακτίωνας μοναχός

Αριστοκλής μοναχός

Αλύπιος μοναχός

Βαρβάρα μοναχή

Τραυματίστηκαν ο Ιερομόναχος Joasaph (Kochubey), ο Ιερομόναχος Αμφιλόχιος (Besedin), ο Ιεροδιάκονος Aλύπιος (Bondar), ο οποίος πέθανε στο νοσοκομείο στις 3 Ιουνίου, ο μοναχός Σπυρίδων (Yankovenko) και η μοναχή Ιωάννα (Melnik), που βρίσκονται σήμερα στα τμήματα χειρουργικής και τραυματολογίας σε Slavyansk, Kramatorsk.
Τα κτίρια, που αποτελούν αρχιτεκτονικά μνημεία, υπέστησαν σοβαρές ζημιές από μερική πυρκαγιά.
Λόγω του συνεχούς βομβαρδισμού της Λαύρας τελέστηκε η Κατανυκτική Αγρυπνία της Εορτής της Αναλήψεως στα υπόγεια όπου κατέφυγαν οι κάτοικοι της μονής. Στις κατακόμβες γίνονται οι λειτουργίες πάνω στους τάφους μαρτύρια νεοφανών Αγίων..
Την επόμενη μέρα, στα ίδια καταφύγια, τελέστηκε ο καταστατικός λατρευτικός κύκλος με μαζική λειτουργία, στην οποία περισσότερα από 250 άτομα κοινωνούσαν με τα εφεδρικά Τίμια Δώρα.


Το βράδυ, οι δολοφονημένοι μεταφέρθηκαν στον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως, όπου το Ευαγγέλιο και ο Απόστολος διαβάστηκαν από πάνω τους όλη τη νύχτα. Δεν κατέστη δυνατό να ταφούν εκείνη την ημέρα λόγω του βομβαρδισμού.
Στις 3 Ιουνίου στις 10:30 π.μ., τελέστηκε νεκρώσιμος ακολουθία από τους αδελφούς στον καθεδρικό ναό, με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Αρσένιο και τον Επίσκοπο Ινοκέντιο. Η λειτουργία τελέστηκε με αδιάκοπες εκρήξεις από χτυπήματα σε εκκλησίες, κτίρια και στο έδαφος της Λαύρας.

Στόχευσαν απευθείας τα κελιά ήθελαν νεκρούς μοναχούς.


Οι δολοφονημένοι θάφτηκαν πίσω από τον βωμό του καθεδρικού ναού της Κοίμησης της Θεοτόκου, δίπλα στα θεμέλια του αρχαίου καθεδρικού ναού της Κοίμησης της Θεοτόκου της αρχής.
Ο κυνικός βομβαρδισμός του μοναστηριού, στο οποίο, εκτός από τους μοναχούς αδελφούς και αδελφές, υπάρχουν περίπου 300 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων ανάπηροι, ηλικιωμένοι, περίπου 60 παιδιά, μεταξύ των οποίων και βρέφη, αψηφά κάθε λογική…

Οι μοναχοί της Λαύρας Σβιατογκόρσκαγια σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν, δύο κτίρια του μοναστηριού υπέστησαν ζημιές.

Στις 30 Μαΐου 2022, η Λαύρα Σβιατογκόρσκαγια υπέστη ζημιές από βομβαρδισμούς, υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, ανακοίνωσε ο Μητροπολίτης Ντονέτσκ και Μαριούπολης Ιλαρίωνας στη σελίδα της μητρόπολης του Ντονέτσκ στο Facebook.

«Με βαθιά λύπη σας πληροφορώ ότι κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων υπέστησαν ζημιές το 3ο και 4ο μοναστικοί ξενώνες της Λαύρας Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Σβιατογκόρσκ. Κατά τον βομβαρδισμό σκοτώθηκαν ο ηγούμενος της Λαύρας Αρχιμανδρίτης Γαλακτίων, ο μοναχός Αριστοκλής και η μοναχή Βαρβάρα.

Τραυματίστηκαν οι ιερομόναχοι Ιωασάφ και Αμφιλόχιος, καθώς και ο ιεροδιάκονος Αλύπιος ( κατέληξε). Ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών λαϊκών είναι προς το παρόν άγνωστος. Ζητώ τις αγίες προσευχές σας για την ανάπαυση των ψυχών νεκρών και για την ταχεία ανάρρωση των τραυματιών», έγραψε ο επίσκοπος.

Οι Γερμανοτσολιάδες Ουκρανοναζί εκτελούν Ορθόδοξους μοναχούς όπως τα ινδάλματά τους οι Γερμανοί Ναζί κατακτητές εκτέλεσαν τους Μοναχούς έξω από τη Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου στα μαρτυρικά Καλάβρυτα.

H ιστορία επαναλαμβάνεται.. Η Ευρώπη διολίσθησε…..Το Φανάρι έχει τεράστιες ευθύνες για την όλη τροπή κι εξέλιξη της κατάστασης .. το αίμα των μοναχών κυλάει……..αιματοκύλισμα…. Τους δολοφόνησαν Ναζί γιατί δεν προσχώρησαν στο σχισματικό μόρφωμα του Φαναρίου ….

ελεγείο-επιτύμβιο”

οι 3 μοναχοί δεν είναι πια μόνοι τους ένωσε ο θάνατος…

οι 3 μοναχοί αδέλφια του θανάτου

σιωπηλά ρυάκια τερερίζουν καναρινί ψαλτοτράγουδα

οι καλαμιές λυγίζουν στην όχθη στο πάτημα του κηνυγού

κρωξίματα ανήσυχα από απέναντι

η αμερημνησία της αιωνιότητας ένα τυφλό αψίδωμα στα τείχη του πολέμου

στ΄ απόρθητα του ύπνου χείλη

ήχος πλάγιος και ήχος βαρύς

νηνεμία ή Νέμεσις ή Ντόνετς

οι 3 μοναχοί αδέλφια του θανάτου….

οι 3 μοναχοί δεν είναι πια μόνοι, τους ένωσε ο θάνατος…

ο σπηλαιώτης θάνατος και η μικρή συνοδεία του, όλοι αναχωρητές.

Oι καβαλάρηδες της Αποκάλυψης είναι 4

αλλά αυτοί ήταν μονάχα τρεις

3 μοναχοί……

το ελεγείο- επιτύμβιο είναι πρώτη γραφή από Δημήτρης Πορφύρης )

Άγιοι Μάρτυρες Γαλακτίωνα, Αριστοκλή, Αλύπιε, Βαρβάρα πρεσβεύσατε υπέρ ημών..

YΓ δεν στηρίζουμε το ναζισμό δεν ξεπλένουμε το ναζισμό..

Mάρτυρας Αρχιμανδρίτης Γαλακτίωνας

dimpenews.com