Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

Στρατηγός του Ιράν απειλεί με ισοπέδωση των ισραηλινών πόλεων Τελ Αβίβ και Χάιφα

 
Ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων του ιρανικού στρατού προειδοποίησε το ισραηλινό καθεστώς ότι οποιοδήποτε λάθος στην αντιμετώπιση του Ιράν θα μπορούσε να οδηγήσει στην ισοπέδωση του Τελ Αβίβ και της Χάιφα.

Μιλώντας σε στρατιωτική τελετή στη βορειοδυτική επαρχία του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν του Ιράν την Τρίτη, ο ταξίαρχος Κιομάρς Χαϊντάρι προειδοποίησε τους αξιωματούχους του σιωνιστικού καθεστώτος για κάθε υπολογιστικό λάθος.

Με εντολή του Ηγέτη της Ισλαμικής Επανάστασης, Αγιατολάχ Σεϊέντ Αλί Χαμενεΐ, εάν γινόταν οποιοδήποτε λάθος από τον εχθρό, το Ιράν θα ισοπέδωνε το Τελ Αβίβ και τη Χάιφα, πρόσθεσε.

Καταγγέλλοντας το ισραηλινό καθεστώς για κατοχή μουσουλμανικών εδαφών, ο διοικητής είπε ότι αυτά τα εδάφη θα επανενωθούν στα ισλαμικά εδάφη σε λιγότερο από 25 χρόνια.

Περιγράφοντας τα επιτεύγματα του ιρανικού στρατού ως αγκάθι για τους εχθρούς, ο στρατηγός Χαϊντάρι είπε ότι όλες οι μονάδες της χερσαίας δύναμης του Στρατού είναι εξοπλισμένες με πλήγματα ακριβείας, μεγάλης εμβέλειας και έξυπνα όπλα.

«Το βεληνεκές των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και των επιχειρησιακών πυραύλων της Χερσαίας Δύναμης Στρατού έχει επεκταθεί», πρόσθεσε.

Σε σχόλια τον Δεκέμβριο του 2021, ο Πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι  προειδοποίησε τους εχθρούς ότι οποιαδήποτε πολεμική κίνηση θα προκαλέσει μια τόσο αποφασιστική απάντηση από τις ιρανικές στρατιωτικές δυνάμεις που θα επιφέρει σημαντική αλλαγή στις στρατηγικές εξισώσεις.

Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, ο Αρχηγός του Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράν, υποστράτηγος Μοχάμαντ Χοσεΐν Μπακέρι, δήλωσε ότι όλες οι ιρανικές στρατιωτικές δυνάμεις είναι έτοιμες να δώσουν μια αποφασιστική και συντριπτική απάντηση σε οποιαδήποτε απειλή σε οποιοδήποτε επίπεδο, με τέτοιο τρόπο ώστε οι εχθροί του Ιράν να μετανιώσουν που έλαβαν εχθρική δράση κατά του ισλαμικού κατεστημένου.

Tasnim News

The Hellenic Information Team

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος