Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

Θυελλώδης ρωσική προέλαση στο Ντονμπάς – Μακελειό Ουκρανών: 300 νεκροί σε μία επίθεση!



Πυροβόλα που έστειλε η Δύση βομβαρδίζονται ενώ κατάσχονται συνεχώς δυτικά αντιαρματικά
Θυελλώδης είναι η ρωσική προέλαση στο Ντονμπάς με τους Ουκρανούς νεοναζί να αναμένουν την τύχη τους καθώς το Κίεβο θέλει να δημιουργήσει πόλεις τύπου Μαριούπολη θυσιάζοντας όσους περισσότερους μπορεί. Και αυτό ήταν κάτι που έγινε πριν λίγες ώρες όταν οι ρωσικές δυνάμεις εξόντωσαν 300 Ουκρανούς στην περιοχή του Σεβεντονέτσκ που σχεδόν έχει απελευθερωθεί.

Την ίδια στιγμή τα οπλικά συστήματα που στέλνει η Δύση στην Ουκρανία διαλύονται με τις απώλειες από τα ρωσικά χτυπήματα πλέον να ξεπερνούν τα όπλα που μπορούν να χορηγήσουν.

Έτσι εκτός της συντριβής των ιταλικών ρ/κ πυροβόλων τύπου FH-70 που χτυπήθηκαν, αρκετές είναι οι απώλειες και των ρ/κ πυροβόλων τύπου Μ-777 που έστειλαν ΗΠΑ, Καναδάς και Αυστραλία, ενώ παράλληλα εκατοντάδες είναι οι αντιαρματικές ρουκέτες τύπου Carl Gustav (σουηδικής προέλευσης) και τα JAVELLIN και NLAW που πέφτουν στα ρωσικά χέρα.

Η κατάσταση πλέον στο μέτωπο του Ντονμπάς επιδεινώνεται διαρκώς για την Ουκρανία με τον ρωσικός στρατό να ελέγχει πλέον το 85% της πόλης του Severodonetsk με τις ουκρανικές δυνάμεις να έχουν εγκλωβιστεί στην βιομηχανική ζώνη Azot και το Κιεβο να διατάζει σε μάχη μέχρις εσχάτων για να δημιουργήσει ένα νέο Azovstal.


Πριν λίγο οι Ρώσοι μπήκαν και στο κτίριο της ουκρανικής κρατικής υπηρεσίας ασφαλείας SBU της πόλης.

Οι Ρώσοι το τελευταίο 24ωρο προχώρησαν σε σφοδρούς βομβαρδισμούς προκαλώντας τον θάνατο 300 Ουκρανών στρατιωτών και μελών των νεοναζιστικών Ταγμάτων!

Στο Σεβεροντόνετσκ το βόρειο, το ανατολικό και το κεντρικό τμήμα της πόλης έχουν περάσει υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων και των δυνάμεων του Λουγκάνσκ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι οποίες επιβεβαιώνονται από κατοίκους της περιοχής, ρωσικές μονάδες και η Ρεπουμπλικανική Λαϊκή Πολιτοφυλακή προχώρησαν περαιτέρω στην Κεντρική Λεωφόρο της πόλης, παίρνοντας τον έλεγχο του εδάφους από τον οδικό κόμβο στα βορειοδυτικά της πόλης προς την οδό Novikov στην περιοχή του 92ου σχολείου με τις δυνάμεις να προχωρούν σε σχεδόν ολοκληρωτική εκκαθάριση της πόλης.


Στη συνέχεια τα ρωσικά στρατεύματα έφτασαν στην περιοχή της βιομηχανικής ζώνης του Severodonetsk, όπου οι ουκρανικές ένοπλες μονάδες είχαν προηγουμένως βρει καταφύγιο αφήνοντας παράλληλα έναν διάδρομο διαφυγής για όσους Ουκρανούς θέλουν να ξεφύγουν από τον θανατηφόρο κλοιό.

Σε άλλα σημεία του μετώπου οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει τις περιοχές Staryi Karavan, Brusivka, Dibrova ασφαλίζοντας τη νότια πλευρά της πόλης Lyman.

Σήμερα κατέλαβαν και την περιοχή Yarovaya κοντά στο Liman με τις ουκρανικές δυνάμεις να υποχωρούν προς την περιοχή Bogorodichny πιεζόμενοι συνεχώς.