Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

Πόλεμος εντός ολίγου εαν...

 
Τουρκικό σχέδιο για το Αιγαίο: Πολιορκία, απομόνωση και αποκλεισμός ελληνικών νησιών!


«Να ενεργοποιήσουμε τους S-400. Η Τουρκία χωρίς να πολεμήσει μπορεί να γονατίσει την Ελλάδα» - Τούρκοι «αναλυτές» και «ειδικοί» στη μάχη της προπαγάνδας

Όλοι οι παρατρεχάμενοι του Ταγίπ Ερντογάν έχουν… ξαμοληθεί το τελευταίο διάστημα και προπαγανδίζουν συνεχώς κατά της Ελλάδας με «κλειδωμένο» στόχο τα νησιά του Αιγαίου.

Τα ΜΜΕ-φερέφωνα της Άγκυρας φιλοξενούν πιθανούς και απίθανους τύπους με την ταμπέλα του «αναλυτή» και επιδίδονται σε ένα άνευ προηγουμένου εθνικιστικό και πολεμικό παραλήρημα.
Από δημοσιογράφους μέχρι τους εμπνευστές της «γαλάζιας πατρίδας», ο στόχος είναι ένας: τα ελληνικά νησιά.

Ο παρουσιαστής του CNN Turk ρώτησε τον απόστρατο Εράι Γκιουτσλουέρ για τις δηλώσεις του Ερντογάν ότι «δεν αστειεύεται» όταν κάλεσε την Ελλάδα να μην εξοπλίζει τα νησιά και εκείνος απάντησε:



«Είναι σημάδι έναρξης μιας διαδικασίας Εδώ είναι μια διαδικασία τριών σταδίων, ήταν μια φράση στο πλαίσιο έναρξης διπλωματικών και εξαναγκαστικών μέτρων … Πρώτη φάση, διπλωματικές, οικονομικές και πολιτικές κυρώσεις και διαμόρφωση της παγκόσμιας κοινής γνώμης. Παρουσίαση στο διεθνές περιβάλλον, με ακόμη μεγαλύτερη έμφαση σε αυτό το θέμα… Μετά τα εξαναγκαστικά μέτρα.
 Η απομόνωση των νησιών και ο αποκλεισμός τους. Μπορείτε να εμποδίσετε τις εισόδους και εξόδους σε κάποια νησιά. Διότι υπάρχουν όπλα. Επειδή κατά παράβαση της Λωζάνης εξοπλίστηκαν, εγώ αυτά τα νησιά τα απομονώνω, διακόπτω τις συγκοινωνίες τους και όταν απομακρυνθούν τα όπλα θα τα ανοίξω … Όταν μιλάμε για απομόνωση εννοούμε παρεμπόδιση των μεταφορών σε αυτά τα συγκεκριμένα νησιά».
«Η Τουρκία χωρίς να πολεμήσει μπορεί να γονατίσει την Ελλάδα»

Από την πλευρά του, ο εμπνευστής του δόγματος της «γαλάζιας πατρίδας», πρώην διοικητής του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και νυν καθηγητής, Τζιχάτ Γιαϊτζί, κάλεσε την τουρκική Κυβέρνηση να ενεργοποιήσει τους ρωσικούς S-400, να θέσει τα ελληνικά νησιά σε πολιορκία και να τα απομονώσει για μία εβδομάδα για να «γονατίσει» έτσι την Ελλάδα!

«Πρέπει να ενεργοποιήσουμε τους S-400. Εάν τους ενεργοποιήσουμε κανένα ελληνικό αεροσκάφος δεν θα μπορεί να πλησιάσει την Τουρκία. Τα ελληνικά νησιά είναι σε απόσταση που μπορείς να τους ρίξεις πέτρα. Αν η Τουρκία τα θέσει σε πολιορκία, αν τα απομονώσει για μια βδομάδα, ένα στο βορρά, ένα στη μέση και ένα στον νότο, ο λαός εκεί δεν θα αντέξει ούτε μια βδομάδα. Η Τουρκία χωρίς να πολεμήσει μπορεί να γονατίσει την Ελλάδα».

https://www.newsbreak.gr/amyna/341967/toyrkiko-schedio-gia-to-aigaio-poliorkia-apomonosi-kai-apokleismos-ellinikon-nision/