Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

«Βόμβα» από Σ.Λουκίδη: «Άγνωστες οι παρενέργειες της 4ης δόσης – Δεν ξέρουμε τι περιέχουν τα εμβόλια»!


 

«Για να προτείνεις 4η δόση πρέπει να έχεις δεδομένα»

Δήλωση «βόμβα» για την 4η δόση στους κάτω των 60 ετών έκανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής εταιρείας Στέλιος Λουκίδης.

Μιλώντας για την χορήγηση τέταρτης δόσης του εμβολίου στους άνω των 30 ετών είπε σαφέστατα πως  «Αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν δεδομένα σε ανθρώπους υγιείς κάτω των 60 ετών για τέταρτη δόση ούτε για την αποτελεσματικότητα ούτε για την ασφάλεια».

Προσοχή, ο κύριος καθηγητής δεν αναφέρθηκε μόνο στο γεγονός ότι το εμβόλιο μπορεί να μην είναι αποτελεσματικό αλλά και ασφαλές!

Πρόκειται επίσης για μία ακόμα παραδοχή ότι επί της ουσίας δεν ξέρουμε το πραγματικό περιεχόμενο των εμβολίων.

Φυσικά τίθεται το ερώτημα γιατί η κυβέρνηση θέλει πάλι να πιέσει τους πολίτες να προχωρήσουν σε μία νέα δόση εμβολιασμών που για κάποιους θα είναι όχι η 4η αλλά η 5η.

Τέταρτη δόση: Στην ιατρική πρέπει να προτείνεις όταν έχεις δεδομένα

Σχετικά με το άνοιγμα της 4ης δόσης στις ηλικίες 30-59 ετών, ο κ. Λουκίδης, τόνισε «στην ιατρική πρέπει να προτείνεις όταν έχεις δεδομένα».


«Αυτή την στιγμή δεδομένα κάτω των 60 ετών σε ανθρώπους υγιείς για τέταρτη δόση δεν υπάρχουν, ούτε δεδομένα αποτελεσματικότητας ούτε ασφάλειας. Έχουμε μια υποπαραλλαγή η οποία φαίνεται ότι δεν αναπτύσσει αμυντική τάση ο οργανισμός στον βαθμό που θα θέλαμε με τον υπάρχοντα εμβολιασμό και με αυτό το δεδομένο δεν μπορείς να κάνεις ισχυρή σύσταση.


Υπάρχουν δεδομένα για τέταρτη δόση μόνο στους άνω των 60 ετών

Αντίθετα στην περίπτωση των μεγαλύτερων ατόμων, άνω των 60 ετών, υπάρχουν δύο μελέτες, που στηρίζουν επιστημονικά την σύσταση για εμβολιασμό σε αυτές τις ηλικιακές ομάδες.

https://www.ygeiamasnews.gr/astheneies/epidimies/84175/vomva-apo-s-loukidi-agnostes-oi-parenergeies-tis-4is-dosis-den-kseroume-ti-periexoun-ta-emvolia/