Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

¨Η Ελλάδα, που έχει κλιμακώσει την ένταση στο Αιγαίο, δεν θα μπορέσει να ξεφύγει τη συντριβή¨… -Vid-

 
Σε ομιλία που έκανε προς την κοινοβουλευτική το ομάδα αυτό το πολιτικό λείψανο ο Μπαχτσελί, είπε τα εξής :

¨Το πιο αποτελεσματικό μήνυμα προς την Ελλάδα δόθηκε με τη στρατιωτική άσκηση ΕΦΕΣ 2022, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022, με τη συμμετοχή 37 χωρών.

Με αυτή την άσκηση, φάνηκε ξανά ότι οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι ένας ατσάλινος καρπός, μια καρδιά που χτυπά με πίστη, ένας πόλος υπερηφάνειας που ξεχειλίζει από ηρωισμό και προκαλεί συγκίνηση.


Προειδοποιώ όσους βλέπουν την Τουρκία με εχθρότητα, να μην κάνουν λάθη στους υπολογισμούς, οι ήρωες που λένε ότι αν πεθάνω, είμαι μάρτυρας και αν ζήσω ηρωας, είναι οι σκοποί της πατρίδας.


Το τεράστιο έργο του Προέδρου μας, το οποίο πέρασε στην ιστορία, χαράχθηκε στην εθνική μνήμη ως μια ομιλία που εξήγησε τη σωστή στάση της Τουρκίας με προσοχή και πεποίθηση.


Η ιστορική ομιλία στην Έφεσο του Προέδρου μας και ο μαχητικός, αξιόπιστος και ισχυρός χαρακτήρας των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων μας με έχουν κάνει να νιώθω περήφανος και συγκινημένος ταυτόχρονα.


Επίσης, συγχαίρω ειλικρινά τον Πρόεδρό μας, ο οποίος ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του για Πρόεδρος στις 9 Ιουνίου, και πιστεύω ειλικρινά ότι θα τα καταφέρουμε μαζί


Προς την ελληνική κυβέρνηση που στην άλλη μεριά του Αιγαίου, κάνοντας οδικό χάρτη την αδικία και την παρανομία, παίζει ανοιχτά με την κρίση, λέω τα εξής: Εμείς είμαστε εδώ και δεν πάμε πουθενά. Η πλατεία δεν είναι άδεια, είναι παιδικό παιχνίδι για εμάς να πάρουμε τα μυαλά όσων δεν βάζουν μυαλό

…………….

Η Ελλάδα, που έχει κλιμακώσει την ένταση στο Αιγαίο, δεν θα μπορέσει να ξεφύγει τη συντριβή κάτω από το βάρος των βαριών συνεπειών που μπορεί να προκύψουν. Κανείς να μην δοκιμάζει την υπομονή μας και να μην δοκιμάζει τις δυνάμεις μας. Διαφορετικά, όσοι ονειρεύονται να βομβαρδίσουν τις γέφυρες της Κωνσταντινούπολης θα δουν όταν φτάσει η ώρα να πληρώνουν βαρύ τίμημα, όταν η Αθήνα καταρρεύσει στα κεφάλια τους και όταν δουν πόσο δροσερά και βαθιά είναι τα νερά του Αιγαίου Σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να γίνουν βήματα από τη χώρα μας και σε αυτό το πλαίσιο οι προτάσεις μας θα είναι οι εξής :


Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει το συντομότερο δυνατό να ετοιμάσουμε και να ψηφίσουμε τον Νόμο για τη Ναυτική Δικαιοδοσία της Τουρκίας και να τον ανακοινώσουμε στους αποδέκτες του. Στον νόμο για τα χωρικά ύδατα θα πρέπει να ορίσουμε τις έννοιες Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ειδική Αλιευτική Ζώνη και Παρακείμενη Περιοχή που δεν υπάρχουν στον νόμο αλλά περιλαμβάνονται στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

Πρέπει να ανακοινώσουμε επίσημα τις συντεταγμένες της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε δεύτερο στάδιο, πρέπει να καταδείξουμε στους θαλάσσιους χάρτες μας τους γεωγραφικούς σχηματισμούς της Νησιωτικής Θάλασσας (Αιγαίο) που ανήκουν στη χώρα μας και δεν έχουν δοθεί σε καμία χώρα με συμφωνία και τέλος, πρέπει να καταγράψουμε αυτό το νέο status quo εντός των Ηνωμένων Εθνών

Πρέπει να αναθέσουμε τους εν λόγω γεωγραφικούς σχηματισμούς στη δικαιοδοσία των πολιτικών διοικήσεων που βρίσκονται πλησιέστερα στην ακτή.

Στο τρίτο στάδιο, θα πρέπει να κάνουμε μια επ’ αόριστον ανακοίνωση NAVTEX για να καλύψουμε τους γεωγραφικούς σχηματισμούς των οποίων τα κυριαρχικά δικαιώματα βρίσκονται στην Τουρκία¨

https://tourkikanea.gr/ellinotourkikes-sheseis/kaha/

Πηγή :