Κυριακή 12 Ιουνίου 2022

Τραγικός Ζελένσκι, οι Ρώσοι τον αφήνουν ζωντανό να βλέπει live το δράμα της Ουκρανίας

 

Ο Β.Ζελένσκι στέλνει στην πρώτη γραμμή τα ανεκπαίδευτα τάγματα «Εδαφικής Άμυνας» καθώς οι μισθοφόροι εξοντώθηκαν

Με τους εθελοντές-πολίτες προσπαθεί να ενισχύσει την πρώτη γραμμή του μετώπου

Τα τάγματα «Εδαφικής Άμυνας», ελάχιστα εκπαιδευμένα αποφάσισε να στείλει στην πρώτη γραμμή κατά των Ρώσων ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, υπογράφοντας και το αντίστοιχο προεδρικό διάταγμα πριν από λίγο.

Πρόκειται για μία απόφαση που σχετίζεται άμεσα με τις απώλειες χιλιάδων Ουκρανών μισθοφόρων «επαγγελματιών» στρατιωτών στο ανατολικό και νότιο μέτωπο σε καθημερινή βάση, ενώ πάρα πολλές χιλιάδες είναι απομονωμένοι και απλά οχυρωμένοι περιμένοντας να τους σώσουν οι έφεδροι του Ζελένσκι.


Οι Δυνάμεις Εδαφικής Άμυνας αποτελεί ουσιαστικά το στρατιωτικό εφεδρικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και αποτελούνται από χιλιάδες πολίτες που έχουν οπλιστεί (έχει καταργηθεί η θητεία) και θα σταλούν ως “πρόβατα για σφαγή” εναντίον των επαγγελματιών οπλιτών των ρωσικών δυνάμεων.


Σχηματίστηκαν μετά την αναδιοργάνωση των Ταγμάτων Εδαφικής Άμυνας, εθελοντικών πολιτοφυλακών που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ντονμπάς υπό τη διοίκηση του Υπουργείου Άμυνας το 2014 (δηλαδή αμέσως μετά το πραξικόπημα).

Οι μονάδες Εδαφικής Άμυνας υπήρχαν από το 2015 έως το 2021 σε ημι-οργανωμένες μορφές μέχρι το 2022 όταν οργανώθηκαν επίσημα σε ένα ενιαίο αμυντικό σώμα υπό τις Δυνάμεις Εδαφικής Άμυνας.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ypo-eksafanisi-o-epaggelmatikos-oukranikos-stratos-o-v-zelenski-stelnei-stin-proti-grammi-ta-tagmata-edafikis-amynas/