Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

Ρώσος βουλευτής: «Ο Β.Πούτιν μπορεί να εξαφανίσει τις ΗΠΑ με 4 πυραύλους SATAN II»



 «Θα καταστρέψει την Ανατολική και την Δυτική Ακτή της Αμερικής»

«Μπορούμε να εξαφανίσουμε τις ΗΠΑ με τέσσερις πυραύλους «SATAN II», δήλωσε στην ρωσική κρατική τηλεόραση ο Ρώσος βουλευτής, Αλεξέι Ζουράβλεφ.

«O B.Πούτιν μπορεί να εξαφανίσει τις ΗΠΑ μόνο με τέσσερις πυραύλους «Satan II»», υποστήριξε ο Ζουράβλεφ στο πλατό του ρωσικού δικτύου «RussiaOne» είπε ο Ρώσος βουλευτής για την ελίτ των Διηπειρωτικών Βαλλιστικών Πυραύλων, τον παγκοσμίου φήμης πύραυλο « Sarmat II».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «New Υork Post», ο Ρώσος τηλεπαρουσιαστής Γεβγένι Ποπόφ, και ο καλεσμένος του, Αλεξέι Ζουράβλεφ, συζήτησαν για τις πολεμικές εξελίξεις στην Ουκρανία προειδοποιώντας ότι ο Πούτιν μπορεί να ισοπεδώσει «τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ με δύο πυραύλους «Sαrmat», γνωστοί και ως «Satan 2»».

O Zουράβλεφ, φερέφωνο του Πούτιν, εξήγησε ότι το Κρεμλίνο θα μπορούσε να καταστρέψει και τις δυτικές ακτές των ΗΠΑ με ένα ακόμη ζεύγος πυραύλων.

«Τέσσερις πύραυλοι και δεν θα μείνει τίποτα», τόνισε.

Ο Ρώσος βουλευτής υποστήριξε ότι η χώρα του έχει την ικανότητα να εξαπολύσει μια καταστροφική πυρηνική επίθεση στις ΗΠΑ που παρέχουν υποστήριξη στην Ουκρανία ενώ μαίνεται ο πόλεμος.

Ο Ζουράβλεφ προχώρησε κι ένα βήμα παραπέρα λέγοντας ότι, εάν η Ρωσία επιτεθεί με πυρηνικά στην Αμερική, το «μανιτάρι» θα είναι ορατό από το Μεξικό».

Πρόσθεσε επίσης ότι, σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου, κανείς δεν πρέπει να νιώθει ασφαλής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το σύστημα πυραύλων «Satan II», της κλάσης «Samart», είναι ένας βαλλιστικός πύραυλος ο οποίος είναι ικανός να πλήξει τον στόχο του που βρίσκεται ακόμη και σε απόσταση 18 χιλιάδες χιλιομέτρων.

https://www.defencenet.gr/asfaleia/diethnis-asfaleia/918794_rosos-boyleytis-o-bpoytin-mporei-na-exafanisei-tis-ipa-me-4