Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

Απίστευτη η ψυχραιμία των Ρώσων, ο πόλεμος θα μπορούσε να είχε γενικευτεί

 
Ν.Πέσκοφ: «Οι Αμερικανοί αιχμάλωτοι δεν καλύπτονται από τη Συνθήκη της Γενεύης»

Ένα διπλωματικό θρίλερ με αιχμαλώτους έχει ξεσπάσει μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ

Ένα διπλωματικό θρίλερ με αιχμαλώτους έχει ξεσπάσει μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ λόγω της σύλληψης δύο Αμερικανών μισθοφόρων στρατιωτών στο έδαφος της Ουκρανίας από τις ρωσικές δυνάμεις επειδή πολεμούσαν στο πλευρό του Κιέβου

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πέσκοφ, τόνισε στα ΜΜΕ των ΗΠΑ ότι οι δύο Αμερικανοί αιχμάλωτοι «δεν καλύπτονται από τη Συνθήκη της Γενεύης» επειδή δεν αποτελούν απλούς στρατιώτες, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσίας, Ria Novosti.


Σύμφωνα με το πρακτορείο, όπως μεταδίδει το Sky News, οι μαχητές ήταν «μισθοφόροι» που ασχολούνταν με παράνομες δραστηριότητες και πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για τα «εγκλήματά» τους.


Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ φέρεται, επίσης, να είπε ότι οι αιχμάλωτοι πυροβόλησαν εναντίον Ρώσων στρατιωτικών και έθεσαν τη ζωή τους σε κίνδυνο.

Αυτοί είναι οι φερόμενοι αιχμάλωτοι μισθοφόροι:


Σύμφωνα με το SkyNews, οι οικογένειες του 39χρονου Alexander Drueke και του 27χρονου Andy Huynh επιβεβαιώνουν ότι οι δύο άντρες αγνοούνται από την περασμένη Τετάρτη και υπήρχαν έντονες ανησυχίες ότι μπορεί να πιάστηκαν αιχμάλωτοι.

Η «επιβεβαίωση» από τα ρωσικά ΜΜΕ


Την ίδια ώρα, τα ρωσικά ΜΜΕ μετέδωσαν μέσω Telegram δύο ξεχωριστά βίντεο, στα οποία απεικονίζονται οι δύο φερόμενοι αιχμάλωτοι.


Στο ένα βίντεο, ένας άνδρας με γένια και αμερικανική προφορά μιλάει σε μια κάμερα και λέει: 


«Με λένε Alexander Drueke, είμαι ενάντια στον πόλεμο» και επαναλαμβάνει «είμαι κατά του πολέμου» στα ρωσικά.


Σε ένα άλλο βίντεο δύο δευτερολέπτων, ο άνδρας που αναγνωρίστηκε ως ο Andy Huynh, ακούγεται να λέει «είμαι κατά του πολέμου» στα ρωσικά.

Παρ’ όλα αυτά, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει επιβεβαιώσει τη σύλληψη των δύο ανδρών.

https://www.defencenet.gr/asfaleia/diethnis-asfaleia/919107_npeskof-oi-amerikanoi-aihmalotoi-den-kalyptontai-apo-ti-synthiki