Σάββατο 7 Μαΐου 2022

Ουκρανοί στρατιώτες αρνούνται να πολεμήσουν και καταγγέλουν την στρατιωτική διοίκηση

 

Tο κομμάτι που απέμεινε από την 79η Ουκρανική Ταξιαρχία αρνείται να συνεχίσει τις μάχες, δηλώνοντας απώλεια εμπιστοσύνης στη διοίκηση του στρατού,

καταγγέλλοντας την αποτυχία παροχής επαρκών προμηθειών και την αποτυχία διοίκησης και την έλλειψη καθοδήγησης. Δεν πρόκειται για αιχμαλώτους, αλλά για ενεργό ανυποταξία.

Στο βίντεο οι στρατιώτες φαίνεται να κάνουν σοβαρές καταγγελίες. Συγκεκριμένα με μία πρόχειρη μετάφραση λένε τα ακόλουθα:

Αυτά είναι απομεινάρια του 3ου λόχου του 1ου τάγματος τυφεκιοφόρων Vinnitsa που διαμαρτύρονται ότι τους είπαν ψέματα (τους είπαν ότι θα ήταν στην 3η γραμμή άμυνας, αλλά τους έριξαν στην 1η). δίνονται μόνο Καλάσνικοφ & 1-2 χειροβομβίδες. Ελαττωματική πανοπλία σώματος (πέφτουν οι πλάκες). οι διοικητές δεν νοιάζονται για αυτούς.


όταν μερικοί από αυτούς επικοινώνησαν με την στρατιωτική διοίκηση και ρώτησαν τι πρέπει να κάνουν, τους είπαν βασικά «δεν δίνουμε δεκάρα».


Ένας τύπος στο τέλος είναι παραϊατρικός και λέει ότι δεν είχε καθόλου εκπαίδευση, αλλά παρόλα αυτά έδωσε ένα AK και πετάχτηκε στις γραμμές.


Σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν, οι απώλειες  συγκεκριμένης ταξιαρχίας είναι πολύ μεγάλες.


ANOTHER COMPANY (REMNANTS THEREOF) OF 79TH UKRAINIAN BRIGADE REFUSES TO CONTINUE FIGHTING, DECLARING LOSS OF CONFIDENCE IN THE ARMY COMMAND, DECRYING FAILURE TO PROVIDE ADEQUATE SUPPLIES AND FAILURE OF COMMAND & LACK OF GUIDANCE. THESE ARE NOT POWS, BUT ACTIVE INSUBORDINATION. PIC.TWITTER.COM/KYUWDAXVDP


— GLEB BAZOV (@GBAZOV) MAY 6, 2022

olympiada.wordpress.com