Σάββατο 21 Μαΐου 2022

Θα γελάνε και οι αρκούδες στην Ρωσία με την Γερμανίδα Υπουργό Άμυνας. Η κυρία είναι το «αντίπαλο δέος» του Σεργκέι Σοϊγκού


Γερμανία: Εντός του καλοκαιριού θα παραδοθούν τα 15 πρώτα Gepard στην Ουκρανία, δήλωσε η υπ. Άμυνας. 
Η Ουκρανία θα παραλάβει τα πρώτα 15 αντιαεροπορικά άρματα μάχης Gepard εντός του καλοκαιριού από τη Γερμανία.

Ακόμη, οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις θα παρέχουν πυρομαχικά και θα εκπαιδεύσουν Ουκρανούς στρατιώτες στη Γερμανία, ανακοίνωσε το υπουργείο 'Αμυνας, μετά τις συνομιλίες που είχαν σήμερα η υπουργός Κριστίνε Λάμπρεχτ με τον Oυκρανό ομόλογό της Ολέξιι Ρέσνικοφ.

«Μίλησα με τον Ουκρανό συνάδελφό μου και μου επιβεβαίωσε ρητά για μία ακόμη φορά ότι η Ουκρανία θα ήθελε την ταχύτερη δυνατή παράδοση από τη Γερμανία αντιαεροπορικών αρμάτων μάχης Gepard, συμπεριλαμβανομένων 59.000 φυσιγγίων», δήλωσε η κυρία Λάμπρεχτ και πρόσθεσε ότι πρόκειται για ένα αποτελεσματικό όπλο που έχει επίσης αποτρεπτική δράση.

Το γερμανικό άρμα «Gepard» / Φωτογραφία: AP


Στα μέσα Ιουλίου τα πρώτα Gepard της Γερμανίας στην Ουκρανία

«Τώρα εργαζόμαστε προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι τα πρώτα 15 Gepard θα είναι έτοιμα από τα μέσα Ιουλίου και με πλήρως εκπαιδευμένα πληρώματα», σημείωσε.

Η εταιρία Krauss-Maffei Wegmann έχει λάβει το πράσινο φως από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να πουλήσει στην Ουκρανία τα τεχνικά ανακαινισμένα αντιαεροπορικά άρματα από τα πρώην αποθέματα των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων. Συνολικά πρόκειται για 50 άρματα

https://www.iefimerida.gr/kosmos/germania-ta-15-prota-gepard-stin-oykrania