Σάββατο 14 Μαΐου 2022

«Καλλιτέχνες» στην Αλβανία προσβάλλουν τα ιερά και όσια μας! – «Artistë» në Shqipëri fyejnë të shenjtat e Orthodhoksëve!


Είναι γνωστό πια πως το τι είναι το ηθικό και τί είναι ανήθικο δεν μπορούν να διαχωριστούν από πολλούς ανθρώπους.

Φυσικά το τί είναι ηθικό στην Αλβανία είναι γνωστό πως έχει να κάνει πάντα με το πόσο πληρώνεται.

Δύο αδέλφια, γνωστοί στο αλβανικό κοινό για τις «καλλιτεχνικές» τους επιτυχίες έγραψαν το τελευταίο βίντεο με το τραγούδι τους στο «Μουσείο Μεσαιωνικής Τέχνης» στην Κορυτσά. Πρόκειται στην πραγματικότητα με το Βυζαντινό Ορθόδοξο Μουσείο στην πόλη το οποίο έχει συγκεντρωμένες όλες τις εικόνες και τα ιερά κειμήλια και σκεύη των ελληνορθόδοξων της περιοχής μας, τα οποία αφαιρέθηκαν βίαια από τους ναούς και τα σπίτια των ελληνορθόδοξων της περιοχής μας.

Φαίνεται πως αντί τις αμοιβής είχαν πάρει άδεια να γράψουν το βίντεο από το τραγούδι τους σε ένα χώρο όπου υπάρχουν όλα τα ιερά και τα όσια όχι μόνο των ορθοδόξων της περιοχής μας αλλά και όλου του κόσμου.

Χόρευαν μπροστά στην Παναγία και το Χριστό και όλους τους Αγίους μας με την άδεια του Υπουργείου Πολιτισμού της Αλβανίας λες και βρίσκονταν σε κλαμπ. Σύμφωνα δε με την, ο Θεός να την κάνει, διευθύντρια το μουσείο είναι λαϊκό και δεν προσβάλλει κανέναν.

Σε όλο αυτό το προσβλητικό προς όλους μας γεγονός, προς όλους τους ηθικούς και πολιτισμένους ανθρώπους, αντέδρασε μόνο ένας δικηγόρος της Κορυτσάς, μουσουλμάνος, που μήνυσε το Υπουργείο και την Διεύθυνση του Μουσείου για την πιθανή καταστροφή των ανεκτίμητων αυτών έργων . Αφού δεν μπορούσε να κάνει άλλη μήνυση. Συγχαρητήρια κ. Εσμεράλντ Τζάφα και σ’ ευχαριστούμε.

Η Ιερά Μητρόπολη Κορυτσάς καθώς και η Ορθόδοξη Εκκλησία αντέδρασαν μέσα από άρθρα και δηλώσεις που αναφέρονται στην βεβήλωση των ιερών και των οσίων μας αλλά η γνώμη μας είναι πως θα έπρεπε ήδη να είχαν υποβάλλει μήνυση προς κάθε υπεύθυνο για την προσβολή και την ιεροσυλία αυτή.

Πολλές φορές του Υπουργείο Πολιτισμού και άλλοι φορείς έχουν προσβάλλει τα μνημεία μας που κρατούν παράνομα ως ιδιοκτησία του κράτους από την εποχή του Ε Χότζα και δεν επιστρέφονται στους νόμιμους κατόχους τους Ορθοδόξους της χώρας αυτής.

Είναι ντροπή. Αν δεν αντιδράσουμε όλοι μαζί είμαστε άξιοι της μοίρας μας.


— ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Është tashmë e njohur se atë që është e moralshme nga ajo që nuk është e moralshme, nuk mund ta ndajnë shumë njerëz.

Natyrisht ajo është e moralshme në Shqipëri dihet gjithashtu që lidhet gjithmonë me ato sa paguan.

Dy vëllezër, të njohur në publikun shqiptar, për sukseset e tyre “artistike” regjistruan videoklipin e tyre të fundit në “Muzeun e Artit Mesjetar” në Korçë. Bëhet fjalë për Muzeun Bizantin Orthodhoks të qytetit ku janë të mbledhura të gjitha ikonat dhe të shenjtat e grekoorthodhoksëve të zonës sonë, të cila  u rrëmbyen me dhunë nga kishat dhe shtëpitë e helenorthodhoksëve (ju pëlqen apo jo shtrembëruesve të historisë).

Me sa duket, me shpërblimin e duhur kishin marrë leje që të regjistronin videon dhe këngën e tyre në një ambient ku janë të gjitha gjërat më të shenjta të orthodhoksëve jo vetëm të zonës sonë por dhe të gjithë botës.

Kërcenin para së Tërëshenjtës dhe Krishtit, të gjithë Shenjtorëve tanë me lejen e Ministrisë së Kulturës së Shqipërisë, sikur të ndodheshin në një bar.

Ndërsa sipas drejtoreshës, Zoti ta bëjë drejtoreshë, muzeu na qenka laik dhe nuk fyen askënd.

 

Në të gjithë këtë ngjarje fyese për të gjithë  ne, për të gjithë njerëzit me moral dhe kulturë, reagoi me vepra vetëm një avokat në Korçë, myslyman, i cili bëri kallëzim penal ndaj Ministrisë së Kulturës dhe Drejtorisë së Muzeut për prishjen e mundshme të veprave që ndodhen atje.

Pasi nuk mund të bënte ndonjë lloj tjetër kallëzimit. Të përgëzojmë dhe të falënderojmë z Esmeral Xhafa.

Mitropolia e Shenjtë Korçë dhe Kisha Orthodhokse reaguan nëpërmjet artikujve dhe deklaratave elektronike që lidhen me përdhosjen e të shenjtave tona, por mendimi ynë është se duhej tashmë të kishin depozituar kallëzim penal ndaj çdo personi përgjegjës për këtë fyerje.

  Shpesh herë, Ministria e Kulturës dhe institucione të tjera kanë fyer monumentet tona të cilat në mënyrë të paligjshme i mbajnë peng si pronë të shtetit që prej kohës së E Hoxhës dhe nuk iu kthehen pronarëve legjitimë që janë Orthodhoksët e këtij vendi.

Është turp i madh dhe fyerje e rëndë!! Nëse nuk reagojmë të gjithë së bashku atëherë jemi të denjë për atë që na pret më vonë.

https://infognomonpolitics.gr/2022/05/kallitechnes-stin-alvania-prosvalloun-ta-iera-kai-osia-mas-artiste-ne-shqiperi-fyejne-te-shenjtat-e-orthodhokseve/